تاریخ : 1396,سه شنبه 05 دي17:11
کد خبر : 253762 - سرویس خبری : باشگاه نویسندگان

مهدی مهدی‌نیا؛

داده‌های سرگردان

لازم است بدانیم که ایجاد کنندگان و ارسال کنندگان اولیه داده ها همیشه هدف خاصی را دنبال می نمایند و بدون نیت و مقصود چه مثبت و چه منفی دست به آن کار نمی زنند. شایان ذکر است که بودجه های کلانی در این راه صرف می شود که پرداختن به آن موضوع بحث نیست.

خبرنامه دانشجویان ایران: مهدی مهدی نیا// یک خبر یا داده از بدو ورود به ذهن انسان از می بایست پنج مرحله را طی کند تا از داده خام به حکمت و چیزی که باعث سوق دادن انسان به سوی خوشبختی و سعادت می شود تبدیل گردد.

این پنج مرحله شامل:
1- داده و آنچه که به عنوان خبر به صورت های مختلف دریافت می شود.
2- اطلاعات که به معنی داده های پردازش شده می باشد.
3- دانش که در بردارنده معنی درونی کردن اطلاعات است.
4- هوشمندی که همان سازماندهی مجدد فرآیند ذهنی از طریق مفهوم سازی دانش است و منجبر به اتخاد تصمیم و کنترل اقدامات می گردد.
5- حکمت که عبارت است از نیت و تمایل انسان به سوی سعادت و خوشبختی خود و دیگران

که حکمت در این زمینه خاص حاصل نمی شود مگر در صورت مطالعه هدفمند با هدف کسب داده های مفید و سودمند که پس از طی پنج مرحله ذکر شده می توان بسوی سعادت گام برداشت.

اکنون با نگاهی دقیق تر به خود و دوستان و همکاران و اطرافیان که اکثریت قریب به اتفاق جزو کاربران شبکه های اجتماعی، سایت های اینترنتی و ... هستیم، در می یابیم که با همه با دنیایی از داده های خام اعم از: مسایل اجتماعی، علمی، سیاسی، اقتصادی بصورت خبرتایید نشده از سوی منبعی خاص، فیلمهای بریده شده و عکس های فتوشاپی مواجه هستیم که تقریبا عموم انها بدون توجه به شرایط سنی، موقعیت و طبقه بندی برای کاربران ارسال می شود.

با عنایت به اینکه هیچکدام مراحل ذکر شده را در ذهن دریافت کنندگان نگذرانده اند لذا نه تنها مفید و اثر بخشی نیستند بلکه باعث سوء اثر، غفلت و قضاوت های نابجا ور در بعضی موارد سرگردانی در شناخت و انتخاب مسیر درست و نهایتا اقدامات اشتباه در کاربران می گردد.

لازم است بدانیم که ایجاد کنندگان و ارسال کنندگان اولیه داده ها همیشه هدف خاصی را دنبال می نمایند و بدون نیت و مقصود چه مثبت و چه منفی دست به آن کار نمی زنند. شایان ذکر است که بودجه های کلانی در این راه صرف می شود که پرداختن به آن موضوع بحث نیست.

همچنین آن ها از رویکرد و عکس العمل دریافت کنندگان آگاه بوده و در اکثر موارد نتایج برایشان رضایت بخش است.

لذا بجاست که توصیه کنیم در خصوص دریافت اخبار از هر نوع و به هر وسیله ای دقت نظر بیشتری به خرج داده و اولا: از هر شبکه و سایتی استفاده نکنیم. ثانیا: عضو هرگروه و کانالی نشویم که این خود علاوه بر مضرات ذکر شده باعث رونق آن کانال و گروه و ... خواهد شد و ثالثا: بطور قطعی در استفاده از اینتر نت، هدفمند عمل کرده تا بلکه تا اندازه ای از آسیب های این غول بی رحم مصون بمانیم.

بدیهی است در گام بعدی لازم است جهت مقابله با این آسیب ها تولید و گسترش داده های هدفمند و مفید برای سعادتمندی کاربران تولید کرد.


کد خبرنگار : 23