تاریخ : 1395,دوشنبه 25 بهمن13:18
کد خبر : 226696 - سرویس خبری : صنفی آموزشی

حقوقی که مثل آب خوردن از دانشجویان سلب می‌شود!

در مورد «سهمیه تکثیر و پرینت دانشجویی» چه می‌دانید؟

به هر حال به نظر می آید به جز این مورد موارد دیگری وجود دارد که از حقوق دانشجویان به حساب می آید و راهکار اجرایی شدن این حقوق در وهله اول، آگاه شدن دانشجویان از این حقوق است و در وهله دوم اطلاع رسانی صحیح، دقیق و به موقع مسئولان دانشگاهی است.

خبرنامه دانشجویان ایران: با وجود آنکه مبلغ در نظر گرفته شده برای سهمیه پرینت و کپی محدود است اما با توجه به اوضاع اقتصادی دانشجویان، همان مبلغ اندک نیز کمک شایانی به وی خواهد کرد اما با این حال در بسیاری از دانشگاه های کشور، دانشجویان از این حقوق خود بی خبر هستند و دانشگاه نیز حداقل ترین تلاش را در جهت آگاه سازی دانشجو انجام می دهد.

به گزارش خبرنگار صنفی – آموزشی «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ در بسیاری از دانشگا‌ه های کشور هر ترم مبلغی به صورت نقدی یا بن به دانشجویان پرداخت می‌شود تا دانشجویان با استفاده از آن و تحت شرایطی خدمات کپی، پرینت و ... رایگان دریافت کنند. اگرچه این مبلغ ناچیز است ولی کفاف هزینه کپی یک‌ترم دانشجویان را می‌دهد و دانشجویان می‌توانند مبلغ صرفه‌جویی شده را صرف خرید کتاب و‌... کنند.

در ادامه نحوه سهمیه بندی تکثیر در چند دانشگاه آمده است:

دانشگاه تربیت مدرس
در دانشگاه تربیت مدرس اﻋﺘﺒﺎر ﺗﮑﺜﯿﺮ در ﯾﮏ ﺳﺎل ﺗﺤﺼﯿﻠﯽ(دو ﻧﯿﻤﺴﺎل ﺗﺤﺼﯿﻠﯽ) ﺑﻪ ﺷﺮح زﯾﺮ اﺳﺖ:
ارﺷﺪ: ﻣﻌﺎدل 400 ﺑﺮگ ﭘﺮﯾﻨﺖ ﯾﮏ رو
دﮐﺘﺮی و ﻓﺮادﮐﺘﺮی: 500 ﺑﺮگ ﭘﺮﯾﻨﺖ ﯾﮏ رو

*** ﺳﻬﻤﯿﻪ اﻋﺘﺒﺎر ﺗﮑﺜﯿﺮ و ﺻﺤﺎﻓﯽ ﭘﺎﯾﺎنﻧﺎﻣﻪ و رﺳﺎﻟﻪ داﻧﺸﺠﻮﯾﺎن:
پاﯾﺎنﻧﺎﻣﻪ ﮐﺎرﺷﻨﺎﺳﯽارﺷﺪ: 3 ﻧﺴﺨﻪ ﺻﺤﺎﻓﯽ ﺑﺎ ﭼﺎپ ﻃﻼﮐﻮب دﯾﺠﯿﺘﺎل ﯾﺎ رو ﯾﺎ ﭘﺸﺖ ﺟﻠﺪ و ﻫـﺮ ﻧﺴـﺨﻪ 100 ﺑـﺮگ کپی ﯾﺎ ﭘﺮﯾﻨﺖ ﯾﮏ رو ﺳﯿﺎه و ﺳﻔﯿﺪ   
رﺳﺎﻟﻪ دﮐﺘﺮی: 3 ﻧﺴﺨﻪ ﺻﺤﺎﻓﯽ ﺑﺎ ﭼﺎپ ﻃﻼﮐﻮب دﯾﺠﯿﺘﺎل ﯾﺎ رو ﯾﺎ ﭘﺸﺖ ﺟﻠﺪ و ﻫﺮ ﻧﺴﺨﻪ 180 ﺑﺮگ ﯾﮏ رو

اﻋﺘﺒﺎر ﺗﮑﺜﯿﺮ ﺑﻪ ﺗﻤﺎم داﻧﺸﺠﻮﯾﺎن دانشگاه تربیت مدرس(ﻓﺎرغ از ﻧﺤﻮه ورود ﺑﻪ داﻧﺸﮕﺎه) ﺗﻌﻠﻖ ﻣﯽﮔﯿﺮد.

دانشگاه شهرکرد
- سهم پرداختی به ازای هر برگ پرینت یا کپی A4 یکرو بخش سهمیه برای دانشجویان 200 ریال است.
- سهمیه در نظر گرفته شده برای دانشجویان کارشناسی برای تکثیر جزوه‌های درسی  و یا پروژه‌های بالای 10 برگ است.
- سهمیه در نظر گرفته شده برای دانشجویان کارشناسی 8 نیمسال، کارشناسی ارشد 4 نیمسال و دکتری 8 نیمسال تحصیلی است.

دانشجوی ناآگاه، دانشگاهِ بی‌خیال
با وجود آنکه مبلغ در نظر گرفته شده برای سهمیه پرینت و کپی محدود است اما با توجه به اوضاع اقتصادی دانشجویان، همان مبلغ اندک نیز کمک شایانی به وی خواهد کرد اما با این حال در بسیاری از دانشگاه های کشور، دانشجویان از این حقوق خود بی خبر هستند و دانشگاه نیز حداقل ترین تلاش را در جهت آگاه سازی دانشجو انجام می دهد. برای مثال ممکن است در اوایل ترم اطلاعیه ای بر روی برد معاونت دانشجویی نصب شود و یا ممکن است در سایت دانشگاه به آن اشاره شده باشد.

گذشته از این در برخی دانشگاه ها این سهمیه ناچیز را فقط به دانشجویان استعداد درخشان و به قول خودمانی شاگرد اول ها اختصاص داده اند و گویا غیر از آنها بقیه دانشجویان برای خوش گذرانی به دانشگاه آمده اند. برای مثال در دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، سهمیه پرینت و کپی فقط مختص دانشجویان استعداد درخشان است و سایر دانشجویان از این حق محروم هستند. حتی طبق پیام های رسیده به ادمین کانال «خبرنامه دانشجویان ایران»، در دانشگاه تهران این سهمیه قطع شده است و به هیچ دانشجویی اختصاص نمی یابد که در نوع خود عجیب است.

به هر حال به نظر می آید به جز این مورد موارد دیگری وجود دارد که از حقوق دانشجویان به حساب می آید و راهکار اجرایی شدن این حقوق در وهله اول، آگاه شدن دانشجویان از این حقوق است و در وهله دوم اطلاع رسانی صحیح، دقیق و به موقع مسئولان دانشگاهی است.


کد خبرنگار : 20