تاریخ انتشار: شنبه 1399/05/11 - 11:35
کد خبر: 365686

ناگفته‌های معاون سیدحسن نصرالله از نقش شهید سلیمانی در جنگ ۳۳ روزه

معاون سیاسی دبیرکل حزب‌الله بخشی از پشت پرده جنگ ۲۰۰۶ رژیم صهیونیستی علیه لبنان را تشریح و بر ایستادن سوریه و ایران در کنار مقاومت در تمام طول جنگ تأکید کرد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از فارس، «الحاج حسین الخلیل» معاون سیاسی دبیر کل حزب‌الله با حضور در شبکه «المنار» جزئیاتی جدید از پشت‌پرده جنگ ۳۳ روزه میان لبنان و رژیم صهیونیستی در ژوئیه ۲۰۰۶ را تشریح کرد.

جنگ 33 روزه

وی به نقل از «سید حسن نصرالله» دبیرکل حزب‌الله هنگام دیدن پیکرهای شهدای جنگ مذکور در آن زمان گفت: با دیدن تصویر هر شهیدی حس می‌کنم که برخی از مسؤولان [وقت] لبنانی در کشتار این شهدا شریک هستند؛ آنها در ضربه زدن از پشت به این شهدا مشارکت کردند.

الخلیل در ادامه از دیدار «طوفانی» «نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان و «فواد سنیوره» نخست‌وزیر اسبق در زمان جنگ ژوئیه پرده برداشت و گفت، سینیوره در پیش‌نویس سخنرانی خود در کنفرانس رم از خواسته‌های دشمن پیشی گرفته بود و بری مخالف با رفتن وی به کنفرانس مذکور بود. سنیوره در اوج جنگ می‌گفت که «مزارع شبعا» لبنانی نیست و این درخواست را داشت که به پرونده آن به شورای امنیت ارجاع داده شود تا درباره آن تصمیم‌گیری شود.

وی ادامه داد: پس از رفتن «کاندولیزا رایس» (وزیر امور خارجه وقت آمریکا) از بیروت، هیأت‌های آمریکایی یکی پس از دیگری به لبنان آمدند و شروطی را مطرح کردند اما با رد این شروط برای آتش‌بس، آمریکا و اسرائیل به مرحله ناامیدی رسیدند.

الخلیل گفت: آمریکایی‌ها در مقابل آتش‌بس، خواستار تحویل سلاح سنگین حزب‌الله و استقرار نیروهایی از تابعیت‌های مختلف در طول مرز زمینی لبنان و سوریه بودند و ما این شروط را رد کردیم.

وی افزود، دیداری هم با یکی از مقامات بلندپایه حزب «تیار المستقبل» [رقیب حزب‌الله و متحد عربستان] انجام شد. در این دیدار نیز شروط مذکور رد و به وی گفته شد «سعد الحریری» این موضوع را به اطلاع آمریکایی‌ها برساند.

الخلیل سپس اعلام کرد: هنگام جنگ به آقای نصرالله گفته شد که نبیه بری از برخی گزارش‌ها نگران است و وی جواب داد که به بری بگویند وضعیت ما عالی است و گروه‌های ما همچنان در «عیتا و بت جبیل» در حال مبارزه هستند.

وی تأکید کرد: پس از آنکه آمریکایی‌ها ناامید شدند فکر «فصل هفتم» و اصلاح وظایف یونیفل کنار رفت و مفادی که در قطعنامه ۱۷۰۱ بر روی آن توافق کردیم، پذیرفته شد.

این عضو ارشد حزب‌الله تصریح کرد، کمک‌هایی که در طول جنگ به مقاومت لبنان می‌شد یا از جانب ایران بود یا ارتش سوریه و دمشق هیچ زمانی مقاومت را رها نکرد.

الخلیل تأکید کرد: سوری‌ها درهای انبارهای مهمات ارتش و گارد ریاست‌جمهور را باز کردند و شروع به ارسال کمک کردند... تمام سلاح‌های منحصر به فرد که به آن نیاز داشتیم، تهیه نشده بود؛ حتی موشک‌های کورنت به صورت مرتب فرستاده شد و در تمام طول جنگ و در نبرد مشهور تانک‌ها (زدن تانک‌های مرکاوای اسرائیل) استفاده کردیم.

وی در ادامه نقش شهید حاج قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران ایران در این جنگ را اساسی خواند و گفت، وی جنگ را از درون میدان و از داخل لبنان دنبال می‌کرد.

الخلیل به نقش مهم شهید سوری سرتیپ «محمد سلیمان» نیز اشاره کرد و گفت، اسرائیلی‌ها وی را ترور کردند.

وی در پایان اعلام کرد، روس‌ها چند روز بعد از پایان جنگ ۳۳ روزه از تجربه موفق استفاده از موشک کورنت در میدان ابراز خوشنودی کردند.

جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی بر لبنان از ۱۲ ژوئیه تا ۱۴ اوت ۲۰۰۶ (۲۱ تیر تا ۲۳ مرداد ۱۳۸۵) طول کشید و تل‌آویو ناچار شد با قبول ناکامی، قطعنامه سازمان ملل را بپذیرد.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
فیلم| عقلانیت انقلابی به دنبال حل نظام مسائل کشور
با شاهکار مهندسان ایرانی در سریلانکا آشنا شوید
فرودگاهی در ایران برای خواستگاری! +عکس
همسر سید مصطفی خمینی درگذشت
بستری شدن آیت الله شیرازی در بیمارستان
نیروی دریایی ارتش به داد سیل زدگان سیستان و بلوچستان رسید +فیلم
پشت پرده سفر محرمانه ۲ مقام نظامی و امنیتی اسرائیلی به قاهره
رهاسازی آب به سمت دریاچه ارومیه
یک تاکسی پر از گلهای تازه
تقدیر از رزمندگان عملیات حمله به اسرائیل
توماج صالحی حتما اعدام نمی شود اما...
به اسرائیل کمک می‌کنیم تا با حملات ایران مقابله کند
عملیاتی که صهیونیست‌ها را مضحکه تمام جهان کرده است
بارندگی‌های فراگیر اردیبهشتی تا کی ادامه دارد؟
اوضاع این رژیم حسابی بیخ پیدا کرده است
ایران دفعه بعد، ۳ هزار موشک و پهپاد به اسرائیل می‌زند، یا ۳۰ هزار؟
استعفای ناگهانی فرمانده یگان «اشباح» ارتش اسرائیل
بحران‌زده ترین قاره جهان از نظر بلایای طبیعی کجاست؟
دعوای کارشناسان ضدایرانی روی آنتن زنده!
حمله یمن به ناوشکن آمریکایی و کشتی اسرائیلی +جزئیات
پیام مهم سفر رئیسی به پاکستان و سریلانکا در این مقطع
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top