تاریخ انتشار: پنجشنبه 1398/11/24 - 11:44
کد خبر: 345417

تحلیل روزنامه آرمان درباره آشفتگی اصولگرایان در انتخابات

روزنامه آرمان نوشت: چنددستگی در جبهه اصولگرایان شرایط غریبی را رقم زده و هر دسته و گروهی که تا پیش از این اساسا سیاسی به حساب نمی‌آمدند، تلاش دارند با استفاده از موقعیت پدید آمده در انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی از نبود رقیب سود برده و با ارائه فهرست انتخاباتی مختص به خود به پارلمان راه یابند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از روزنامه آرمان، چند دستگی در جبهه اصولگرایان شرایط غریبی را رقم زده و هر دسته و گروهی که تا پیش از این اساسا سیاسی به حساب نمی‌آمدند، تلاش دارند با استفاده از موقعیت پدید آمده در انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی از نبود رقیب سود برده و با ارائه فهرست انتخاباتی مختص به خود به پارلمان راه یابند. در این میان، مداحان نیز که تا پیش از سال‌های ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد از قدرت سیاسی چندانی برخوردار نبودند پا به عرصه رقابت گذاشته و تلاش دارند فهرستی مجزا از فهرست اصلی ائتلاف اصولگرایان ارائه کنند. حاج منصور ارضی از مداحان شناخته شده در بیانیه‌ای پیرامون همین موضوع اعلام کرده است: «با عنایت به منویات اخیر مقام معظم رهبری درخصوص مشارکت حداکثری در انتخابات و تشکیل مجلس انقلابی و قوی و با توجه به مراجعات مکرر در چند ماه اخیر و از آنجا که لیست‌های ارائه شده آنچه مد نظر طیف وسیعی از دلسوزان انقلاب اسلامی نیست در فرصت باقی مانده، لیستی از عناصر انقلابی و کارآمد با حمایت هیات‌های مذهبی و عزیزان حزب‌اللهی و دردمند نظام ارائه خواهد شد و ان‌شاءا... تا ۴۸ ساعت آینده، لیست مردمی و انقلابی مقبول معرفی می‌شود. ان‌شاءا... مورد رضای پروردگار و اهل بیت عصمت و طهارت علیهم‌السلام قرار گیرد».

مداحان در قامت یک حزب؟
چند ماه مانده بود به انتخابات مجلس دهم، مداحان اعلام کردند که با یک لیست جداگانه وارد گود رقابت‌‌های انتخاباتی خواهند شد؛ هر چند لیست آنها مصداق عینی پیدا نکرد. اکنون چرایی این تمایل را باید با دقت در رفتارها و واکنش‌های سیاسی جست. در نبود احزاب قدرتمند و شناسنامه‌دار راه برای ورود جریان‌ها و تشکل‌های غیر سیاسی هموار می‌شود. پیشتر مداحان نیز از شخص یا گروه خاصی برای پیروزی در انتخابات حمایت کرده یا برای پیروزی او به میدان می‌آمدند. اکنون قابل پذیرش است که مداحان بخواهند برای فعالیت سیاسی داوطلب شده و خود را در معرض انتخاب قرار دهند، اما اینکه مداحان خود را در قامت یک حزب سیاسی دیده و بکوشند با ارائه لیست و فهرست انتخاباتی در انتخابات نقش ایفا کنند، چندان از منظر سیاسی معمول نیست. سال ۸۴ نامه‌ای با امضای ۱۰۴ مداح در حمایت از احمدی‌نژاد منتشر شد که نام‌های آشنایی، مانند حاج منصور ارضی، سعید حدادیان و محمود کریمی در آن به چشم می‌خورد.

در سال 1394 مداحان که از تشتت آرا در جریان اصولگرایی شاکی بودند، برای اولین بار بحث فهرست را مطرح کردند. در آن زمان سعید حدادیان گفته بود که «در نهایت اگر آقایان به وحدت نرسند، مداحان فهرست جداگانه‌ای خواهند داد». سال 1398 اما گویا برای مداحان متفاوت است و حاج منصور ارضی به نمایندگی از آنها از قطعی بودن ارائه لیست سخن گفته است؛ سخنی که می‌تواند اولین نشانه‌های ورود رسمی مداحان به عرصه کنشگری سیاسی باشد. این حضور که تا پیش از این در سایه گروه‌های سیاسی یا دولت احمدی‌نژاد بود، امروز در جایگاهی قرار گرفته‌اند که به صورت مستقل، مدعی حضور در بخش‌هایی از قدرت شده‌اند.

تأثیر فعالیت سیاسی بر کارکرداصلی مداحان
تریبون مداحان در ایران به‌رغم تمام فراز و نشیب‌ها به سبب پیوندی که با مردم دارند، همچنان یکی از مؤثر‌ترین تریبون‌هاست اما ورود مداحان به عرصه سیاست و جبهه گیری سیاسی می‌تواند بر ماهیت آنها تاثیر داشته باشد و باعث شود که حضور در نهادهای سیاسی به دور شدن مردم  از آنها بینجامد.

تکرار تجربه پیشین
شواهد حکایت از آن دارد که سیب فهرست اصولگرایان در غیاب رقیب تا زمان انتخابات، چرخ خواهد خورد اما گروهی بر این باورند که چنین کشمکش‌هایی میان اصولگرایان به نوعی ناظر بر تاثیرهای انتخاباتی است و با قصد پرشورتر شدن آن است. در مقابل برخی این اختلافات را بسیار جدی و البته مسبوق به سابقه می‌دانند. اصولگرایان پیش از این هم در مقاطعی که اصلاح‌طلبان به دلایل مختلف حضور شاخصی در انتخابات نداشتند چنین درگیری‌های درون جناحی را تجربه کرده بودند. این بار هم به نظر می‌رسد دو سال تلاش برای ایجاد اتحاد و ارائه یک فهرست مشترک دست‌کم در تهران با شکست روبه‌رو شده است.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
زمان تبلیغات دور دوم انتخابات مجلس
خداحافظی رقیب آمریکایی کامران قاسمپور از دنیای کشتی
جدایی یک بازیکن از جمع آبی پوشان
دامنه نوسان بازار سرمایه به روال عادی بازگشت
ثبت‌نام وام شهریه دانشگاه تهران آغاز شد
انتخاب رشته آزمون دوره دکتری سال ۱۴۰۳ از امروز آغاز می‌شود
این علائم یعنی ممکن است دچار حمله قلبی شویم
حمله به پایگاه حشدالشعبی موشکی بود
احداث آرامستان جدید در ۲ نقطه تهران
تکلیف لیست خروجی استقلال مشخص شد
حمایت کامل مرکز مدیریت حوزه از فراجا / کلان پروژه دشمن برای حیازدایی و عادی سازی بی‌حجابی
بیانیه جامعه مدرسین درحمایت از اقدامات قانونی و حقوقی فراجا
پیام تسلیت دبیرکل جبهه پایداری انقلاب اسلامی در پی درگذشت مرحوم پرویز داوودی
محکومیت باشگاه پرسپولیس به دلیل نشر اکاذیب
ایران واکنش جدیدی خواهد داشت؟
پاسخ تل‌آویو به ایران به تمام معنا مسخره بود
تعطیلی پنجشنبه ها اشکالی در ارتباط با بازارهای جهانی وارد نمی کند
بازگشت دوباره به استقلال؟
تکلیف حضور گل محمدی و فرهاد مجیدی در تراکتورسازی مشخص شد
سرمربی پرسپولیس پیشنهاد جدید دریافت کرد
درحمله به پایگاه نظامی عراق شرکت نکردیم
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top