تاریخ : 1397,سه شنبه 27 آذر14:15
کد خبر : 294851 - سرویس خبری : آخرین اخبار صفحه اول

استانی شدن انتخابات مجلس هزینه‌های انتخاباتی را افزایش می‌دهد

نماینده مردم هشترود و چاراویماق در مجلس گفت:طرح استانی شدن انتخابات مجلس، هزینه‌های انتخاباتی را افزایش می‌دهد و با توجه به تعدد کاندیداها، دامنه بروز تخلفات نیز به مراتب افزایش خواهد یافت.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»، سید‌حمزه امینی در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در تبریز با اشاره به طرح استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در حال حاضر یک فوریت طرح استانی شدن انتخابات مجلس تصویب شده و در حال بررسی در کمیسیون مربوطه است و احتمال تصویب شدن نیز دارد.

وی افزود: در چند روز آینده بودجه سال آینده در صحن علنی مجلس بررسی خواهد شد و احتمالاً بررسی  طرح استانی شدن  انتخابات مجلس به سال آینده موکول شود.

نماینده مردم  هشترود و چاراویماق در مجلس شورای اسلامی در ادامه  با اشاره به این نکته که مخالف استانی شدن انتخابات مجلس است خاطرنشان کرد: اگر انتخابات به صورت استانی برگزار شود، شهرستان‌ها و مناطق دورافتاده به بوته فراموشی سپرده می‌شوند و کسی نیست که پروژه‌ها و طرح‌ها را در این مناطق دنبال کند.

امینی یادآور شد: این طرح شاید کیفیت و شهرت نمایندگان انتخاب شده را بالاتر ببرد، اما دسترسی مردم به نمایندگان به مراتب کمتر شده و موجبات نارضایتی بیشتر مردم فراهم می‌شود.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس یادآور شد: طرح استانی شدن انتخابات مجلس، هزینه‌های انتخاباتی را افزایش می‌دهد و با توجه به تعدد کاندیداها، دامنه بروز تخلفات نیز به مراتب افزایش خواهد یافت.

به گزارش تسنیم، 121 نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی با امضای طرحی یک فوریتی درمورد «استانی شدن انتخابات مجلس» خواستار اصلاحاتی در قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی مصوب (هفتم آذرماه 78) شدند.

نمایندگان امضاء کننده این طرح پیشنهاد کردند ماده 8 قانون به شرح زیر باید اصلاح شود: «از هر حوزه انتخابیه موجود در استان نامزد یا نامزدهایی که حداقل 20 درصد آرای صحیح مأخوذه حوزه انتخابیه تبصره ذیل ماده 1 این قانون را کسب کرده و بالاترین رأی را در کل استان به دست آورده‌اند، نماینده یا نمایندگان استان از آن حوزه انتخابیه محسوب می‌شوند.»

در این طرح آمده است: «در صورتی که حدنصاب در این ماده، برای یک یا چند کرسی بدست نیاید نامزد یا نامزدهایی که بیشترین رأی را نسبت به سایر نامزدهای آن حوزه انتخابیه در سطح استان کسب کرده باشند به عنوان نماینده یا نمایندگان آن استان از آن حوزه انتخابیه به مجلس راه می‌یابند.»

در این طرح با اشاره به ماده 10 قانون، - که به شرایط زمانی و مکانی برای رأی دهندگان می‌پردازد- پیشنهاد شده است که ماده‌ای نیز با این مضمون که « رأی دهندگان در هر استان می‌توانند برای هر یک از حوزه‌های انتخابیه در استان در بین نامزدهای مربوط به همان حوزه انتخابیه به میزان تعداد کرسی‌های موجود نمایندگان مورد نظر خود را انتخاب نمایند» الحاق شود.

امضاء کنندگان این طرح در مقدمه آن، استانی شدن انتخابات مجلس» را دغدغه بسیاری از مسئولان نظام عنوان کرده و دلایل توجیهی خود را چنین بیان کرده‌اند:«باوجود این که مجلس شورای اسلامی قوانین متعددی در زمینه برگزاری انتخابات مجلس منعقد کرده ، ولی در دو دهه اخیر با اصلاحات بیشماری مواجه شده که این مهم نشان از این دارد که قوانین مربوط می‌تواند دارای ایراداتی باشد و اصلاح آن می‌تواند زمینه حضور مردم در عرصه انتخابات را پررنگ‌تر کند.