تاریخ : 1396,یکشنبه 17 دي18:20
کد خبر : 254999 - سرویس خبری : خبرنامه

آمار دانشجویان ثبت‌نام‌کننده در بیست و یکمین دوره ازدواج دانشجویی

معاون سیاسی و فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها گفت: تنها 4 درصد از ازدواج‌های دانشجویی به طلاق منجر شده و از طرفی 96 درصد ازدواج‌های دانشجویی پایدار بوده است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام رستمی، معاون فرهنگی سیاسی نهاد رهبری در دانشگاه‌ها در نشست خبری اعلام برنامه‌های بیست و یکمین دوره ازدواج دانشجویی گفت: ازدواج و اهمیت آن در یک جامعه سالم و متعالی موضوعی است که بر کسی پوشیده نیست. همه تاکیدات و تشویق‌هایی که در اسلام در مورد ازدواج آمده نشان می‌دهد این موضوع اساسی است.

وی اضافه کرد: جمعیت بیش از چهار میلیونی دانشجویان از سنین ۱۸ تا ۲۵ سال در سن ازدواج هستند و شرایط ورود به زندگی را دارند بنابراین برگزاری دوره‌های ازدواج دانشجویی، ترویج ازدواج و نهادینه کردن فرهنگ ازدواج آسان جزو سیاست‌هایی است که نهاد رهبری دنبال می‌کند.

رستمی ادامه داد: از سال ۸۴ جشن‌های ازدواج دانشجویی توسط نهاد راه اندازی شد و خوشبختانه آمار‌هایی که داریم نشان می‌دهد که کمتر از چهار درصد دانشجویانی که از این طریق ازدواج می‌کنند خانواده هایشان منجر به فروپاشی می‌شود و ۹۶ درصد از آن‌ها خانواده‌های پایداری هستند.

معاون فرهنگی سیاسی نهاد با اشاره به مهم بودن موضوع ازدواج دانشجویی در نهاد رهبری گفت: با توجه به امکانات دانشگاه‌ها و نهاد به عنوان نهاد فرهنگی در دانشگاه‌ها و در راستای فرهنگ سازی و تاسیس نهاد‌های واسطه گر ازدواج در این حوزه اقدام می‌کند.

وی ادامه داد: دانشجویانی که می‌خواهند در بیست و یکمین دوره ازدواج دانشجویی شرکت کنند در بازه زمانی یک ساله اخیر باید از اول مهر ۹۵ تا اوایل دی ماه ۹۶ ازدواج کرده باشند و می‌توانند در این طرح ثبت نام کنند. برنامه‌هایی تحت عنوان همسفر تا بهشت در مشهد برای آن‌ها در نظر گرفته شده است و برنامه‌هایی برای قبل از سفر و بعد از سفر توسط دانشگاه‌ها برای دانشجویان برگزار می‌شود. در این سفر دانشجویان سه روز در مشهد هستند و برنامه‌های ویژه فرهنگی خواهند داشت.

وی با اشاره به اینکه مهمترین نیاز دانشجویان برای ازدواج تامین مسکن مناسب است، گفت: اگر مسکن دانشجویان تامین شود قطعا تعداد ازدواج‌های دانشجویی افزایش خواهد یافت که در این خصوص باید به خوابگاه‌های متاهلی دانشجویی توجه بیشتری شود.

وی ادامه داد: اولین گروه دانشجویان سوم بهمن ماه هم زمان با ولادت حضرت زینب سلام الله علی‌ها به مشهد اعزام می‌شوند و تا ۲۳ اسفند اعزام‌ها به پایان خواهد رسید. ثبت نام از اول دی ماه آغاز شده و تا پایان دی ماه ادامه دارد که تاکنون نیز ۱۱ هزار و ۵۰۰ زوج ثبت نام کردند.

رستمی یادآور شد: ازدواج دانشجویی امسال در ۱۶ دوره برگزار می‌شود که در ایام شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها برگزاری این مراسم متوقف خواهد شد همچنین امسال جامانده‌های دوره بیستم هم اعزام می‌شوند.

وی در مورد هزینه مراسم ازدواج دانشجویی گفت: این هزینه‌ها نسبت به دوره‌های قبل کاهش پیدا کرده و کمتر از ۱۰ میلیارد تومان سال گذشته برای ۱۸ هزار زوج هزینه شد که امسال همین عدد را برای ۲۰ هزار زوج در نظر گرفته ایم.

معاون فرهنگی سیاسی نهاد رهبری یادآور شد: سال قبل ۷۰ درصد بودجه نهاد اختصاص پیدا کرد، اما امسال اختصاص بودجه ضعیف بوده و اگر این گونه باشد دانشگاه‌ها نیز به مشکل جدی برخورد می‌کنند.

معاون فرهنگی سیاسی نهاد رهبری در خصوص شفافیت بودجه این نهاد گفت: شفافیتی که در فضای بودجه‌ای رخ می‌دهد نهاد از آن استقبال می‌کند نهاد رهبری نیز مانند همه دستگاه‌ها بخشی از بودجه اش را صرف هزینه‌های جاری می‌کند و بخشی دیگر را نیز برای فعالیت‌های برنامه‌ای صرف می‌کند در حال حاضر بیش از ۵۶ مرکز دین پژوهی براساس تقاضای دانشجویان در دانشگاه‌ها تاسیس شده که بین ۵۰ تا ۸۰۰ دانشجوی در حال تحصیل دارد.

وی ادامه داد: آموزش مجازی نیز یکی از فعالیت‌های نهاد است که بیشترین مخاطب را دارد و در حال حاضر ۵۰۰ هزار دانشجو در این سامانه آموزش‌های مجازی می‌بینند. دروس معارف اسلامی نیز از تعیین سرفصل تا آموزش مدرسان و ارزیابی مدرسان ارتقای اساتید آن‌ها و تبدیل وضعیت چه در اعضای هیئت علمی و چه مدرسان از الزامات فعالیت‌های نهاد است در حقیقت یک دهم بار آموزش عالی در مقطع کارشناسی را نهاد انجام می‌دهد.

رستمی اظهار داشت: همچنین فعالیت‌هایی مانند ازدواج دانشجویی اعزام اساتید در مناسبات مختلف به دانشگاه‌ها که بیش از ۲۰۰۰ مبلغ در مراحل تعیین صلاحیت برای حضور در فضا‌های دانشگاهی و خوابگاهی هستند، اداره ۸۰۰ هیئت فعال مذهبی در دانشگاه ها، کانون‌های فرهنگی قرآن و عترت، نشریات دانشجویی، دانش افزایی اساتید، برگزاری عتبات دانشجویی، حمایت از دانشجویان خارجی، اتحادیه‌های دانشجویی، ائمه جماعت دانشگاه‌ها که بیش از ۲۰۰۰ امام جماعت در ۳۵۰ مسجد و خوابگاه حضور دارند از فعالیت‌های نهاد است که توسط بودجه نهاد اداره می‌شود.

معاون فرهنگی سیاسی نهاد خاطرنشان کرد: در حال حاضر در ۲۱۰ دانشگاه دفتر نهاد داریم و اگر گفته می‌شود که نهاد رهبری در دانشگاه‌ها نیاز به بودجه فرهنگی ندارد ناشی از بی اطلاعی است. متاسفانه کمتر از نیم درصد بودجه کشور به حوزه فرهنگ اختصاص داده شده که بسیار اندک است.