تاریخ انتشار: دوشنبه 1398/12/12 - 19:15
کد خبر: 347572

فرکانس ایکس ماهواره پیام ۲ برای نخستین بار در ایران طراحی و ساخته می‌شود

عضو حقیقی شورای عالی فضایی گفت: ماهواره پیام ۲ برای نخستین بار در ایران در قالب سیستم فرستنده و گیرنده مخابراتی بر باند فرکانس X بند طراحی و ساخته می‌شود.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از فارس؛ سید مصطفی صفوی عضو حقیقی شورای عالی فضایی با بیان اینکه ماهواره پیام ۲ در قالب سیستم فرستنده و گیرنده مخابراتی طراحی می شود،گفت: برای نخستین بار در کشور ایران ماهواره پیام ۲  در قالب سیستم فرستنده و گیرنده مخابراتی برباند فرکانس x بند طراحی و ساخته می‌شود این در حالی است که این اتفاق تا کنون رخ نداده است و به عنوان یک چالش بزرگ تحقیقاتی محسوب می‌شود.

مهم ترین کارکرد اصلی این ماهواره سنجشی تصویربرداری
وی اجرای طراحی‌ مفهومی در چهار حوزه توسعه تکنولوژی و فناوری در ساخت ماهواره پیام ۲ را از دیگر ویژگی‌های آن دانست و افزود: مهم ترین کارکرد اصلی این ماهواره سنجشی تصویربرداری بوده و مدار آن از ۵۰۰ تا ۶۰۰ کیلومتر است همچنین «پیام1» ماهواره قبلی این دانشگاه با درجه قدرت تفکیک ۴۰ متر بود اما اکنون ماهواره سنجشی پیام 2 با درجه قدرت رزو لوشن تفکیک یک متر خواهد بود که به عنوان چالش بزرگ تحقیقاتی محسوب می‌شود.

ماهواره پیام ۲ را ۹۱ دانشمند می سازند
صفوی تصریح کرد: ساخت این ماهواره‌ توسط ۹۱ دانشمند دانشگاه صنعتی امیرکبیر در فاز اول با کادر تخصصی ۱۱ نفر از اعضای هیأت علمی و ۸۰ انشجوی مقاطع ارشد و دکتری انجام می‌شود.

پیام ۲ از نوع سنجشی و با دقت یک متراست
عضو حقیقی شورای عالی فضایی گفت: در حال حاضرمشخصات فنی ماهواره‌  پیام ۲ از نوع سنجشی و با دقت یک متر از سوی  سازمان فضایی ایران تأیید شده است و هفته آینده ابلاغ ساخت ماهواره انجام می شود. این ماهواره  از سوی محققان و دانشمندان  دانشگاه صنعتی امیرکبیر طراحی و ساخته خواهد شد.

سازمان فضایی به ۹۰   درصد رشد رسیده است
مرتضی براری رئیس سازمان فضایی ایران نیز گفت:‌ در حال حاضر تولید ماهواره ایران توسط دانشمندان شروع شده است. اکنون در حوزه پیشرفت فضایی در پرتاب ماهواره ما به مدار ۲۵۰ کیلومتری دست پیدا کرده‌ایم. به این معنی که سازمان فضایی به ۹۰  درصد رشد در این حوزه دست یافته است و تنها ۱۰ درصد دیگر فاصله داریم تا به اهداف پرتاب ماهواره برسیم.

پرتاب موفق ماهواره باید با تکرار انجام شود
وی افزود:‌ برای دست یافتن به ۱۰ درصد از فاصله نهایی تا پرتاب موفق ماهواره باید با تکرار پرتاب ماهواره به آن دست یابیم. در واقع اگر مسیر کشور صنعتی شود ما می‌توانیم این تکنولوژی و خدمات را به کشورهای دیگر ارائه دهیم چرا که ما اعتقاد داریم در عرصه فضا باید کشورها با یکدیگر همکاری کنند زیرا این حوزه هم دانش پیچیده‌ای دارد و هم گران‌قیمت است.

آمریکا بخش فضایی کشور ایران را تحریم کرده است
براری تصریح کرد:‌ در حال حاضر کشور آمریکا بخش فضایی کشور ایران را تحریم کرده است. اکنون ما همانند سایر کشورهای دنیا تلاش می‌کنیم تا برنامه فضایی خود را با همکاری مشترک با سایر کشورها توسعه دهیم که این کار باعث می‌شود سرعت پیشرفت ما افزایش یابد چرا که ما اولین همکاری خود را با یکی از کشورها شروع کردیم و ماهواره ساختیم و پس از‌ آن ماهواره را به فضا پرتاب کردیم که اما متأسفانه اعلام کردند ماهواره در فضا ناپدید شده است.

از دهه ۸۰ به توان داخلی در برنامه‌های فضایی اتکا کردیم
وی ادامه داد: تحریم کشور ما باعث شده برخی از کشورها تمایل به همکاری با ما را نداشته باشند.به طور مثال با یک کشور اروپایی همکاری مشترکی را شروع کرده و یک ماهواره را ساختیم که اکنون آماده پرتاب است اما همچنان این ماهواره در آن کشور وجود دارد و پرتاب نمی‌شود که در این رابطه باید بگویم ایران دیگر از دهه ۸۰ تصمیم گرفته به توان داخلی اتکا کرده و برنامه‌های فضایی خود را انجام دهد. در حال حاضر این ادعا را داریم که دانش فضایی داخل کشور توسط دانشمندان ایرانی نهادینه شده و به بلوغ رسیده است. به طوری که در حال حاضر اکنون این توانایی در کشور وجود دارد تا ساخت یک ماهواره را در عرض ۹ ماه توسط دانشمندان انجام شود که این به این معنی است که ما تسلط بر دانش ساخت ماهواره را داریم. همچنین دانش در حوزه ماهواره‌بر در مدار ژئو در اختیار متخصصان حوزه فضایی است.

سال آینده سه تا از ماهواره‌های کشور ایران ماهواره سنجشی است
رئیس سازمان فضایی ایران اضافه کرد: سال آینده سه تا از ماهواره‌های کشور ایران ماهواره سنجشی است و دو تای دیگر ماهواره مخابراتی هستند. به طوری که ماهواره‌های سنجش از راه دور ماهواره تصویربرداری بوده که همانند ماهواره ظفر دارای سه مأموریت هستند که مأموریت اصلی آنها تصویربرداری از پدیده‌های طبیعی روی زمین است. به طوری که مدت تصویربرداری آنها متفاوت بوده که یکی با قدرت ۱۵ متر و دیگری با قدرت ۵ متر دارند. از طرفی باید به این نکته اشاره کنم که یکی دیگر از مأموریت ماهواره‌ها ذخیره داده است که می‌تواند از کل نقاط دنیا یکسری دیتاهایی را دریافت کنند و در نقطه دیگری به مقصد برسانند.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
موشک های اسرائیلی قبل از رسیدن به ایران توسط پدافند هوایی ایران در این نقطه از عراق منهدم شدند
علم الهدی: آیا بی حجابی به عنوان یک فسق آشکار از یک تخلف راهنمایی و رانندگی نازل تر است؟
ورود سامانه بارشی جدید و فراگیر به کشور
آخرین وضعیت تردد در جاده های کشور
بسته‌های غذایی برای مادران دارای فرزند شیرخوار؛ اعتبار تامین شد
رسانه های ضد ایرانی از رسانه های اسرائیلی جلو زدند!
هشدار به شکارچیان؛ از این منطقه خارج شوید
خدمات رسانی به ۱۰هزار حادثه‌دیده در پی سیل و آبگرفتگی
ترافیک سنگین در جاده چالوس
ترویج فرهنگ ایثار و شهادت از طریق برنامه‌های فرهنگی
حکم قطعی محکومان پرونده کثیرالشاکی پروژه الماس مال صادر شد
اعمال محدودیت های ترافیکی راهپیمایی مردمی حمایت از اقدام سپاه
مدارس پنجشنبه و جمعه آخر هفته‌ها به خانواده‌ها اختصاص می‌یابد؟
ارتباطات استان سیستان و بلوچستان پایدار است
هوای پایتخت در وضعیت قابل قبول است
به بهانه اختلال در کار؛ گوگل کارمندان معترض به همکاری با رژیم صهیونیستی را اخراج کرد
پلمب ۱۰ مؤسسه پایان نامه فروشی در روزهای آینده
۵۰۰ هزار متقاضی طرح نهضت ملی مسکن خانه‌دار شدند
پیگیری آخرین وضعیت وقوع سیل در سیستان و بلوچستان از سوی رئیسی
رئیسی: دولت در تامین مسکن خود را همراه جوانان می‌داند
امیرعبداللهیان: هیچ دولتی در مقابل حمله به سفارت خود ساکت نمی‌نشیند
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top