تاریخ انتشار: شنبه 1399/03/10 - 09:09
کد خبر: 357721

«خبرنامه دانشجویان ایران» گزارش می دهد؛

مهم‌ترین تصمیمات دانشگاهی پایان ترم کرونایی +جدول

مهم‌ترین تصمیمات دانشگاهی پایان ترم کرونایی +جدول

بعد از تعطیلات کرونایی طولانی مدت دانشگاه ها و با کنترل نسبی بیماری در سراسر کشور (البته به جز چند منطقه که در وضعیت قرمز هستند)، وزارت علوم، وزارت بهداشت و دانشگاه آزاد در حال تعیین فرآیندهایی جهت بازگشت دانشجویان به دانشگاه ها با رعایت پروتکل های بهداشتی هستند.

به گزارش خبرنگار صنفی آموزشی «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ بعد از تعطیلات کرونایی طولانی مدت دانشگاه ها و با کنترل نسبی بیماری در سراسر کشور (البته به جز چند منطقه که در وضعیت قرمز هستند)، وزارت علوم، وزارت بهداشت و دانشگاه آزاد در حال تعیین فرآیندهایی جهت بازگشت دانشجویان به دانشگاه ها با رعایت پروتکل های بهداشتی هستند، در همین مهم ترین تصمیمات دانشگاهی برای بازگشت دانشجویان در ادامه آمده است:

جزئیات حضور دانشجویان در دانشگاه ها از ۱۷ خرداد ماه

مجتبی صدیقی معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رئیس سازمان امور دانشجویان درباره پیش بینی‌های انجام شده برای بازگشایی دانشگاه‌ها و خوابگاه‌های دانشجویی از ۱۷ خرداد، اظهارداشت: دانشگاه‌ها و خوابگاه‌ها براساس امکانات و شرایط خود با رعایت پروتکل‌های بهداشتی وزارت بهداشت، از ۱۷ خردادماه آماده حضور دانشجویان می‌شوند.

وی ادامه داد: برای حضور دانشجویان در دانشگاه‌ها و بازگشایی خوابگاه‌های دانشجویی از ۱۷ خردادماه، راه حل‌هایی پیش بینی و به دانشگاه‌ها پیشنهاد شده است.

حضور همه دانشجویان از ۱۷ خرداد ماه الزامی نیست
وی تاکید کرد: همه این پیش بینی‌ها در صورتی است که دانشگاه و استاد، تشخیص دهند که برگزاری کلاس حضوری برای تکمیل آموزش‌ها و برگزاری آزمون حضوری ضرورت دارد و نیاز به حضور فیزیکی دانشجو در دانشگاه است.

رئیس سازمان امور دانشجویان افزود: اگر دانشگاه و استاد تشخیص دهند که ضرورتی به برگزاری کلاس یا آزمون حضوری نیست، حضور همه دانشجویان در دانشگاه از ۱۷ خرداد ماه الزامی نیست.
توصیه‌های وزارت علوم به دانشگاه‌ها برای پذیرش دانشجویان از ۱۷ خرداد

معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به توصیه‌های وزارت علوم برای بازگشایی دانشگاه‌ها به روی دانشجویان، گفت: از جمله توصیه‌ها این است که حضور در دانشگاه و خوابگاه باید به صورت حداقلی باشد؛ دانشگاه‌ها باید بازه زمانی امتحانات را به گونه‌ای تنظیم کنند که حضور دانشجویان منجر به تراکم جمعیت نشود و حضور دانشجویان در ایام امتحانات در دانشگاه‌ها توزیع شده باشد. همچنین دانشگاه‌ها می‌توانند در صورت وجود شرایط مناسب و امکانات لازم با هماهنگی با دیگر دانشگاه‌ها، برای حضور دانشجویان در دانشگاه‌های محل زندگی دانشجو برنامه ریزی کنند.

جزئیات بازگشت دانشجویان علوم پزشکی به خوابگاه ها

مدیرکل امور دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تمامی دانشجویان علوم پزشکی همزمان از روز شنبه ۱۷ خرداد در دانشگاه‌ها حضور پیدا نمی کنند و قطعا خوابگاه‌ها نیز با ظرفیت کمتری آماده اسکان دانشجویان می‌شوند.

دانشگاه ها در حد توان و شرایط خود در حال آماده سازی خوابگاه های دانشجویی هستند.وی ادامه داد: دانشگاه های علوم پزشکی هم درحال فراهم کردن مقدمات کار از جمله ضد عفونی هستند تا از ۱۷ خرداد بتواند دانشجویان را اسکان دهند. پیش بینی می‌شود که در هر اتاق حداکثر ۲ نفر اسکان یابند.

وی درمورد پرداخت هزینه خوابگاه ها هم گفت: در این مدت که دانشجویان در خوابگاه نبودند، نیاز به پرداخت هزینه ندارند، به عبارتی هزینه ای بابت نبودن در خوابگاه ها دریافت نمی شود.

مدیرکل امور دانشجویی وزارت بهداشت تصریح کرد: تعدادی از دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی در روزهای گذشته در خوابگاه ها حضور داشتند به این معنی که خوابگاه ها به طور کامل خالی از سکنه نشده بود.

خدابنده لو یادآور شد: دانشجویانی که کارآموزی و کارورزی یا در بخش های بالینی حضور دارند در روزهای گذشته در خوابگاه ها حضور داشتند.

وی با یادآوری این که فاصله گذاری فیزیکی در خوابگاه ها و کلاس درس رعایت می شود، افزود: بسیاری از کلاس های درسی به صورت مجازی برگزار شده و دانشجویان برای رفع اشکال در دانشگاه حاضر می شوند.

مدیرکل دانشجوی وزارت بهداشت تصریح کرد: از ۱۷ خرداد همه دانشجویان علوم پزشکی در دانشگاه ها حاضر نمی شوند بلکه حضور آنان براساس زمان بندی اعلامی خواهد بود.

خدابنده لو تاکید کرد: قرار نیست همه دانشجویان در کلاس ها حضور یابند، به همین دلیل دانشگاه ها با ظرفیت کمتری کلاس ها را برگزار می کنند و فاصله گذاری فیزیکی در این مکان ها رعایت می شود.

وی به برگزاری امتحانات دانشجویان اشاره کرد و گفت: برنامه امتحانات قطعا به صورت مرحله ای برگزار می شود تا همه به صورت همزمان در دانشگاه برای امتحانات حضور پیدا نکنند.

مدیر کل دانشجویی وزارت بهداشت با بیان این که دانشجویانی که به دلیل فعالیت در مراکز درمانی در خوابگاه ساکن هستند همواره مورد غربالگری قرار می‌گیرند، افزود: اقداماتی نظیر تب سنجی برای این دانشجویان انجام می‌شود ولی از آنان تست تشخیصی کرونا گرفته نمی‌شود.

جزئیات نحوه امتحانات پایان‌ترم دانشگاه آزاد

رئیس دانشگاه آزاد: دانشگاه آزاد برای برگزاری امتحانات چه به صورت مجازی و چه به شکل حضوری آماده است. در حال آماده‌سازی مقدمات اجرای طرح آزمون در شهر محل زندگی هستیم.

در اکثر نقاط کشور با توجه به آنچه امروز جریان دارد اولویت امتحان حضوری با استفاده از شرایط امتحان هم‌زمان در همه شهرهای کشور و عدم جابجایی دانشجویان بین شهرهاست.

البته برای شهرهای قرمز که شرایط برگزاری آزمون حضوری را ندارند، از سامانه آزمون مجازی با استانداردهای دانشگاهی مطرح دنیا استفاده خواهیم کرد، هرچند این آزمون‌ها برخلاف تصور اولیه ساده‌تر از امتحانات حضوری نیست و مشکلات خاص خود را داراست.

امتحانات در فرصت ۴ هفته‌ای، از ۲۴ خرداد تا ۲۰ تیرماه، ایجاد فرجه مناسب بین امتحانات و توزیع ساعات امتحانات در طول روز، تدابیر دیگری است که همکاران من در جهت رعایت قواعد بهداشتی اتخاذ کرده‌اند.

جزئیات برگزاری ترم تابستان سال ۹۹

علی خاکی صدیق معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از آخرین تصمیم درباره برگزاری کلاس دروس عملی دانشگاه‌ها خبر داد و اظهارداشت: به دانشگاه‌ها اجازه داده شده که ترم تابستانی برگزار و از این فرصت، برای ارایه خدمات به دانشجویان استفاده کنند.

وی درباره کلاس‌های عملی توضیح داد: در طول ترم امکان برگزاری کلاس به صورت حضوری فراهم نبود و از این رو مقرر شد دانشگاه‌هایی که امکان برگزاری ترم تابستان را دارند، کلاس‌های دروس عملی دانشجویان را به صورت فشرده در تابستان برگزار کنند.

معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در پاسخ به این سوال که برخی دانشگاه‌ها به دلیل شرایط آب و هوایی استان، امکان برگزاری کلاس در تابستان را ندارند، گفت: اگر دانشگاهی در استان امکان برگزاری کلاس در تابستان را نداشت، می‌تواند این کلاس‌ها را در ترم بعد برگزار کند و نمره دانشجو به کارنامه ترم قبل وی اضافه خواهد شد.

فرصت ترم تابستان برای دانشجویان در آستانه فارغ التحصیلی
خاکی صدیق تصریح کرد: همچنین برخی دانشجویان این ترم، ترم آخری هستند که به دلیل شرایط ایجاد شده ناشی از شیوع ویروس کرونا، مشکلاتی در فارغ التحصیلی آنان ایجاد شده است که دانشگاه‌ها می‌توانند از فرصت ترم تابستان برای ارایه خدمات به این دسته از دانشجویان و تکمیل دانش آموختگی بهره ببرند تا برنامه ریزی‌های دانشجو با مشکل مواجه نشود.

تعیین تکلیف تخفیف شهریه برای همه دانشگاه‌ها

با طرح این مطالبه این سوال مطرح می‌ شود که اساسا چه موقع دانشجویان می توانند شهریه ای که پرداخت کردند را پس بگیرند؟

در پاسخ به این سوال سید حسین حسینی معاون آموزشی دانشگاه تهران به خبرنگار فارس گفت: اگر دانشجویی از خدمات دانشگاه در این ترم استفاده نکرده باشد می تواند شهریه خود را پس بگیرد؛ در واقع اگر دانشجو شهریه پرداخت کرده اما خدمت در ازای آن دریافت نکرده می تواند درخواست عودت شهریه را بدهد یا بابت شهریه بستانکار شود.

وی ادامه داد: اگر دانشجویی درخواست حذف ترم یا مرخصی بدون احتساب در  سنوات داده و دانشگاه با موجه تشخیص دادن دلیل دانشجو، با درخواست او موافقت کرده است، دانشگاه می تواند شهریه ای که دانشجو پرداخت کرده را بازگرداند اما اگر دانشجو از خدمات دانشگاه استفاده کند در آن صورت نمی‌تواند بگوید که از خدمات استفاده نکرده ام و در نتیجه می خواهم شهریه را پس بگیرم.

تخفیف شهریه برای همه دانشجویان در کار خواهد بود
با اینکه آموزش ‌های مجازی دانشگاه ها برقرار است و دانشجویان از طریق سامانه های الکترونیکی دروس خود را پیگیری کردند؛ اما برخی دانشجویان می ‌گویند بین خدمات حضوری و خدمات مجازی تفاوت وجود دارد و از این رو باید شهریه این دو روش آموزشی دانشگاه هم متفاوت باشد.

در پیگیری  این موضوع از دانشگاه ها مشخص شد که این موضوع که دانشجویان خدمات آموزش حضوری از دانشگاه دریافت نکرده اند و اینترنت از خدمات مجازی استفاده کردند و بین خدمات مجازی و خدمات حضوری تفاوت هایی وجود دارد از سوی دانشگاه ها پذیرفته شده است. از این رو اغلب دانشگاه ها در نظر دارند که برای همه دانشجویان شهریه پرداز، تخفیفی را در قالب تخفیف شهریه اعمال کنند.

بیش تر بخوانید//تعیین تکلیف تخفیف شهریه برای همه دانشگاه‌ها

جزئیات دستورالعمل جدید بازگشایی دانشگاه‌های علوم پزشکی از ۱۷ خرداد

بیش تر بخوانید//8 شرط بازگشایی دانشگاه‌های علوم پزشکی +جدول

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
فیلم| عقلانیت انقلابی به دنبال حل نظام مسائل کشور
با شاهکار مهندسان ایرانی در سریلانکا آشنا شوید
فرودگاهی در ایران برای خواستگاری! +عکس
همسر سید مصطفی خمینی درگذشت
بستری شدن آیت الله شیرازی در بیمارستان
نیروی دریایی ارتش به داد سیل زدگان سیستان و بلوچستان رسید +فیلم
پشت پرده سفر محرمانه ۲ مقام نظامی و امنیتی اسرائیلی به قاهره
رهاسازی آب به سمت دریاچه ارومیه
یک تاکسی پر از گلهای تازه
تقدیر از رزمندگان عملیات حمله به اسرائیل
توماج صالحی حتما اعدام نمی شود اما...
به اسرائیل کمک می‌کنیم تا با حملات ایران مقابله کند
عملیاتی که صهیونیست‌ها را مضحکه تمام جهان کرده است
بارندگی‌های فراگیر اردیبهشتی تا کی ادامه دارد؟
اوضاع این رژیم حسابی بیخ پیدا کرده است
ایران دفعه بعد، ۳ هزار موشک و پهپاد به اسرائیل می‌زند، یا ۳۰ هزار؟
استعفای ناگهانی فرمانده یگان «اشباح» ارتش اسرائیل
بحران‌زده ترین قاره جهان از نظر بلایای طبیعی کجاست؟
دعوای کارشناسان ضدایرانی روی آنتن زنده!
حمله یمن به ناوشکن آمریکایی و کشتی اسرائیلی +جزئیات
پیام مهم سفر رئیسی به پاکستان و سریلانکا در این مقطع
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top