تاریخ انتشار: چهارشنبه 1399/04/04 - 13:46
کد خبر: 360928

رستمی: روز دختر نماد تجلیل اسلام از مقام دختران است

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها با اشاره به جایگاه زنان و دختران در اسلام و نامگذاری این روز به نام روز دختر گفت: این روز سمبل و نمادی از تجلیل و تکریمی است که اسلام نسبت به دختران روا داشته است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، حجت الاسلام مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در جلسه‌ای که  با مسئولان واحد خواهران تشکل‌های دانشجویی به مناسبت میلاد حضرت معصومه سلام الله علیها و روز دختر برگزار شد با اشاره به جایگاه زنان و دختران در اسلام و نامگذاری این روز به نام روز دختر گفت: این روز سمبل و نمادی از تجلیل و تکریمی است که اسلام نسبت به دختران روا داشته است.

حجت الاسلام و المسلمین رستمی بیان کرد: در زمانه‌ای قرار داریم که مفاهیم معکوس و تقلبی در همه زوایای زندگی انسان رواج دارد و به اسم سعادت، انسان‌ها را به بیچارگی و سعادت رسانده‌اند و به اسم آزادی انسان‌ها را اسیر قید و بندهای فراوان کرده‌اند و به اسم تکریم زن، آن‌ها را به بردگی ارباب ثروت و تولید و متقاضیان تکثیر مصرف رسانده‌اند و این در همه ابعاد زندگی انسان وجود دارد.

وی با توجه به نگاه اسلام به تفاوت جایگاه دختران و پسران در خانواده و جامعه در ادامه افزود: اگر نگاهی به جایگاه زن در اسلام داشته باشیم این جایگاه یک جایگاه بی‌نظیر است و یک ویژگی دارد که واقعا جای تامل دارد، این تعبیری که دختر رحمت و پسر نعمت است شاید در ظاهر تجلیلی از جنس پسر و جنس دختر در خانواده داشته باشد اما تفاوتی که در بحث رحمت و در بحث نعمت داریم خیلی جایگاه‌ها را متفاوت می‌کند، ما در بحث نعمت، نعمت را یک هدیه الهی می‌دانیم که انسان در مقابل آن مسئول است و مامور به مواظبت و شکرگزاری آن است و گاهی موجب رشد و گاهی موجب سقوط انسان می‌شود، نعمت‌ها اینگونه‌اند و اگر نعمت‌ها تضییع شود به همراه خود سقوط می‌آورد. اما رحمت عاملی است که اولا بدون حساب از طرف خداوند به انسان عنایت می‌شود، ریشه رحمت به صفات رحمانیت و رحیمیت خداوند بر می‌گردد اما ریشه نعمت به رزق بر می‌گردد و ثانیا رحمت در هر حال موجب رشد انسان است و رحمتی که برای انسان سقوط به همراه داشته باشد وجود ندارد. به تعبیر مرحوم دولابی رحمت حفاظت است و نعمت مورد حفاظت، و پدر مادر تحت حفاظت دختر هستند ولی مامور به حفاظت از پسر، و این مطلب خیلی تفاوت در جایگاه‌ها را مشخص می‌کند و می‌توان پی برد که چقدر جای شکر دارد که خداوند به فردی رحمتی را عنایت کند.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها با ذکر توجهات ویژه‌ای که رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) نسبت به دخترشان داشتند گفت: این نکته که رسول گرامی اسلام دستبوس دختر خودشان باشند آن هم در آن محیط بدسلیقه و منحرفی که دخترداربودن موجب سرافکندگی و روسیاهی است و یکی از انتخاب‌ها هم زنده‌به‌گورکردن دخترها بوده است، در آن محیط است که پیامبر می‌فرمایند من فدای این دخترم بشوم و دست دخترش را می‌بوسد و جای خودش می‌نشاند و این دختر را حجت خداوند بر مردم معرفی می‌کند و روز قیامت هم او را تنها سواره محشر برای ورود به بهشت معرفی می‌کند. این ها ویژگی‌هایی است که به هر حال در دین اسلام است.

دکتر رستمی با اشاره به موضوع حقوق زنان در جامعه خاطر نشان کرد: قطعا سوال و گفتگو درباره تفاوت نظام حقوقی در اینجا مطرح می‌شود و باید بگوییم که در بحث حقوق زن و مرد اسلام بیشترین حق را به زنان داده است و بیشترین مسئولیت را هم از زنان خواسته است. در حقیقت اگر تبعیض هم رخ داده باشد این تبعیض به نفع زنان است. حال چرا این تبعیض را خداوند قرار داده است؟ چون زنان مسئولیت مهم تری را داشتند و آن مسئولیت انسان‌سازی و تربیت انسان بوده است. به همین خاطر خداوند تامین لجستیکی و هزینه‌ها و فضای این مسئولیت‌ها را در بیرون به عهده مردان گذاشته است.

وی افزود: این نظام متوجه ارزش انسان است که مربی انسان را بیشتر تجلیل کرده است. این مربی انسان خانم‌ها هستند. این مباحث مشخص است که جای گفتگو دارد اما قائل هستم که این ادعا مستند و قابل دفاع و عرضه در جای خودش می‌باشد. اما وقتی که در کف جامعه قرار می گیریم مسائلی که زنان و دختران ما با امروز آن مواجه هستند اهمیت دارند و شما عزیزانی که مسئولیت اجتماعی ویژه‌ای را علاوه بر مسئولیت‌هایی که یک دختر و زن با آن مواجه هست پذیرفته‌اید. شما خودتان از جزئیات این مسئولیتی که در بحث هدایتگری و کمک به حرکت‌های اجتماعی جریان‌های دانشجویی به عهده گرفته‌اید در فضای مسائلی که دختران ما در جامعه عملا با آن مواجه هستند، آگاه هستید و به بزرگی مسئولیتی که دارید واقف هستید.

دکتر رستمی در پایان گفت: از ابعاد مختلف جامعه خانواده ما که محور آن زن و دختر است مورد هجمه است. در این هجمه از تمام ابزار، از هنر و رسانه گرفته تا محتوا و پیام و بیان و قلم و تولید انواع موضوعات و عوامل موثر استفاده می‌شود تا این محیط مغشوش شود و فرآیند طبیعی‌ای که می‌توانست یک جامعه را بر مبنای عملکرد درست زن به سعادت برساند دچار اختلال شود. اختلالی که موجب می‌شود یک نسل به‌هم‌ریخته، ناتوان  و غیرمتعادل بشود و عملا جامعه زمین بخورد؛ این وضعیت دشوار مسئولیت شما را بیش از پیش می‌کند.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
آخرین وضعیت تردد در جاده های کشور
بسته‌های غذایی برای مادران دارای فرزند شیرخوار؛ اعتبار تامین شد
رسانه های ضد ایرانی از رسانه های اسرائیلی جلو زدند!
هشدار به شکارچیان؛ از این منطقه خارج شوید
خدمات رسانی به ۱۰هزار حادثه‌دیده در پی سیل و آبگرفتگی
ترافیک سنگین در جاده چالوس
ترویج فرهنگ ایثار و شهادت از طریق برنامه‌های فرهنگی
حکم قطعی محکومان پرونده کثیرالشاکی پروژه الماس مال صادر شد
اعمال محدودیت های ترافیکی راهپیمایی مردمی حمایت از اقدام سپاه
مدارس پنجشنبه و جمعه آخر هفته‌ها به خانواده‌ها اختصاص می‌یابد؟
ارتباطات استان سیستان و بلوچستان پایدار است
هوای پایتخت در وضعیت قابل قبول است
به بهانه اختلال در کار؛ گوگل کارمندان معترض به همکاری با رژیم صهیونیستی را اخراج کرد
پلمب ۱۰ مؤسسه پایان نامه فروشی در روزهای آینده
۵۰۰ هزار متقاضی طرح نهضت ملی مسکن خانه‌دار شدند
پیگیری آخرین وضعیت وقوع سیل در سیستان و بلوچستان از سوی رئیسی
رئیسی: دولت در تامین مسکن خود را همراه جوانان می‌داند
امیرعبداللهیان: هیچ دولتی در مقابل حمله به سفارت خود ساکت نمی‌نشیند
پرسپولیس صدرنشین شد
کاپیتان پرسپولیس مصدوم شد
اتفاقی عجیب در آبادان؛ پرسپولیس مقابل نفت هیچ هواداری در ورزشگاه نداشت
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top