تاریخ : 1397,شنبه 15 ارديبهشت15:07
کد خبر : 264920 - سرویس خبری : صنفی آموزشی

ثبت درخواست از امروز آغاز شد؛

«زمان‌بندی» و «شهریه» انتقال و مهمانی دانشجویان پزشکی +جدول

درخواست انتقالی و مهمانی دانشجویان رشته‌های علوم پزشکی دارای شرایط و ضوابط سختی است به طوری که حتی اگر دانشجویان حائز شرایط باشند، امکان موافقت با درخواست آنها کم است. سابقا با وجود چهار هزار درخواست برای انتقالی یا میهمانی تنها با 10 تا 12 درصد این درخواست‌ها موافقت شده است.

به گزارش خبرنگار صنفی – آموزشی «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ در دهه گذشته، با توجه به افزایش مشکلات دانشجویانی که در شهری غیر از شهر خود تحصیل می‌کنند، آمار ثبت تقاضا برای نقل و انتقال دانشجویان رو به فزونی گذاشته است و به همین دلیل در این سال‌ها توجه زیادی به ضوابط و شرایط و همچنین نحوه ثبت درخواست نقل و انتقال دانشجویان شده است و تغییراتی زیادی در این زمینه صورت پذیرفته است. در آخرین تغییر صورت‌گرفته وزارت بهداشت اقدام به ایجاد سامانه‌ای ویژه نقل و انتقالات دانشجویان کرده است و دانشجویان رشته‌های پزشکی قادر خواهند بود مراحل نقل و انتقال خود را از طریق این سامانه انجام دهند.

* تقویم نقل و انتقال دانشجویان پزشکی
بر اساس جدول زمان‌بندی ارائه شده از سوی معاونت آموزشی وزارت بهداشت، سامانه انتقال و میهمانی برای نیمسال اول سال تحصیلی 98 - 97، در روزهای 15 اردیبهشت تا 15 خرداد 97 فعال و دانشجویان رشته‌های پزشکی می‌توانند با مراجعه به این سامانه (انتقال: transmission.behdasht.gov.ir) (مهمانی: guest.behdasht.gov.ir)، اقدام به ثبت‌نام نمایند.

در ادامه تقویم زمان‌بندی نقل و انتقال دانشجویان پزشکی آمده است:

* برخی از شرایط انتقال و میهمانی
درخواست انتقالی و مهمانی دانشجویان رشته‌های علوم پزشکی دارای شرایط و ضوابط سختی است به طوری که حتی اگر دانشجویان حائز این شرایط و ضوابط هم باشند، امکان موافقت با درخواست آنها کم است چراکه مطابق اظهارات اکبری رئیس مرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت سابقا با وجود چهار هزار درخواست برای انتقالی یا میهمانی تنها با 10 تا 12 درصد این درخواست‌ها موافقت شده است.

در جدول زیر برخی از شرایط موافقت با درخواست انتقالی آمده است:

سایر شرایط برای ارائه درخواست انتقالی:
- شهادت، فوت یا معلول شدن سرپرست خانواده دانشجو

- بیماری صعب‌العلاج یا معلولیت موثر دانشجو

- ازدواج رسمی و دائمی دانشجوی دختر

همچنین برخی از شرایط برای درخواست مهمانی عبارتند از:
- انتقال و میهمانی، نیاز به موافقت دانشگاه‌های مبداء و مقصد دارد

- دانشجویان ارشد و دکتری تنها می‌توانند درخواست مهمانی بدهند و شرایط انتقال برای آنها فراهم نیست.

- تعداد واحدهای درسی دانشجوی میهمان در یک دانشگاه نباید از نصف واحدهای آموزشی دوره تجاوز کند.

* هزینه مهمانی و انتقال چقدر است؟
ممکن است برای بسیاری از دانشجویان متقاضی مهمانی و انتقال این سوال پیش بیاید که آیا اگر با درخواستشان موافقت شود، آنها ملزمند که در دانشگاه مقصد شهریه بدهند یا خیر؟ در این زمینه پاسخ این است که اگر دانشجویان طبق آیین‌نامه واجد شرایط انتقال باشند، هزینه‌ای متقبل نخواهند شد و رایگان تحصیل می‌کنند و در غیر این صورت دانشجویان ملزم به پرداخت شهریه خواهند بود. بر اساس مصوبه وزارت بهداشت، از دانشجویان «مهمان» متناسب با مقطع و نوع درس شهریه اخذ می‌شود و میزان شهریه همان شهریه دانشجویان مازاد و یا پردیس خودگردان خواهد بود.

در هر صورت طبق آیین‌نامه جدید، هیات امنای دانشگاه‌ها با اختیار حاصله از بند «ب» ماده ۲۰ قانون برنامه پنجم توسعه کشور و نیز ماده «۱» قانون احکام دائمی اجازه دارد با درخواست آن دسته از دانشجویانی که متقاضی مهمانی یا انتقالی می‌شوند مشروط به تایید شورای نقل و انتقال، وجود امکانات برای پذیرش آنها و با توجه به اینکه جزو ظرفیت اصلی دانشگاه قلمداد نمی‌شوند با اخذ شهریه موافقت کند.


کد خبرنگار : 20