تاریخ انتشار: شنبه 1399/04/07 - 18:29
کد خبر: 361303

آسیب جدی کرونا به ۳۸درصد کسب‌وکارها

در جریان شیوع ویروس کرونا در دو ماه اسفند و فروردین تا ۳۸درصد کسب‌وکارها متوقف شده و بیشترین آسیب‌ متوجه حوزه فروش بوده است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ به نقل از ایسنا، شیوع ویروس کرونا در اواخر سال گذشته و شدت گرفتن آن موجب خروج وضعیت اقتصادی و کسب و کارها از روال عادی شد. به هر صورت اعمال سیاست‌های محدود سازی اجتماعی و فعالیت‌های کسب و کارهای اقتصادی تاثیر قابل توجهی بر فرآیند کسب و کار داشت و موجب آسیب دیدن بخش زیادی از مشاغل و افراد درگیر با آنها شد.

این در حالی است که از فاصله اسفند تا پایان اردیبهشت ماه وضعیت عادی نبود و به تدریج فعالیت مشاغل به روال عادی برگشت.

اما در رابطه با اوضاع کسب و کارها و میزان فعالیت یا آسیب‌پذیری آنها در دوره سه ماهه اسفند تا اردیبهشت ماه، پژوهشکده آمار بررسی‌هایی در بخش‌های مختلف اقتصادی انجام داده است که نشان می‌دهد بیشترین آسیب در آنها مربوط به حوزه فروش بوده است.

بررسی جزئیات این پژوهش از این حکایت دارد که میزان فعالیت‌ کل کسب و کار اقتصادی در زمان شیوع ویروس کرونا ۳۸ درصد کسب و کارها در اسفندماه و فروردین‌ماه فعالیتی نداشتند که این در اردیبهشت‌ماه به ۲۱ درصد رسیده است و در مقایسه با ماه‌های اسفند و فروردین فعالیت کسب و کارها در اردیبهشت‌ماه ۱۷ درصد افزایش یافته است.

همچنین ۲۲ درصد در اسفندماه و فروردین‌ماه با تمام ظرفیت به فعالیت خود ادامه دادند که با افزایش ۱۲ درصدی به ۳۴ درصد در اردیبهشت‌ماه رسیده است. ۴۰ درصد مابقی با حجمی کمتر از ظرفیت کامل در دو ماه اول فعالیت کردند که در اردیبهشت‌ماه به ۴۵ درصد می‌رسد و حاکی از افزایش تعداد فعالیت کسب و کارها با حجمی کمتر از ظرفیت کامل است.

بیشترین تاثیر کرونا بر جنبه‌های مختلف فعالیت کسب و کارهای اقتصادی با ۴۸.۸ درصد بر فروش بوده که در اسفندماه و فروردین‌ماه ثبت شده و ۴۵.۷ درصد در اردیبهشت‌ماه بیشترین تاثیرپذیری را داشته است. 

این در حالی است که جریان‌های نقدینگی، نیروی انسانی، مقدار تولید، بدون تاثیر و میزان پس‌انداز به ترتیب در رتبه‌های بعدی تاثیرپذیری از کرونا قرار دارد.

در بخش‌های مختلف اقتصادی، تاثیر کرونا این‌گونه بوده است که در بخش خدمات، میزان فروش با ۴۱.۱ درصد در دو ماه اسفندماه و فروردین‌ماه و ۳۷.۸ درصد در اردیبهشت‌ماه تحت تاثیر بوده است.

در حوزه صنعت و معدن ۴۵.۹ درصد در اسفندماه و فروردین‌ماه و ۴۴.۴ در اردیبهشت‌ماه بر میزان فروش اثر گذاشته است. همچنین در بخش کشاورزی فروش ۶۹.۸ درصد در اسفندماه و فروردین‌ماه و ۵۶.۶ درصد در اردیبهشت‌ماه تحت تاثیر قرار گرفته است.

اما به دلیل تغییر وضعیت فعالان در بخش‌های مختلف کشاورزی و زیان تحمیل شده ناشی از ویروس کرونا، بسته‌حمایتی برای کسب و کارهای آسیب دیده به ویژه کسب و کار خرد در نظر گرفته شد که عمدتا در قالب تسهیلات بانکی با سود ۱۲ درصد در نظر گرفته شد، در عین حال با توجه به اینکه در این دوره احتمال برگشت چک‌های اصناف وجود داشت بانک مرکزی، عدم ارائه خدمات بانکی به صاحبان چک‌های برگشتی را لغو کرده بود.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
بعضی القاب، صفات انحصاری صهیونیست‌هاست
لیبرمن: در مسیر پیروزی نیستیم
واکنش امیرعبداللهیان به پاسخ ایران به حمله اسرائیل در اصفهان
دیده شدن یک قلاده پلنگ ایرانی در رودبار +فیلم
واکنش اتحادیه اروپا به حادثه اصفهان
اتحادیه اروپا دو نهاد و چهار صهیونیست را تحریم کرد
تماس مهم و فوری وزیر خارجه اردن با همتای ایرانی در نیویورک
انگیزه مهاجم کنسولگری ایران در پاریس چه بود؟
بیش از ۵۰درصد بارش سال آبی این استان در ۳ روز اتفاق افتاد
آخرین خبرها از سیل جنوب
این مار باستانی اندازه اتوبوس بوده است !
واکنش اردوغان به حادثه اصفهان
واکنش ایران به وتوی قطعنامه عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل متحد
موشک های اسرائیلی قبل از رسیدن به ایران توسط پدافند هوایی ایران در این نقطه از عراق منهدم شدند
علم الهدی: آیا بی حجابی به عنوان یک فسق آشکار از یک تخلف راهنمایی و رانندگی نازل تر است؟
ورود سامانه بارشی جدید و فراگیر به کشور
آخرین وضعیت تردد در جاده های کشور
بسته‌های غذایی برای مادران دارای فرزند شیرخوار؛ اعتبار تامین شد
رسانه های ضد ایرانی از رسانه های اسرائیلی جلو زدند!
هشدار به شکارچیان؛ از این منطقه خارج شوید
خدمات رسانی به ۱۰هزار حادثه‌دیده در پی سیل و آبگرفتگی
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top