تاریخ انتشار: پنجشنبه 1399/03/08 - 18:38
کد خبر: 357598

پیگیری شفافیت برنامه مجلس یازدهم است

اقتصاد، فرهنگ، شفافیت و معضلات اجتماعی از جمله مواردی است که نمایندگان مجلس یازدهم آنها را جزء برنامه‌های خود در این دوره از مجلس عنوان می‌کنند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ همزمان با آغاز به کار یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی برنامه بحث روز رادیو ایران با چند تن از نمایندگان مجلس یازدهم به همراه کارشناسان سیاسی و اجتماعی به بررسی وظایف مجلس یازدهم برای تحقق آرمان‌های انقلاب در گام دوم آن پرداخته که مهمترین بخش‌های آن در ادامه از نظرتان می‌گذرد.

زهره الهیان؛ نماینده مردم تهران در مجلس یازدهم:
- دغدغه‌های رهبری در حوزه اقتصاد و معیشت مردم به ویژه اقشار ضعیف و نیز عدالت در دستور کار نمایندگان مجلس قرار دارد.

- استفاده از ظرفیت نخبگان جوان و خود مردم از برنامه های مجلس یازدهم برای حل معضلات اقتصادی و تحقق عدالتی است.

- علاوه بر پیگیری طرح شفافیت آرا نمایندگان موضوع شفافیت در اموال و منابع مالی نمایندگان از برنامه های مجلس یازدهم است.

حجت الاسلام محمد صفری نماینده رودسر و املش در مجلس یازدهم:
- متاسفانه رفتن به حواشی از اشکالاتی بوده که در دوره‌های گذشته در مجلس وجود داشت. برای رسیدگی به امور اصلی مجلس جدید باید دغدغه های حزبی و موضوعات بی اهمیت را کنار بگذاریم و به موضوع فرهنگ و اقتصاد همزمان توجه داشته باشیم.

- به دلیل آنکه بسیاری از قوانین پشتوانه علمی و شناختی از واقعیت های جامعه را همراه خود نداشته امروز ناسخ و منسوخ یکدیگر شده‌اند از این رو مجلس یازدهم که از آن به عنوان یک مجلس انقلابی یاد می گردد با استفاده از ظرفیت چهره هایی آگاه و علمی باید در این زمینه قوانین مورد نیاز جامعه که دربرگیرنده اولویت هاست را تصویب کند.

- اولویت کاری این مجلس دو حوزه بسیار مهم فرهنگ و اقتصاد است که باید همزمان به هر دو آنها توجه کنیم زیرا اگر به حوزه اقتصاد توجه گردد اما فرهنگ با بی توجهی مواجه شود جامعه به قهقرا رفته و از سوی دیگر چنانچه به موضوع اقتصاد توجه نشود آسیب‌های فرهنگی اجتماعی همچون طلاق و اعتیاد نتیجه آن خواهد بود.

عسکر جلالیان اقتصاددان و از نمایندگان ادوار مجلس:
- متاسفانه کشور به جای داشتن یک ساختار اقتصادی دینی و اخلاقی دچار یک اقتصاد لیبرال شده که در آن حقوق اقشار ضعیف نادیده گرفته شده و در خوش بینانه‌ترین حالت می‌توان گفت تنها ۲۰ درصد جامعه از امتیازات اقتصادی چنین ساختاری بهره مندند از این رو مجلس با ابزارهای نظارتی خود همچون دیوان محاسبات علاوه بر پایش این فضا باید به اصلاح ساختار آن بپردازد.

علیرضا اشراقی کارشناس مسائل استراتژیک و بین الملل
- همان گونه که از مضمون پیام رهبر انقلاب به مجلس یازدهم برمی‌آید اگر هر نماینده سوگند نمایندگی خود را نه به عنوان یک تکلیف قانونی که به عنوان یک وظیفه شرعی سرلوحه کارهای خود قرار دهد یک ابزار خودکنترلی که همان وجدان است را در خود فعال کرده که می تواند بسیاری از آفت های ناشی از بی تقوایی را از بین برده و در مرحله بعد همین امر را به دستگاه های اجرایی تسری دهد.

- اگر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با استفاده از ظرفیت پژوهشکده امنیت ملی و سیاست خارجی مرکز پژوهش های مجلس به گونه ای آینده نگرانه و نه موردی در جلسات کمیسیون ها آن هم محدود به مسائل روز هم افزایی و همکاری کنند می‌توانند حضوری عزتمند همراه با حکمت و مصلحت را در عرصه بین المللی رقم بزنند و به همین ترتیب تبلیغات سوء رسانه‌های استکباری در رادیکالیزه نشان دادن مجلس یازدهم را خنثی کنند.

سید عبدالرضا حسینی، کارشناس حوزه اجتماعی
- اعتباری که در بودجه سال ۹۸ برای مقابله با آسیب های اجتماعی همچون اعتیاد، طلاق، حاشیه‌نشینی و کودکان کار در نظر گرفته شد ۳۵ هزار و ۵۶۲ میلیارد ریال بود که این رقم در سال ۹۹، ۳۲ هزار ۶۹ میلیارد ریال در نظر گرفته شده و این به معنی کاهش ۹,۸ درصدی اعتبارات این بخش است.

- بروز پدیده کرونا و تبعات آن که منجر به تعطیلی بسیاری از مشاغل روزمزد و همچنین آسیب های اجتماعی ناشی از آن را در پی داشته باشد. ازسویی از بین رفتن بسیاری از مشاغل همچون کودکانی که با دستفروشی مخارج خانواده را تامین می کردند، افزایش ناهنجاری های جایگزین چون سرقت را در پی خواهد داشت که در واقع نشانگر تاثیرپذیری حوزه اجتماعی از اقتصاد است. این امر به دنبال خود ضرورت حضور سازمان های مردم نهاد در این عرصه را نشان می دهد. اینجاست که مجلس می‌تواند با استفاده از ظرفیت کمیسیونهای مرتبط خود اعم از کمیسیون اجتماعی و اقتصادی وارد عمل شده و با افزایش اعتبارات این بخش به حل معضل کمک کند.

- نهادهایی همچون شهرداری، بهزیستی و کمیته امداد که با آسیب های اجتماعی سر و کار دارند می‌توانند به عنوان‌ مشاور کمک کار مجلس در این زمینه باشند.

- مجلس یک‌نهاد برنامه ریز برای کشور است. بنابراین نمایندگانی که به عضویت کمیسیون‌های مرتبط با حوزه اجتماعی در می آیند، بایستی با حوزه آسیب های اجتماعی آشنا باشند و اینگونه نباشد که به عنوان‌ نمونه فردی که حوزه‌اش بیرون‌ مجلس آموزش بوده اکنون در درون مجلس بخواهد در زمینه اعتیاد برنامه‌ریز شود.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
پرسپولیس صدرنشین شد
کاپیتان پرسپولیس مصدوم شد
اتفاقی عجیب در آبادان؛ پرسپولیس مقابل نفت هیچ هواداری در ورزشگاه نداشت
وزیر ارتباطات: ۵۰ درصد به سرعت اینترنت افزوده می‌شود
امیرعبداللهیان: با شدت بیشتری به هرگونه خطای محاسباتی رژیم اسرائیل پاسخ می‌دهیم
سخنگوی کابینه اسرائیل: حمله ایران به ما «بی‌سابقه» بود
دیدار و گفت‌وگوی امیرعبداللهیان با وزیر خارجه مالت در نیویورک
گوترش: توقف درگیری‌ها در غزه از تنش‌های گسترده در خاورمیانه جلوگیری خواهد کرد
سیاستمدار اسرائیلی: در یک قدمی رسوایی هستیم، نه پیروزی
اعلام نتایج آزمون آموزگاری تا پایان فروردین
اصلاح احکام رتبه‌بندی ۱۰۰ هزار معلم بازنشسته
امدادرسانی به ۵۳۰۰ نفر در ۸ استان جنوبی
مدیرعامل شرکت واحد:جای خانم ها و آقایان در اتوبوس‌های BRT تغییر می‌کند
جلال ملکی: آتش سوزی در پایانه شرق نبود؛ انفجار صحت ندارد
فوری/ انفجار مرگبار در ترمینال شرق تهران/ چند نفر کشته شدند؟
حادثه در پایانه شرق تهران در اثر انفجار کپسول گاز
واکنش متفات معاون وزیر ورزش به گشت‌ ارشاد +عکس
دستور رئیس قوه قضاییه برای تحکیم آرامش
واکنش چین به عضویت فلسطین در سازمان ملل
دریافت ۱۰۰ هزار تتر برای فروش سوالات کنکور
هشدار به اسرائیل: خطا کردید و زلزله شد
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top