تاریخ انتشار: یکشنبه 1399/02/21 - 17:55
کد خبر: 355449

شبکه‌های اجتماعی از منظر شناختی تحلیل می‌شوند

یک طرح پژوهشی با هدف سنجش افکار عمومی در شبکه های اجتماعی اجرایی می شود.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» طرح پژوهشی سنجش افکار عمومی در شبکه های اجتماعی با حمایت ستاد توسعه علوم شناختی با هدف سنجش احساسات و درک رفتارهای عمومی از منظر دانش علوم شناختی در قبال موضوعات و مسایل مهم جاری در جامعه ، طرح پژوهشی افکار سنجی در شبکه های اجتماعی فارسی زبان با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی به اجرا در آمد.

دکتر مسعود اسدپور مسئول آزمایشگاه شبکه های اجتماعی دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه تهران و مجری این طرح پژوهشی عنوان کرد: در این طرح تحقیقاتی تلاش شد تا دیدگاه، احساسات و نقطه نظرات مثبت و یا منفی کاربران در شبکه های اجتماعی در قبال مسایل و موضوعات متعدد و مهم در کشور با تکیه به هشتگ های منتشر شده در این شبکه ها ، برای شناسایی و سنجش افکارعمومی مورد بررسی و تحلیل محتوایی قرار گیرد.

وی افزود: در این پژوهش، تحلیل شبکه‌های اجتماعی با تکیه بر هشتگ‌های منتشر شده در آن‌ها یکی از راه‌های رایج برای شناسایی احساسات کاربران در شبکه های اجتماعی است و از سوی دیگر نظریه‌ی ارزیابی با ساختار بندی نگرش در زبان، به خوبی نشان دهنده ابعاد مختلف نگرش و احساساسات کاربران در زبان است.

این محقق گفت: تلفیق این نظریه با محتوای شبکه‌های اجتماعی و هشتگ‌ ها قابلیت بالایی در استخراج نگرش پیرامون هشتگ‌ های منتشر شده ارائه می‌دهد و از این طریق می‌توان احساسات کاربران را تحلیل کرد.

مجری این طرح پژوهشی خاطر نشان کرد: نتایج بدست آمده از مطالعات موردی نشان می دهد تغییرات نگرش و احساس پیرامون موضوعات منتخب با واقعیات کاملا منطبق است.

به گفته وی در این پژوهش حوزه دانش علوم شناختی به عنوان نمونه قبل از مسابقه تیم ملی فوتبال ایران و ژاپن در جام ملت های اسیا در سال میلادی گذشته( ۲۰۱۹) ، نگرش‌ها پیرامون اقتدار و قهرمانی همراه با احساس مثبت بوده ولی بعد از شکست نگرش‌ها به نظم و قهرمانی با احساس منفی تبدیل شده اند.

مجری این طرح گفت: تحلیل شبکه‌های اجتماعی از منظر شناختی با تکیه بر هشتگ‌های منتشر شده در آن‌ها یکی از راه‌های رایج برای شناسایی احساسات کاربران است ،  از سوی دیگر نظریه‌ی ارزیابی با ساختار بندی نگرش در زبان، به خوبی ابعاد مختلف نگرش و احساس را در زبان ارائه داده است.

وی اضافه کرد: تلفیق این نظریه با محتوای شبکه‌های اجتماعی و هشتگ‌ ها قابلیت بالایی در استخراج نگرش پیرامون هشتگ‌های منتشر شده ارائه می‌دهد و از این طریق می‌توان احساسات کاربران را تحلیل کرد.

اسد پور افزود: نتایج بدست آمده نشان می دهد رویکرد مبتنی بر نظریه ارزیابی پتانسیل بالایی برای استفاده در موضوعات کاربردی در تحلیل شبکه‌های اجتماعی از منظر مفاهیم علوم شناختی بالاخص زبان‌شناسی شناختی دارد .

مجری این پژوهشی گفت: این رویکرد می تواند نظریه‌ها و ابعاد مختلف زبان‌شناسی شناختی را به عناصر زبانی استفاده شده در شبکه‌های اجتماعی (که نزدیکی زیادی با زبان محاوره دارد) تبدیل کند و از این طریق تحلیل محتوای منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی در کاربردهای افکارسنجی به دقت بالاتری می رسد.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
آخرین خبرها از سیل جنوب
این مار باستانی اندازه اتوبوس بوده است !
واکنش اردوغان به حادثه اصفهان
واکنش ایران به وتوی قطعنامه عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل متحد
موشک های اسرائیلی قبل از رسیدن به ایران توسط پدافند هوایی ایران در این نقطه از عراق منهدم شدند
علم الهدی: آیا بی حجابی به عنوان یک فسق آشکار از یک تخلف راهنمایی و رانندگی نازل تر است؟
ورود سامانه بارشی جدید و فراگیر به کشور
آخرین وضعیت تردد در جاده های کشور
بسته‌های غذایی برای مادران دارای فرزند شیرخوار؛ اعتبار تامین شد
رسانه های ضد ایرانی از رسانه های اسرائیلی جلو زدند!
هشدار به شکارچیان؛ از این منطقه خارج شوید
خدمات رسانی به ۱۰هزار حادثه‌دیده در پی سیل و آبگرفتگی
ترافیک سنگین در جاده چالوس
ترویج فرهنگ ایثار و شهادت از طریق برنامه‌های فرهنگی
حکم قطعی محکومان پرونده کثیرالشاکی پروژه الماس مال صادر شد
اعمال محدودیت های ترافیکی راهپیمایی مردمی حمایت از اقدام سپاه
مدارس پنجشنبه و جمعه آخر هفته‌ها به خانواده‌ها اختصاص می‌یابد؟
ارتباطات استان سیستان و بلوچستان پایدار است
هوای پایتخت در وضعیت قابل قبول است
به بهانه اختلال در کار؛ گوگل کارمندان معترض به همکاری با رژیم صهیونیستی را اخراج کرد
پلمب ۱۰ مؤسسه پایان نامه فروشی در روزهای آینده
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top