تاریخ انتشار: سه شنبه 1399/04/03 - 23:27
کد خبر: 360828

علت چرخش ناگهانی موضع ترامپ درباره ونزوئلا

نگرانی ترامپ از نفوذ ایران در آمریکای لاتین به حدی است که دست نشانده‌اش در ونزوئلا را رها کرده و باوجود دشمنی‌های پیشین، آمادگی ضمنی خود را برای مذاکره با رئیس جمهور ونزوئلا اعلام کرده است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از میزان، «نیکلاس مادورو» رئیس جمهور ونزوئلا اعلام کرد آماده است تا با ترامپ ملاقات کند. این در حالی است که زمستان سال گذشته میلادی و به دنبال کودتایی که از سوی «خوان گوایدو» و با حمایت آمریکا انجام شد، آمریکا رسماً با دولت قانونی مستقر در ونزوئلا به مخالفت برخاست.

ترامپ نیز در گفتگویی که با تارنمای «آکسیوس» داشته و صبح دوشنبه منتشر شد با اشاره به آمادگی مادورو برای ملاقات گفت؛ نظرش درباره گوایدو رئیس جمهور خودخوانده و مورد حمایت آمریکا در ونزوئلا تغییر کرده و احتمالا درباره این ملاقات فکر می‌کند و با آن مخالفتی ندارد.

آنچه از این تغییر موضع ناگهانی ترامپ بر می‌آید احساس نگرانی جدی آمریکا از آینده نفوذ خود در آمریکای لاتین است.

پس از کودتایی که سال گذشته در ونزوئلا شکل گرفت و تحریم‌های شدیدی که آمریکا برای این کشور وضع کرد، اقتصاد ونزوئلا سراشیبی تندی را پیمود. در این دوران جمهوری اسلامی ایران با حمایت‌های سیاسی و اقتصادی از این کشور علاوه بر تقویت جایگاه خود در منطقه، باعث شد زنگ خطری جدی برای آمریکا در آمریکای لاتین به صدا در آید.

کشوری که سالها به زعم کاخ سفید حیاط خلوت ایالات متحده به حساب می‌آمد اکنون به سمت جمهوری اسلامی ایران متمایل شده و این می‌تواند برای آمریکا نشانه شکست باشد.

از سوی دیگر؛ پس از موفقیت ایران در انتقال سوخت به ونزوئلا با وجود تهدیدات آمریکا، این پیام مهم به دنیا مخابره شد که ایران نه تنها در منطقه خود که فراتر از مرزهای خود نقشی مهم در سیاست بین الملل بر عهده دارد و با اقتدار و قدرت بازدارندگی بالا به خوبی می‌تواند آن را ایفا کند.

نگرانی ترامپ از این مسئله به حدی است که دست نشانده‌اش (خوان گوایدو) در ونزوئلا را رها کرده و با وجود موضع‌گیری‌ها و دشمنی‌های پیشین، آمادگی ضمنی خود را برای مذاکره با رئیس جمهوری (نیکلاس مادورو) که تلاش داشت با کودتا او را برکنار کند، اعلام می‌کند.

این نگرانی بیش از هر چیز به این دلیل است که ایران بر خلاف میل آمریکا نه تنها در جهان منزوی نشده، که پس از تثبیت جایگاه خود در غرب و جنوب غرب آسیا به عنوان یک قدرت بلامنازع و حافظ صلح منطقه‌ای، اکنون به دنبال متحدانی بسیار دورتر از مرزهای خود و در کنار مرزهای آمریکا است.

به بیان بهتر؛ این اتفاق به این معنی است که جمهوری اسلامی ایران با اتخاذ راهبرد هوشمندانه «مقاومت فعال» توانسته است مناطق حیاتی و استراتژیک هر نقطه از دنیا که منافع تجاوزکارانه و سلطه جویانه آمریکا را بر هم می‌زدند با خود همراه کرده و عمق نفوذ استراتژیک خود را گسترش دهد.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
غوغای طوفان فلسطین در دانشگاه‌‍‌های آمریکا؛ چرا واشنگتن نگران حمایت از فلسطین هستند؟
حضور ایران در میدان رقابت قدرت های جهان در شبه‌ قاره
عملیات وعده صادق قدرت پوشالی رژیم صهیونیستی را نمایان کرد
مستشاران ایرانی از سوریه خارج شدند؟
اولین تصاویر از امضای توافقنامه امنیتی بین ایران و روسیه
دلار ریخت
ازبکستان حریف ایران شد
آیین واگذاری مالکیت تیم‌های استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی
۳۰ کشور آفریقایی برای همکاری اقتصادی به ایران می آیند
بیش از ۳۰۰ جنازه از گورهای جمعی در غزه پیدا شده
محکومیت بدوی توماج صالحی به اعدام
اگر اسرائیل به رفح حمله کند فلسطینی ها به خواسته ۷۰ سال خود می‌رسند
روابط تجاری ترکیه با اسرائیل متوقف شد
اسرائیل دیر یا زود محو خواهد شد
استخوان‌ها هنوز شهادت می‌دهند!
اعلام رسمی حضور حمید مطهری در کادر فنی تراکتور
پلیس اصراری به انتقال خودروهای توقیفی با جرثقیل ندارد
این خودرو ۵۵ میلیون تومان ارزان شد
ببینید | ماجرای شکایت جالب همسر محسن قرائتی نزد رهبر انقلاب
سال گذشته میانگین سن پدر و مادر در اولین فرزندآوری چقدر بود؟
چشم پوشی سفارت ایران در پاریس از پیگیری قضایی فرد حمله کننده
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top