تاریخ انتشار: سه شنبه 1398/11/08 - 11:56
کد خبر: 343939

پای دوچرخه‌های برقی از سال آینده به تهران باز می‌شود

برخی مناطق تهران به دلیل شیب زیاد برای دوچرخه‌سواری مناسب نیستند، قرار است در فروردین سال آینده دوچرخه‌های برقی با مشارکت بخش خصوصی به تهران بیایند. یکی از راهکارهای کاهش آلودگی هوا استفاده از حمل‌ونقل پاک است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از خبرآنلاین،  آلودگی هوا و ترافیک دو چالش اصلی کلانشهر تهران است. تاکنون مدیران شهری وعده‌های فراوانی برای رفع این مشکلات در تهران دادند. یکی از راهکارهای رفع آلودگی هوا و ترافیک در تهران توسعه حمل‌ونقل عمومی با اولویت مترو است.

در ۲.۵ سال گذشته اتفاق خاصی در این زمینه نیفتاده است و برخی از ایستگاه‌ها برای بار دوم افتتاح و ایستگاه‌های کمی به مترو اضافه شد. بعد از سهمیه‌بندی شدن بنزین میزان استفاده مردم از مترو افزایش  یافت اما تغییری در سیستم حمل و نقل عمومی رخ نداد.

بی اعتنایی دولت به توسعه حمل ونقل عمومی
بر اساس قانون دولت باید به توسعه حمل‌ونقل عمومی کمک کند اما در چند سال گذشته در این زمینه کمک‌هایی صورت نگرفته است و تقریباً دولت به وظایف خود عمل نکرده است.

مجید فراهانی عضو شورای شهر تهران گفته است که در دیگر شهرهای دنیا گسترش شبکه حمل‌ونقل عمومی باعث کاهش ترافیک و آلودگی هوا شده است. در دهه ۶۰ که دولت توسعه مترو را به شهرداری واگذار کرد متعهد شد نیمی از هزینه توسعه این ناوگان را علاوه بر یک سوم پول بلیط تردد شهروندان به صورت یارانه بپردازد ولی متأسفانه دولت در سال‌های گذشته بابت توسعه مترو و تکالیف قانونی خود درباره بلیط مترو پولی پرداخت نکرده است.

دولت سنتی بابت فروش هر لیتر بنزین نداد
به گفته فراهانی، دولت متعهد بود با گسترش حمل و نقل عمومی به ازای هر لیتر بنزینی که فروخته می‌شود ۱۰ سنت بابت گسترش حمل و نقل عمومی بپردازد ولی در این زمینه نیز وزارت نفت تکلیف قانونی خود را انجام نداد. دو سال پیش هم که در دولت مصوب شد ۱۹ هزار دستگاه اتوبوس به کلانشهرها اختصاص پیدا کند اما ارائه سهم تهران که شامل بیش از ۲ هزار دستگاه اتوبوس بود محقق نشد.

با وجود اینکه مترو و اتوبوس توسعه خوبی در تهران نداشت برخی از مدیران شهری تصمیم گرفتند که سیستم حمل‌ونقل پاک را در دستور کار خود قرار دهند تا با استفاده از این سیستم، آلودگی هوا و ترافیک قدری کاهش پیدا کند. این کار در قالب طرح بی‌دود در تهران اجرایی شد.

مدتی بی‌دود (دوچرخه‌های نارنجی‌ رنگ اشتراکی) در تهران مشغول به فعالیت شد، در آبان به یکباره فعالیت آنها متوقف شد. حرف و حدیث‌های زیادی در خصوص این توقف مطرح شد. برخی مشکلات داخلی شرکت را علت این امر عنوان کرده و برخی هم گفتند که شرکت خواستار کمک شهرداری شده است.

بالاخره بعد از کش و قوس‌های فراوان دوباره بی‌دودی که معتقد بود با این اعداد و ارقام برایش ماندن مقرون به صرفه نیست به شهر برگشت و حتی هزینه‌های خود را هم کاهش داد. عده‌ای گفتند که شهرداری توافق کرده و قرار است این شرکت از ایستگاه‌های بی‌دود برای تبلیغات استفاده کند.

رسول کشت‌پور شهردار منطقه ۲ شهرداری تهران در این باره به خبرنگار فارس، گفت: فعالیت ابتدا بی‌دود از منطقه ۲ آغاز شد در این منطقه ۱۲۱ ایستگاه با ۷۰۰ دوچرخه دارد و قرار است به زودی ۱۰ ایستگاه هم در ستارخان افتتاح شود و همچنین فاز سوم این پروژه نیز انجام می‌شود و ایستگاه‌های جدیدی سمت دانشگاه شریف احداث می‌شود.

وی با بیان اینکه میزان سفرها در این منطقه با بی‌دود ۲ هزار سفر در روز است، گفت: سهم ایستگاه‌های بی‌دود در منطقه ما بالا است و قطعاً توسعه خواهد یافت.

دوچرخه های برقی به تهران می آیند
کشت پور گفت: با توجه به موقعیت محل و شیبی که وجود دارد قرار است دوچرخه‌ها به صورت برقی و دنده‌ای باشد، مدت‌هاست پیگیر هستیم و به زودی این امر رخ می‌دهد.

شهردار منطقه ۲ تصریح کرد: به دلیل شیب بالا این دوچرخه‌ها در منطقه کاربرد خوبی دارد، با چندین شرکت مذاکره کردیم و قرار است به زودی دوچرخه‌های برقی وارد منطقه شود.

وی با بیان اینکه دوچرخه‌های بی‌دود چون قطعه اضافی نداشتند قابل سرقت نبود، گفت: اما این دوچرخه‌ها برقی هستند و نگهداشت آنها کار سختی است و باید برای امنیت آن فکری کرد.

به گفته شهردار منطقه ۲، باید دوچرخه‌های برقی در پارکینگ‌ها تحویل شود و همچنین چون این دوچرخه‌ها نیازمند شارژ هستند شرایط خاصی دارند و باید با سرمایه‌گذار در این زمینه هماهنگی کرد.

هزینه‌های دوچرخه‌های برقی بالاتر است
کشت‌پور با بیان اینکه سازوکار دوچرخه‌های برقی قدری با دوچرخه‌های بی‌دود متفاوت است گفت: هزینه‌های دوچرخه‌های برقی هم بالاتر است.

راه اندازی ۱۴ کیلومتر مسیر دوچرخه در تهران
وی همچنین به گسترش شبکه دوچرخه در منطقه اشاره کرد و گفت: قرار است مسیر دوچرخه راه‌اندازی کنیم، بوستان ۱۸ هکتاری در ایران زمین با یک پل که قرار است روی آن دوچرخه‌سواری شود به بوستان ۱۳ هکتاری در غرب شیخ فضل‌الله در امتداد ضلع شمال بزرگراه تا بوستان پردیسان امتداد پیدا کند. این مسیر دوچرخه ۱۴ کیلومتر به صورت رفت و برگشت است و برای ایجاد آن نیازمند احداث دو پل هستیم و اگر قراردادهای آن منعقد شود تا مرداد ماه سال ۹۹ این مسیر راه‌اندازی می‌شود.

شهردار منطقه ۲ در خصوص هزینه‌های اجرای این طرح گفت: حدود ۱۰ میلیارد تومان هزینه نیاز است.

ورود موتوسیکلت ممنوع
کشت‌پور با تأکید بر اینکه اجازه تردد موتورسواران در این مسیر داده نمی‌شود گفت: در طول مسیر تسهیلاتی برای دوچرخه، تعمیرگاه‌ها و غیره ایجاد می‌کنیم تا نیاز شهروندان را مرتفع کند.

مدیران شهری تأکید دارند که اگر قرار است دوچرخه‌های برقی وارد تهران شود باید بخش خصوصی ورود کند و هزینه‌ها را پرداخت کند در غیر اینصورت با انجام این کار مخالف هستند.

محمد علیخانی رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای شهر تهران در این باره به خبرنگار فارس، گفت: باید بخش خصوصی در خصوص دوچرخه‌های برقی ورود کند.

اگر شهرداری بخواهد هزینه کند مخالف هستیم
وی ادامه داد: اینکه اگر بخواهد شهرداری ورود کند و هزینه کند مخالف هستیم اما در صورتی که بخش خصوصی وارد شود مشکلی وجود ندارد چرا که در بخش خصوصی منافع اقتصادی دیده می‌شود و اصولی‌تر برخورد می‌کنند.

رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای شهر تهران در خصوص هزینه تردد با دوچرخه‌های برقی گفت: احتمال دارد هزینه‌ها بالاتر شود.

اسکوتر یک مد حمل ونقل عمومی
به گفته علیخانی، در کشورهای خارجی از اسکوتر هم در کنار دوچرخه استفاده می‌کنند و در تهران به خاطر شیبی که وجود دارد دوچرخه‌های برقی جوابگوست.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا شهرداری با شرکت بی‌دود در خصوص این موضوع که از ایستگاه‌ها برای تبلیغات استفاده کند به توافق رسیده است گفت: صحبت‌های شهردار در این زمینه بود.

رئیس کمیسیون عمران شورای شهر تهران به ایستگاه‌های دوچرخه بی‌دود اشاره کرد و گفت: اگر قرار است شهرداری خدماتی دهد باید به تمام شرکت‌ها به صورت مساوی و از طریق مزایده برگزار شود و باید شرایط برابر باشد.

بر اساس این گزارش، یکی از مدهای حمل‌ونقل عمومی دوچرخه‌سواری است. در سال جاری دوچرخه‌های بی‌دود به تهران آمد اما به دلیل موقعیت جغرافیایی تهران و شیبی که در برخی مناطق وجود دارد برخی شهروندان گله مند بودند. قرار است برای رفع این مشکل از دوچرخه‌های برقی و دنده‌ای استفاده شود و تا ابتدای سال آینده دوچرخه‌های برقی وارد تهران می‌شوند.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
۵۰۰ هزار متقاضی طرح نهضت ملی مسکن خانه‌دار شدند
پیگیری آخرین وضعیت وقوع سیل در سیستان و بلوچستان از سوی رئیسی
رئیسی: دولت در تامین مسکن خود را همراه جوانان می‌داند
امیرعبداللهیان: هیچ دولتی در مقابل حمله به سفارت خود ساکت نمی‌نشیند
پرسپولیس صدرنشین شد
کاپیتان پرسپولیس مصدوم شد
اتفاقی عجیب در آبادان؛ پرسپولیس مقابل نفت هیچ هواداری در ورزشگاه نداشت
وزیر ارتباطات: ۵۰ درصد به سرعت اینترنت افزوده می‌شود
امیرعبداللهیان: با شدت بیشتری به هرگونه خطای محاسباتی رژیم اسرائیل پاسخ می‌دهیم
سخنگوی کابینه اسرائیل: حمله ایران به ما «بی‌سابقه» بود
دیدار و گفت‌وگوی امیرعبداللهیان با وزیر خارجه مالت در نیویورک
گوترش: توقف درگیری‌ها در غزه از تنش‌های گسترده در خاورمیانه جلوگیری خواهد کرد
سیاستمدار اسرائیلی: در یک قدمی رسوایی هستیم، نه پیروزی
اعلام نتایج آزمون آموزگاری تا پایان فروردین
اصلاح احکام رتبه‌بندی ۱۰۰ هزار معلم بازنشسته
امدادرسانی به ۵۳۰۰ نفر در ۸ استان جنوبی
مدیرعامل شرکت واحد:جای خانم ها و آقایان در اتوبوس‌های BRT تغییر می‌کند
جلال ملکی: آتش سوزی در پایانه شرق نبود؛ انفجار صحت ندارد
فوری/ انفجار مرگبار در ترمینال شرق تهران/ چند نفر کشته شدند؟
حادثه در پایانه شرق تهران در اثر انفجار کپسول گاز
واکنش متفات معاون وزیر ورزش به گشت‌ ارشاد +عکس
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top