تاریخ : 1396,سه شنبه 01 اسفند15:38
کد خبر : 259439 - سرویس خبری : آخرین اخبار صنفی آموزشی

خبر خوش به دانشجویان پزشکی

رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت از افزایش ودیعه مسکن دانشجویان علوم پزشکی در سال تحصیلی آینده خبر داد.

خبرنامه دانشجویان ایران به نقل از معاونت دانشجویی و فرهنگی وزارت بهداشت (مفدا) دکتر مجید مشکینی در نشست شورای صنفی مرکزی دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور گفت: با تامین منابع لازم، تلاش داریم تسهیلات وام ودیعه مسکن دانشجویان را سال آینده حداقل به میزان دو برابر افزایش دهیم.

وی افزود: به خوبی می‌دانیم که میزان وام ودیعه مسکنی که درحال حاضر به دانشجویان در مقاطع مختلف تحصیلی می‌دهیم مناسب و کافی نیست و مخصوصا دانشجویان متاهل و فاقد خوابگاه که در شهرهای بزرگ زندگی می‌کنند، با میزان کنونی وام ودیعه مسکن نمی‌توانند  مسکن مناسبی برای سکونت تهیه کنند اما به هرحال باید در حال حاضر با شرایط خود را وفق دهیم.

مشکینی یادآور شد: اگر این اتفاق در سال آینده عملیاتی شود، مشکل خیلی از دانشجویان متاهل وفاقد خوابگاه در مقاطع کاردانی، کارشناسی، دکترای عمومی و مقاطع تکمیلی مرتفع می‌شود و آنها با دریافت ودیعه مسکن مناسب، می‌توانند مسکن مناسبی برای اسکان‌شان انتخاب کنند.

وی با بیان اینکه منابع مالی این نوع تسهیلات دانشجویی، فراهم شده است، گفت: با وجود این شرایط، اکنون پرداخت این وام ودیعه مسکن به دانشجویان ضمانت اجرایی ندارد و از ابتدای سال تحصیلی آینده محقق می‌شود البته باید مجوزش را از هیات امنا بگیریم. وام‌های دیگر نیز همین شرایط را دارند.

رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت، در پاسخ به مطالبات دانشجویان در زمینه‌های مختلف صنفی و رفاهی از جمله بحث خوابگاه و تسهیلات دانشجویی گفت: ما در قانون متولی تامین خوابگاه نیستیم و تنها بخشی که صندوق رفاه دانشجویان را به مسئله خوابگاه وصل می‌کند، بودجه صندوق است که از محل اجاره بهای خوابگاه‌ها حاصل می‌شود. دستگاه‌های دیگر به عنوان متولی بخش خوابگاه‌ها مسئول هستند و اگر ایراداتی در بخش خوابگاه‌ها وجود دارد تنها به صندوق رفاه دانشجویان برنمی‌گردد.

وی از افزایش میزان ارزش دارایی صندوق رفاه دانشجویان طی مدت سه سال گذشته خبر داد و گفت: در مدت سه سال اخیر، میزان ارزش دارایی موجود در صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت  ۲.۳۲ برابر شده است. بخش دیگری از علت افزایش میزان صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت به مدیریت صندوق رفاه و اعضای هیات امنای آن بر می‌گردد.

مشکینی در پاسخ به اعتراضات برخی از اعضای شورای صنفی دانشگاه‌های علوم پزشکی مبنی بر کم بودن میزان وام‌ها و تسهیلات دانشجویی و منع اشتغال برخی از دانشجویان دکتری تخصصی و رزیدنت‌ها و اینکه خیلی از دانشجویانی که تا ۵ عصر در دانشگاه یا بیمارستان مشغول به فعالیت هستند به دلیل منع اشتغال، نمی‌توانند با این میزان وام در شهرهای بزرگ زندگی‌کنند، گفت: مسئولیت و اختیار منع اشتغال با صندوق رفاه دانشجویان نیست بلکه با معاونت‌های دیگر است.