تاریخ : 1397,جمعه 25 آبان02:41
کد خبر : 290575 - سرویس خبری : خبرهای ویژه

دو استاد دانشگاه در میزگرد اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان مطرح کردند؛

خوش‌چهره: ۴ دولت گذشته در فساد شبیه هم هستند/ صمصامی: در برابر طرف مقابل یک تیم ناهماهنگ و منفعت طلب گذاشته‌ایم +عکس

یک استاد دانشگاه گفت: یک بار گفتم هر کسی در انتخابات شرکت می کنند یا دیوانه است یا عاشق، دیوانه برای اینکه احتمالا عمق مشکلات را ندیده است و عاشق برای اینکه می داند چه مشکلاتی است و قرار است دور اول آبروی خود را بگذارد تا مشکلات را حل کند.

به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ نشست سیاسی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان که با عنوان «بررسی مسائل روز در راستای تحقق دولت اسلامی _ جامعه اسلامی» با حضور محمد خوش‌چهره عضو هیئت علمی دانشگاه تهران و حسین صمصامی سرپرست اسبق وزارت اقتصاد برگزار شد.

خوش‌چهره: 4 دولت گذشته از لحاظ خام فروشی نفت، واردات بی رویه و موضوع فساد به هم شباهت داشتند
محمد خوش‌چهره عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در دومین روز از نشست سیاسی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان که با عنوان «بررسی مسائل روز در راستای تحقق دولت اسلامی _ جامعه اسلامی» و موضوع « مسائل اقتصادی روز کشور» برگزار شد، گفت: یک مدیر برجسته برای مقابله با یک مشکل باید اولویت های اصلی را تشخصیص بدهد. ما هم اولین کارمان این است که باید آسیب شناسی درستی از اقتصاد کشور داشته باشیم.

وی افزود: ما در کشور در مدیریت و تصمیم گیری داریم نافرمانی خداوند را می کنیم، خداوند به ما امر کرده که امانت را به اهلش بدهیم، امام علی(ع) هم می فرماید در حکومت اسلامی مسئولیت امانت است، لذی باید مسئولیت را به کسی بدهیم که اهلش باشد.

این استاد دانشگاه با اشاره برخی از بداخلاقی هایی که در انتخابات صورت می گیرد، ادامه داد: برخی ها در انتخابات به یک لیست رای می دادند تا برخی افراد رای نیاوردند، حالا هم می گویند که چرا کسانی که مثلا وارد مجلس شده اند تخصص ندارند.

خوش چهره با اشاره به مدیریت دولت های کارگزاران، اصلاحات، مهرورزی و عدالت و تدبیر و امیدیاداور شد: با صراحت می گویم این 4 دولت در حوزه برجسته ای از اقتصاد عملکردشان با هم شباهت دارد. یکی بحث خام فروشی نفت است که رکورد همدیگر را هم زده اند.

وی با اشاره به شعارهای انتخاباتی نامزدهای گذشته ریاست جمهوری  گفت: یک زمان به آقای روحانی گفتم در انتخابات بیشتر علائم مانند بیکاری، فقر و ... را می شنویم و هر کسی این علائم را با شدت بیشتری بگوید موفق تر است. حال بحث این است که آیا علائم درست دیده شده و ریشه ها شناسایی شده است یا خیر.

این استاد دانشگاه گفت: یک بار گفتم هر کسی در انتخابات شرکت می کنند یا دیوانه است یا عاشق، دیوانه برای اینکه احتمالا عمق مشکلات را ندیده است و عاشق برای اینکه می داند چه مشکلاتی است و قرار است دور اول آبروی خود را بگذارد تا مشکلات را حل کند.

خوش چهره با اشاره به برخی مشکلات شهری گفت: گاهی می بینیم در شهر مشکلاتی وجود دارد بعد عده ای نظام را زیر سوال می برند! ولی آیا مگر طبق قانون مردم نیستند که شورای شهر را انتخاب می کنند؟ خب همین شورا هم شهردار را انتخاب می کند. در مورد رییس جمهور هم خود ما آن را انتخاب می کنیم و رئیس جمهور هم کابینه را انتخاب می کند. مجلسی هم که توسط مردم انتخاب شده کابینه را تائید می کند، پس اینجا نقش مردم مشخص می شود.

وی گفت: عدم عمل به اسلام موجب ایجاد مشکلاتی شده ولی باز می بینیم برخی اسلام را زیر سوال می برند!

این استاد دانشگاه با اشاره به حجم بالای وارادت گفت: بیشترین کالای وارد شده، کالای مصرفی است که قابل تولید در کشور هم هست و چهار دولت قبلی در واردات این کالاها هم با هم شباهت دارند.

این استاد دانشگاه ادامه داد: موضوع بعدی فساد است، هر چقدر درآمد نفت بالاتر رفته فساد هم بیشتر هم شده است، در مجلس ششم یک جوانک فساد به اسم شهرام جزایری 180 میلیارد فسادش بود ولی وقتی قیمت نفت در دولت اصلاحات به 14 دلار رسید فساد به 180 میلیارد دلار رسید.

خوش چهره اظهار داشت: در دولت نهم وقتی به قیمت نفت به 140 دلار رسید شاهد یک رقم فساد 3 هزار میلیاردی بودیم. بابک زنجانی هم ادعا می کرد 22 میلیارد یورو دارایی دارم! یکی از ریشه های این فساد در خام فروشی نفت است و یکی هم زمین خواری. پس 4 دولت گذشته از لحاظ خام فروشی نفت، واردات بی رویه و موضوع فساد به هم شباهت داشتند.

وی گفت: این اشتراک هایی که وجود دارد ضرورت اینکه با در حوزه اقتصاد جریانی برخورد نکنیم را نشان می دهد.

این استاد دانشگاه در ادامه ضمن انتقاد از عملکرد رسانه ملی در حوزه آگاه سازی مردم گفت: باید کارشناسان در رسانه ملی مقابل وزرا و مسئولان بنشینند و به مردم آگاهی رسانی کنند. این موضع موجب می شود که اطلاعات غلط به مردم داده نشود.

خوش چهره در ادامه در پاسخ به یکی از دانشجویان یادآور شد: مجلس باید تبلور اراده مردم باشد ولی دشمن تلاش می کند اگر بتواند نماینده های وام دار و مسئله دار را بفرستند تا منافع ملی را پیگیری نکنند. این یک مشکل است و مقام معظم رهبری هم بارها در مورد اصلاح قانون انتخابات می گویند ولی توجهی نشده است.

وی در خاتمه با اشاره به مشکلات مسکن هم گفت: دولت ها در حوزه مسکن هم اشکالاتی داشتند و یکی آمد که مسکن مهر را مزخرف را دانست ولی خودش هیچ کاری نکند.

صمصامی:  هدف اروپا از ماندن در برجام ایجاد بلاتکلیفی در اقتصاد ایران است
حسین صمصامی سرپرست اسبق وزارت اقتصاد در دومین روز از نشست سیاسی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان که با عنوان «بررسی مسائل روز در راستای تحقق دولت اسلامی _ جامعه اسلامی» و موضوع « مسائل اقتصادی کشور» برگزار شد، بحث ارز و سیاست های ارزی در کشور را یک مسئله مهم دانست و گفت: تحریم های اخیر بیشتر موضوع ارز را هدف قرار داده است.

وی ضمن توصیه به دانشجویان برای مطالعه کتاب «هنر تحریم»، گفت: صدها کتاب و مقاله در مورد تحریم ایران نوشته شده و تعدادی زیادی از مغزهای متفکر در مورد تحریم کار می کند تا این موضوع را جلو ببرند. در کتاب هنر تحریم گفته شده هدف همه کتاب هایی که در مورد تحریم نوشته شده این است که ما نقاط درد کشورها را در ابتدا بشناسیم و چگونه تحریم کنیم که درد ایجاد شود

صمصامی تصریح کرد: در این کتاب گفته شده برای اینکه تحریم به نتیجه برسد 6 قدم باید برداشته شود و نکته جالب اینکه در مورد تحریم ایران این شش قدم برداشته شد.

وی با اشاره به شش قدمی که در کتاب «هنر تحریم» به آن اشاره شده است، ادامه داد: آنها نگاه می کنند ببیند کجا تحریم ها اثر گذاشته و کجا ناله مسئولان کشور بالا رفته و اینکه می گویند مشکلات آب و همه مشکلات با تحریم درست می شود اینجا قابل بحث است.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه باید به طراحی های دشمن برای تحریم احسنت گفت، یادآور شد: در سال 90 ما تحریم شدیم و آنها نقطه ضعف اقتصاد ما را پیدا کردند. آنها می گویند برای اینکه تحریم اثر کند باید دشمن را خوب بشناسیم.

صمصامی تاکید کرد: یک زمان رهبر انقلاب وقتی بحث جنگ اقتصادی را مطرح می کردند برخی از اساتید می گفتند اینها توهم است، در صورتیکه زمانی که رهبری این سخنان را مطرح می کردند اتاق جنگ اقتصادی در آمریکا تشکیل شده است و خود را برای این کار مجهز و آماده کرده اند.

این استاد دانشگاه ضمن قرائت قسمتی از کتاب هنر تحریم ها اضافه کرد: در این کتاب گفته شده که انتخاب روحانی به عنوان شاخصی از ضعف استقامت و اراده ایرانی ها برای ایستادگی در برابر غرب و امادگی آنها برای نگرشی جدید است.

وی گفت: آمریکا در برجام بازی خیلی قشنگی کرد، تحریم کرد، بعد برجام را امضا کرد، تعهداتش را هم انجام نداد، ایران هم جلو جلو به تهداتش عمل کرد و بعد هم بهترین کاری که می توانست انجام بدهد این بود که از برجام خارج شود تا امتیازات جدیدی بگیرد.

صمصامی تصریح کرد: برای آمریکا خروج ایران از برجام خوب نبود برای همین به اروپا گفت تا در برجام بماند و ایران را منتظر نگاه دارد و اکنون هم بحث بلاتکلیفی دامن گیر اقتصاد ما شده که یکی از بدترین دردها برای اقتصاد است.

این استاد دانشگاه گفت: آمریکا از طریق ارز جواب گرفت. البته نوسان ارز به مدیریت اقتصاد ما و مسائل داخلی برمی گیرد ولی تحریم ها هم این موضوع را تشدید می کند.

وی با اشاره به سیاست دولت در برابر اتفاقات رخ داده، یادآور شد: آمریکا به درستی گلوگاهای اصلی اقتصاد ما را شناسایی کرد و اقدام هایی در مورد ارز صورت داد، دولت هم سیاست هایی اتخاد کرد مانند یکسان سازی نرخ ارز که البته خودش هم این را زیر پا گذاشت.

صمصامی گفت: وزارت نفت به پتروشیمی ها بخشنامه می نویسد که ارز را برگردانید ولی بعد لابی می کنند که پیمان سپاری را حذف کنید، یعنی هرکاری می خواهیم با ارز انجام دهیم و شما کاری نداشته باشید!

این استاد دانشگاه گفت: ما در برابر برنامه ریزی دقیق طرف مقابل درمورد تحریم یک تیم ناهماهنگ، بعضا منفعت طلب بی برنامه گذاشته ایم که در جنگ اقتصادی مقابل دشمن بایستد! و این طبیعی است که جواب نمی دهد. برای همین الان تولید بلاتکلیف است، اشتغال شدیدا مشکل دارد، تورم هم هر روز افزایش پیدا می کند.

وی گفت: اینکه لبنیات تا 90 درصد افزایش پیدا کند برای اقتصاد ما فاجعه است و بدترین اینکه ما برنامه ای هم برای این موضوع نداریم.

در ادامه گزارش تصویری نشست سه روزه اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان آمده است:

اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان

اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان

اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان

اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان

اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان


کد خبرنگار : 28