تاریخ انتشار: چهارشنبه 1398/10/25 - 18:47
کد خبر: 342426

جزئیات هک شدن سایت وزارت ارتباطات

حمله‌ای که به سایت وزارت ارتباطات اتفاق افتاده بود، از نوع «دیفیس (Deface)» بود؛ یعنی حالتی که در آن فرد مهاجم، در صفحه پورتال خبری سایت تغییر ظاهری ایجاد می‌کند تا ثابت کند که توانسته به سیستم نفوذ پیدا کند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از ایسنا؛ مرکز ماهر درباره ادعای هک و نفوذ به وب‌سایت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، اطلاعیه‌ای صادر کرده و نوشت: در این رویداد هیچ‌گونه نفوذ و دسترسی غیرمجاز و یا اعمال تغییری در محتوای وب‌سایت صورت نگرفت.

بخشی از سایت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات روز دوشنبه ۲۲ دی ماه مورد حمله سایبری قرار گرفت و هکر که خودش را OP۹۹۹  معرفی کرده بود، به بخشی از این سایت نفوذ کرد و متنی اعتراض‌آمیز را در آن منتشر کرد.

حمله‌ای که به سایت وزارت ارتباطات اتفاق افتاده بود، از نوع «دیفیس (Deface)» بود؛ یعنی حالتی که در آن فرد مهاجم، در صفحه پورتال خبری سایت تغییر ظاهری ایجاد می‌کند تا ثابت کند که توانسته به سیستم نفوذ پیدا کند. البته پس از آگاهی از این حمله، مسوولان سایت، سرورهای سایت را خاموش کرده تا بتوانند پس از آسیب‌شناسی و رفع مشکل، دوباره سایت را به حالت اولیه برگردانند.

مرکز ماهر (مدیریت امداد و هماهنگی رخدادهای رایانه‌ای) اطلاعیه‌ای درباره این جمله نوشت: در ساعات اولیه بامداد روز ۲۲ دی ۱۳۹۸ ادعایی در شبکه‌های اجتماعی مبنی بر دیفیس شدن برخی از زیردامنه‌های ict.gov.ir از سوی یک گروه هکری مطرح شد. با تکیه‌بر همکاران، ابزارها و فناوری‌های مورد استفاده، در چند دقیقه موضوع توسط مرکز ماهر رصد و مشخص شد که مهاجم با سوءاستفاده از یک فرم گزارش‌دهی، اقدام به بارگذاری یک فایل متنی در وب‌سایت کرده است. این موضوع در همان زمان پیگیری شده و محدودیت‌های لازم بر این قابلیت گزارش‌دهی اعمال شد.»

در این اطلاعیه همچنین تاکید شده است: «در این رویداد هیچ‌گونه نفوذ و دسترسی غیرمجاز و یا اعمال تغییری در محتوای وب‌سایت صورت نگرفت. لازم به توضیح است این قابلیت بارگذاری فایل صرفا اجازه بارگذاری فایل‌های بی‌خطر جهت ارائه خدمت به کاربران را ارائه می‌کرد. از سوی دیگر ادعای مطرح‌شده در خصوص از دسترس خارج شدن وب‌سایت پس از این رخداد نیز مطلقا صحت نداشته و دسترسی با وب‌سایت به‌طور پیوسته برقرار بوده است.»

البته اطلاعیه مرکز ماهر در حالی شامگاه روز سه‌شنبه ۲۴ دی ماه منتشر شده که این اتفاق به اذعان خود این مرکز، در ساعات ابتدایی روز ۲۲ دی ماه رخ داده است. هرچند مسوولان این حوزه معتقدند حملاتی از این دست همواره به سایت‌های دولتی اتفاق می‌افتد، کما اینکه عنوان شده بود در سال گذشته ۳۳ میلیون حمله با سپر دژفا خنثی شده و حمله موفقی از آنها صورت نگرفته است.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
روشی دائمی برای خلاصی از ورود حشرات
علائم ایمنی چقدر ضروری است؟
خرید عسل؛ فرق تقلبی و اصلی را به سرعت متوجه شوید!
آیا رای دادگاه تجدید نظر قابل اعتراض است؟ شکستن رای در تجدید نظر امکان دارد؟
آیت‌الله خامنه‌ای: سعدی یکی از پایه‌های بنای استوار ادب پارسی است
اردن: نتانیاهو تنها کسی است که از تنش‌ها در منطقه سود می‌برد
با این وضعیت استقلال قید قهرمانی را بزند
خضریان: نباید فرصت میدان‌داری به افراد لابی‌باز در مجلس دوازدهم داده شود
شبکه ۱۲ تلویزیون اسرائیل: ایرانی‌ها، ما را مسخره‌ می‌کنند
پرسپولیس رکورد لیگ را شکست
چرا اسماعیلی‌فر آن حرکت را انجام داد؟
خانم بازیگر کارگردان شد و جایزه بین‌المللی گرفت
۳دستور ضربتی رئیسی برای کمک به مردم سیستان و بلوچستان
آمریکا و تجاوز به حق وتو !
برای جلوگیری از بستری‌های بی دلیل بیماران چه باید کرد؟
روایتی تکان‌دهنده از اوضاع وخیم اسرای اهل غزه
نظریه‌پرداز برجسته آمریکایی: اسرائیل از حمله ایران شوکه شد
کدام مراکز مجاز به ارائه خدمات زالو درمانی هستند؟
واکنش سفارت ایران در لندن به اتهامات بی دلیل به سپاه
سرکرده فروش کوکائین در فضای مجازی دستگیر شد
ایران مالک یک پهپاد سنگین و قدرتمند است
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top