تاریخ : 1396,شنبه 15 مهر15:05
کد خبر : 247193 - سرویس خبری : صنفی آموزشی

فرصت مجدد قبولی در رشته و دانشگاه‌ مورد علاقه؛

10 سوال مهم داوطلبین کنکور درباره‌ی «تکمیل ظرفیت»

وقتی تعداد ثبت نام‌های دانشگاه‌ها کم باشد، این کمبود توسط سازمان سنجش با تکمیل ظرفیت پر خواهد شد؛ مثلا یک دانشگاه از تعداد 35 پذیرش داشته است اما 30 نفر ثبت نام کردند و هنوز 5 جای خالی در این دانشگاه باقیست؛ این 5 جای خالی در قالب تکمیل ظرفیت پر می‌شود.

به گزارش خبرنگار صنفی - آموزشی «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ در حالی که بحث تکمیل ظرفیت در مقاطع ارشد و کارشناسی این روزها بسیار داغ است و داوطلبین مختلفی سوالات بسیاری در این حوزه دارند، 10 سوال مهم در این باره را مشاهده می‌کنید:

1- چه کسانی می‌توانند در تکمیل ظرفیت شرکت کنند؟
کلیه داوطلبانی که در کنکور سراسری مجاز شدند می‌توانند در تکمیل ظرفیت شرکت کنند، چه آنهایی که در انتخاب رشته اولیه قبول شده باشند و چه قبول نشده باشند؛ در واقع فقط مجاز شدن مهم است. هرچند شرکت در انتخاب رشته، شرط لازم است.

2- تکلیف کسانی که در تکمیل ظرفیت قبول می‌شوند چیست؟
باید بلافاصله نسبت به ثبت نام در دانشگاهی که جدیدا در آن قبول شده‌اند، اقدام کنند و بلافاصله پرونده تحصیلی خود در دانشگاه اولیه را ببندند.

3- اگر کسی انتخاب رشته کرده اما قبول نشده باشد، می‌تواند در تکمیل ظرفیت شرکت کند؟
بله؛ تمام کسانی که در انتخاب رشته شرکت کردند، می‌توانند در تکمیل ظرفیت شرکت کنند، چه قبول شده باشند و چه قبول نشده باشند.

4- تکمیل ظرفیت فقط برای دانشجویان روزانه است؟
در گذشته، اگر داوطلب بعد از انتخاب رشته در دوره‌های غیرروزانه نیز قبول نمی‌شد، مجاز به شرکت در تکمیل ظرفیت نبود اما چند سالی است که این قانون برداشته شده است و غیرروزانه‌ها هم مشمول این طرح هستند.

5- چه کسانی نمی‌توانند در تکمیل ظرفیت شرکت کنند؟
کسانی که در انتخاب رشته اولیه شرکت نکرده باشند و یا اصلا از همان بدو اعلام نتایج اولیه(رتبه‌ها)، مجاز به انتخاب رشته نشده باشند.

6- کسانی که در تکمیل ظرفیت قبول می‌شوند از چه زمانی سر کلاس‌های جدید می‌روند؟
دانشجویانی که در تکمیل ظرفیت قبول می‌شوند، ورودی بهمن ماه محسوب می‌شوند و از نیمسال دوم تحصیلی مجاز به انتخاب رشته و آغاز ترم جدید تحصیلی‌شان می‌شوند.

7- بعد از قبولی در تکمیل ظرفیت، تکلیف رشته و دانشگاهی که نیمه‌کاره رها می‌شود چیست؟
بعد از تصمیم درباره انتخاب دانشگاه جدید و عزیمت به آن، ابتدا به همراه مدارک لازم و کد رهگیری به دانشگاه مورد نظر مراجعه کنید و بعد از قطعی شدن ثبت‌نام، به دانشگاه اولیه که در حال تحصیل در آن هستید بازگردید و انصراف خود را اعلام و به صورت رسمی ثبت کنید.

8- روند تکمیل ظرفیت در مقاطع ارشد و کارشناسی چه تفاوتی دارد؟
روند شرکت در تکمیل ظرفیت و ثبت‌نام در دانشگاه‌ها برای داوطلبین مقاطع ارشد و کارشناسی، شبیه به یکدیگر است و تنها تفاوت، در زمان فرایند تکمیل ظرفیت و همچنین نحوه ثبت‌نام و گزینش است.

9- بالاترین مرجع تصمیم‌گیری و اعلام نتایج در تکمیل ظرفیت کیست؟
تنها سازمانی که باید اطلاعیه و اخبار مورد نظر در حوزه‌ی تکمیل ظرفیت را از آنجا پیگیری کنید، سازمان سنجش است و می‌توانید با مشاهده‌ی آخرین اخبار مربوط به کنکور از www.sanjesh.org در جریان آخرین تحولات قرار بگیرید.

10- آیا بعد از شرکت در تکیل ظرفیت و اعلام نتایج، داوطلب موظف به انتخاب دانشگاه جدید است؟
خیر، دانشجو می‌تواند بدون اعتنا به نتیجه‌ی تکمیل ظرفیت، همان رشته و دانشگاهی که در آن پذیرفته شده بود را ادامه دهد.


کد خبرنگار : 17