تاریخ انتشار: دوشنبه 1399/05/06 - 21:01
کد خبر: 365266

کشف تونل زیرزمینی دوران باستان در لرستان

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان جزئیات کشف تونل زیرزمینی دوران باستان در شهر رومشکان را تشریح کرد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ سید امین قاسمی امروز دوشنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: طی چند روز گذشته فیلمی در فضای مجازی با موضوع کشف تونلی زیرزمینی در شهر رومشکان منتشر شد که ابهامات زیادی را به دنبال داشت، لذا برای بررسی دقیق این موضوع، کارشناسان باستان‌شناسی این اداره کل به محل اعزام شدند و ضمن مستندسازی و بررسی محل، گزارش علمی و جامعی را ارائه کردند.

وی با اشاره به اینکه تپه باستانی «چغابل» رومشکان در بین باستان‌شناسان ایران و جهان از اهمیت خاصی برخوردار است، افزود: در سال ۱۳۹۴ مجوزی به منظور ایجاد فضای سبز در بخش سطحی تپه «چغابل» به شهرداری آن شهر داده شده که اکنون زمان آن به اتمام رسیده، بنا بر این ادامه کار و هرگونه فعالیت مجدد، منوط به اخذ مجوز جدید از وزارت میراث فرهنگی است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان ضمن اشاره به انتشار اخبار کذب در خصوص حفاری قاچاق، کشف اشیا عتیقه و دفینه باستانی در این تپه بیان داشت: تنها اثر منقول کشف شده در حین ریزش دهانه میله قنات، یک ظرف سفالی بوده که تحویل امین اموال اشیا فرهنگی شده است.

قاسمی گفت: تونل مکشوفه متعلق به یک رشته قنات از دوران باستان است که کوره قنات در جهت شرقی - غربی دشت رومشکان امتداد دارد و در گذشته نیز آثار برخی از میله چاه‌های این رشته قنات پدیدار و گزارش شده است.

کارشناس باستان شناسی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان در این باره گفت: تپه‌ی باستانی «چغابل» رومشکان در نخستین پروازهای هوایی که در سال ۱۹۳۵ و ۱۹۳۶ میلادی بر فراز شهرهای باستانی ایران توسط هیئت معروف به «هلمز» انجام شد، شناسایی و توسط همان هیئت به سرپرستی «اریخ اشمیت» مورد کاوش و گمانه زنی قرار گرفت، این اثر از دوران پیش از تاریخ تا دوران اسلامی دارای حیات فرهنگی قابل ملاحظه‌ای است.

جلال عادلی با اشاره به بررسی دقیق تمام زوایای مکشوفه گفت: دیواره کوره قنات، در بافت کمپرس شده خاک و به صورت «دست کند» ایجاد شده و فاقد دیواره چینی است.

وی افزود: این بخش از قنات در دوران باستان، تماماَ در بافت باستانی و از میان نهشته‌های فرهنگی در لایه‌های زیرین تپه «چغابل» کنده شده است، به گونه‌ای که در بررسی‌های اولیه یک ظرف سفالی مربوط به عصر برنز به دست آمد.

این کارشناس باستان شناسی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان گفت: متأسفانه برخی اهالی بعد از ریزش دهانه میله چاه، علیرغم خطرات موجود و به دلیل کنجکاوی و احیاناَ سودجویی، وارد قنات شده و اقدام به انتشار تصاویر و فیلم‌هایی در فضای مجازی کرده بودند، لذا برای جلوگیری از ورود افراد سودجو و خطرات احتمالی همچون ریزش، دهانه قنات مسلوب شد.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
۵۰۰ هزار متقاضی طرح نهضت ملی مسکن خانه‌دار شدند
پیگیری آخرین وضعیت وقوع سیل در سیستان و بلوچستان از سوی رئیسی
رئیسی: دولت در تامین مسکن خود را همراه جوانان می‌داند
امیرعبداللهیان: هیچ دولتی در مقابل حمله به سفارت خود ساکت نمی‌نشیند
پرسپولیس صدرنشین شد
کاپیتان پرسپولیس مصدوم شد
اتفاقی عجیب در آبادان؛ پرسپولیس مقابل نفت هیچ هواداری در ورزشگاه نداشت
وزیر ارتباطات: ۵۰ درصد به سرعت اینترنت افزوده می‌شود
امیرعبداللهیان: با شدت بیشتری به هرگونه خطای محاسباتی رژیم اسرائیل پاسخ می‌دهیم
سخنگوی کابینه اسرائیل: حمله ایران به ما «بی‌سابقه» بود
دیدار و گفت‌وگوی امیرعبداللهیان با وزیر خارجه مالت در نیویورک
گوترش: توقف درگیری‌ها در غزه از تنش‌های گسترده در خاورمیانه جلوگیری خواهد کرد
سیاستمدار اسرائیلی: در یک قدمی رسوایی هستیم، نه پیروزی
اعلام نتایج آزمون آموزگاری تا پایان فروردین
اصلاح احکام رتبه‌بندی ۱۰۰ هزار معلم بازنشسته
امدادرسانی به ۵۳۰۰ نفر در ۸ استان جنوبی
مدیرعامل شرکت واحد:جای خانم ها و آقایان در اتوبوس‌های BRT تغییر می‌کند
جلال ملکی: آتش سوزی در پایانه شرق نبود؛ انفجار صحت ندارد
فوری/ انفجار مرگبار در ترمینال شرق تهران/ چند نفر کشته شدند؟
حادثه در پایانه شرق تهران در اثر انفجار کپسول گاز
واکنش متفات معاون وزیر ورزش به گشت‌ ارشاد +عکس
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top