تاریخ انتشار: دوشنبه 1398/10/09 - 09:46
کد خبر: 340198

ادعای دبیرخانه شورای عالی انقلاب درباره اجرایی شدن مصوبات شورا

مدیرکل دفتر نظارت و ارزیابی فرهنگی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت:‌ وضعیت شورای عالی انقلاب فرهنگی از نظر اجرای مصوبات مناسب است؛‌ به طوری که گزارش اجرایی شدن حدود ۷۸.۹ درصد مصوبات این شورا تاکنون دریافت شده است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از ایرنا، غلامرضا بصیرنیا  اظهار داشت: اجرایی شدن به این معنا نیست که مصوبه به طور کامل اجرا شده است بلکه در مصوباتِ مربوط به انتخاب افراد، موضوع اجرا شده تلقی می شود.

با بیان اینکه فرآیند اجرای مصوبات در بیشتر موارد شروع شده است، افزود: مصوبات و سیاست گذاری هایی که ناظر به خط مشی کلان الگوی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران است، تا حدی به واسطه برخی  اقتضائات، کمتر اجرا شده است.

بصیرنیا تاکید کرد: اگرچه بخشی از عدم اجرای مناسب این نوع مصوبات به دلیل کلی و مبهم بودن، فقدان نگاشت نهادی و تقسیم کار ملی دستگاهی، فقدان زمانبندی اجرا، نداشتن شاخص های ارزیابی پیشرفت و ضمانت‌های حقوقی است، اما بخشی از عدم اجرا به خاطر جنس فعالیت حوزه فرهنگ است.

مدیرکل دفتر نظارت و ارزیابی فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: در حوزه فرهنگ، آنچه تحت عنوان ارزش ها،‌ هنجارها و رفتارهای یک جامعه تقسیم بندی می شود، از حوزه های دیگر اثر می پذیرد ولی در ارزیابی تفاوت میزان پیشرفت حوزه‌های علم و فرهنگ به آنها زیاد پرداخته نمی شود.

بصیرنیا گفت: متغیرهای دخیل در حوزه خط مشی گذاری مسائل علم و فناوری به نسبت حوزه فرهنگ خیلی کمتر است و دستگاه های مرتبط با موضوع هم محدود هستند.

بصیرنیا ادامه داد: باری که حوزه سیاسی و اقتصادی روی فرهنگ اضافه می کند بالا است و انتظار می رود مسئولان فرهنگی یک تنه این مسائل و مشکلات را حل کنند؛ در حالی که مسائل فرهنگی، چندبعدی و چندوجهی هستند و کل  جامعه ازجمله بخش های سیاست، ‌اقتصاد و فرهنگ را درگیر می کنند.

مدیرکل دفتر نظارت و ارزیابی فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار داشت: به طور دقیق نمی توان گفت مصوبات بخش علم بیشتر اجرایی شده است یا بخش فرهنگ؛ چرا که تعداد زیادی از مصوبات حوزه علم را انتخاب افراد و روسای دانشگاه ها تشکیل می دهند.

وی در این باره خاطرنشان کرد: از ۲ هزار و ۳۰۰ مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی از بدو تاسیس تاکنون، بیشتر از هزار و ۲۰۰ مصوبه شورا مربوط به انتخاب افراد است.

به گفته بصیرنیا، سهم حوزه علم و فناوری از این مصوبات نزدیک به هزار مصوبه است و با توجه به اینکه این نوع مصوبات به محض تصویب، اجرایی می شوند به طور طبیعی، میزان اجرایی شدن مصوبات حوزه علم و فناوری را افزایش می دهد اما آمار این نوع مصوبات در حوزه فرهنگ کمتر است.

این مسئول دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، گفت: این شورا بالغ بر ۶۰۰ مصوبه در حوزه فرهنگ دارد که سهم انتخاب افراد حدود ۲۰۰ مصوبه است.

وی ادامه داد: به طور مدام با آنالیز بند به بند مصوبات و ارسال کاربرگ راهبری، وضعیت اجرای سیاست های فرهنگی را رصد می کنیم و گزارش اجرای بندهای مرتبط با وظایف دستگاهای مجری را درخواست می کنیم. این گزارش ها بعد از ارزیابی به صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه می شود.

بصیرنیا درباره علت اجرایی نشدن برخی از مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار داشت: نهادهای سیاست گذار و قانون گذار در کشور مدام به تدوین سیاست یا تصویب قوانین و مقررات جدید می پردازند و کمتر به بعد نظارت و ارزیابی سیاست ها و قوانین و اثربخشی آنها توجه کرده اند.

وی افزود: سیاستگذاری عمومی نیازمند چرخه کاملی از مسأله یابی، ارائه راهکارها، تصویب سیاست ها و قوانین، اجرا و نظارت و ارزیابی و اثربخشی است. بدون این چرخه کامل، یک حلقه مفقوده داریم که با انباشتی از قوانین، مقررات و سیاست ها مواجه هستیم؛ شاید شورای عالی انقلاب فرهنگی هم از این قاعده مستثنی نباشد.

طراحی سامانه ارزیابی برنامه‌ها
بصیرنیا از طراحی سامانه ای برای سیستمی کردن ارزیابی برنامه‌ها خبر داد و گفت: با پیشنهاد دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، سامانه‌ای برای سیستمی کردن ارزیابی سیاست ها در حال طراحی است.

وی در این باره یادآور شد: در این سامانه که طی ۶ ماه آینده راه اندازی می شود، در گام اول تمام مصوبات نیازمند دریافت گزارش پیگیری با تقسیم کار دستگاه های مجری آنها درج می شوند تا دستگاه ها با ورود به سامانه، اقدامات و فعالیت های خود در اجرای مصوبات را بارگذاری کنند که پس از ارزیابی گزارش اجرای مصوبات به صحن شورا ارسال می شود.

مدیرکل دفتر نظارت و ارزیابی فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار داشت: اجرای این سامانه ضمن سرعت بخشی در امور و کاهش حجم مکاتبات اداری برای پیگیری اجرای مصوبات، شمای کلی از وضعیت اجرای سیاست های فرهنگی کشور را نیز به نمایش می گذارد.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
غوغای طوفان فلسطین در دانشگاه‌‍‌های آمریکا؛ چرا واشنگتن نگران حمایت از فلسطین هستند؟
حضور ایران در میدان رقابت قدرت های جهان در شبه‌ قاره
عملیات وعده صادق قدرت پوشالی رژیم صهیونیستی را نمایان کرد
مستشاران ایرانی از سوریه خارج شدند؟
اولین تصاویر از امضای توافقنامه امنیتی بین ایران و روسیه
دلار ریخت
ازبکستان حریف ایران شد
آیین واگذاری مالکیت تیم‌های استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی
۳۰ کشور آفریقایی برای همکاری اقتصادی به ایران می آیند
بیش از ۳۰۰ جنازه از گورهای جمعی در غزه پیدا شده
محکومیت بدوی توماج صالحی به اعدام
اگر اسرائیل به رفح حمله کند فلسطینی ها به خواسته ۷۰ سال خود می‌رسند
روابط تجاری ترکیه با اسرائیل متوقف شد
اسرائیل دیر یا زود محو خواهد شد
استخوان‌ها هنوز شهادت می‌دهند!
اعلام رسمی حضور حمید مطهری در کادر فنی تراکتور
پلیس اصراری به انتقال خودروهای توقیفی با جرثقیل ندارد
این خودرو ۵۵ میلیون تومان ارزان شد
ببینید | ماجرای شکایت جالب همسر محسن قرائتی نزد رهبر انقلاب
سال گذشته میانگین سن پدر و مادر در اولین فرزندآوری چقدر بود؟
چشم پوشی سفارت ایران در پاریس از پیگیری قضایی فرد حمله کننده
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top