تاریخ : 1397,سه شنبه 02 بهمن14:30
کد خبر : 299306 - سرویس خبری : آخرین اخبار صفحه اول

چرا اردن درخواست آمریکا برای مواجهه با ایران و حزب الله را صریحا رد کرد؟

طی دهه‌های اخیر در منطقه ملتهب خاورمیانه و با وجود سیاست‌ها و تحولات پی در پی و پیچیده، روابط ایران و اردن نقطه عطف های متعددی را تجربه کرده است اما در کشاکش همه این تحولات اردن همواره سعی کرده روزنه روابط با ایران را حفظ کند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»، به نقل از قدس، پایگاه خبری الخلیج آنلاین در گزارشی نوشت: طی دهه‌های اخیر در منطقه ملتهب خاورمیانه و با وجود سیاست‌ها و تحولات پی در پی و پیچیده، روابط ایران و اردن نقطه عطف های متعددی را تجربه کرده است که در نتیجه در هم تنیدگی روابط و تغییر مواضع میان کشورهای منطقه به ویژه در بخش عربی و از سوی مقابل ایران رخ داده است، اما در کشاکش همه این تحولات اردن همواره سعی کرده روزنه روابط با ایران را حفظ کند.

رد سیاست‌های محورهای اقلیمی

الخلیج آنلاین در ادامه این گزارش به نقل از منابع تصمیم‌ساز اردنی نوشت: آمریکا اخیراً از اردن به طور رسمی خواسته که به ائتلاف منطقه ای علیه ایران که قرار است طی هفته های آینده به طور جدی تشکیل شود بپیوندد،  یکی از اهداف اصلی این ائتلاف مواجهه با ایران و حزب الله لبنان اعلام شده است.

در این باره گفته می شود که هدف اصلی آمریکا احیای ائتلاف عربی گسترده علیه ایران و حزب الله است که در شرایط کنونی به اولویت اصلی دولت آمریکا تبدیل شده است.

در همین راستا «مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا اخیراً در سفر به اردن حامل پیام کاخ سفید برای سران این کشور بود، اما وی با دیوار بلند مخالفت اردن و اولویت های متفاوت سران این کشور مواجه شد.

اولویت هایی که از سوی عبدالله دوم پادشاه اردن طراحی و تبیین شده است. از نگاه پادشاه اردن در شرایط کنونی  مواجهه با بحران اقتصادی داخلی، مسئله فلسطین و تجاوزات به مسجد الاقصی و همچنین موضوع سوریه در صدر اولویت ها قرار دارند.

بر همین اساس در الخلیج آنلاین در ادامه گزارش نوشت: اردن به صورت قطعی و فوری پاسخ درخواست آمریکا را داده است و تاکید کرده که با حضور در این ائتلاف به دلیل اصول سیاست خارجی  اردن مخالف است.

پادشاه اردن تأکید کرده است که این کشور در هیچ گونه ائتلافی در آینده چه منطقه ای و بین المللی مشارکت نخواهد کرد، به ویژه پس از آنکه در مسئله سوریه حضور اردن در ائتلاف علیه سوریه ، به یک خطر واقعی برای این کشور تبدیل شده بود.

ایفای نقش آتش نشان در منطقه

الخلیج آنلاین  در ادامه گزارش می نویسد: اردن خطاب به مقامات آمریکایی تاکید کرده است که در دوره آتی تنها برای تقویت روابط میان امان و دیگر کشور ها بدون استثنا تلاش خواهد کرد و اولویت خود را بر این مسئله قرار داده است.

همچنین اردن تأکید کرده که به تلاش های خود برای آشتی میان حوثی ها و دولت یمن ادامه خواهد داد.

در همین رابطه «کامل ابوجابر» وزیر خارجه اسبق اردن تاکید کرد: اردن تصمیم گرفته است که در مواضع بین المللی و منطقه ای خود بازنگری کرده و تنها اصول ملی گرایانه را مد نظر قرار دهد، ما تاکید داریم که در آینده  وارد هیچ گونه از سیاست های منطقه ای،  جانبدارانه و قطب بندی ها نشویم.

وی تأکید کرد: افق روابط اردن و ایران در آینده مشخص و واضح نیست اما روابط اردن و ایران همواره متاثر از شرایط منطقه بوده است به ویژه اینکه تحولات سوریه و کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس بر این مسئله تأثیرگذار بوده است.