تاریخ : 1397,چهارشنبه 22 اسفند14:31
کد خبر : 305436 - سرویس خبری : آخرین اخبار صنفی آموزشی

روایت خبرگزاری دولت از نشست نشریات اصلاح طلب

فعالان نشریات دانشجویی مسائلی چون برخوردهای سلیقه ای، وجود برخی موانع در انتشار نشریات، فشار نهادهای بیرون از دانشگاه و نبود حمایت های لازم توسط وزارتخانه های علوم و بهداشت را از جمله مسائل خود عنوان کردند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از ایرنا، سومین نشست مطبوعاتی مسئولان دولتی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی با فعالان نشریات دانشجویی کشور امروز سه شنبه در باغ نگارستان دانشگاه تهران برگزار شد و فعالان این عرصه پرسش های خود را از غلامرضا غفاری و محمدرضا فراهانی معاونان فرهنگی وزارتخانه های علوم و بهداشت مطرح کردند.

یکی از دانشجویان دانشگاه امیر کبیر و مدیر مسئول نشریه دانشجویی صدای برابر از دلیل توقیف برخی نشریات بدون مجوزهای لازم و خلاف چارچوب و قوانین نشریات دانشجویی سوال کرد که معاون فرهنگی وزیر علوم در پاسخ گفت: این گونه موارد در دانشگاه مطرح و در شورای نظارت وزارت علوم طبق آیین نامه مورد بحث قرار می گیرد و در نهایت تصمیم گیری می شود.

وی افزود: با اینکه آیین نامه کاستی هایی داشته و نیاز به بازنگری دارد اما دانشجویان باید به آیین نامه در خصوص نشریات عمل کنند و تا زمانی که آیین نامه جدیدی به دانشگاه ها صادر نشده در این راستا عمل می کنیم.

وی در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان دانشگاه صنعتی همدان در باره صادرنشدن مجوز به فعالیت برخی اتحادیه های دانشجویی مثل تادا گفت: این مسئله فقط از طریق وزارت علوم پیگیری نمی شود، وزارتخانه پیگیر مجوز تادا است و به محض تکمیل پرونده از سوی دانشگاه ها دوباره مجوز در هیات نظارت مطرح می شود ، وزارت علوم در باره مجوزها منفعلانه عمل نمی کند.
دو نفر دیگر از دانشجویان دانشگاه های علامه و اصفهان نسبت به آنچه که آن را برخوردهای امنیتی و نبود آزادی بیان در دانشگاه ها عنوان کردند سخن گفتند ، به گفته آنها وزارت علوم دراین خصوص منفعلانه عمل می کند.

این دانشجویان به لغو بسیاری از مراسم های دانشگاه به دلیل مخالفت نهادهای بیرون اعتراض داشتند که مقام مسئول در وزارت علوم گفت : برای صدور مجوز برنامه‌ها تشکل‌های دانشجویی هیات نظارت سه نفره در دانشگاه‌ها وجود دارد، اما می پذیریم که دستگاه های دیگر در روند مجوز برنامه های تشکل های دانشجویی مداخله می کنند، اما معاونت فرهنگی پیگیر مسائل و کاهش این مداخلات است.

غفاری در مورد سوال دانشجوی انجمن اسلامی دانشگاه صنعتی اصفهان مبنی بر پایین بودن بودجه نشریات دانشجویی گفت: پایین بودن بودجه در کیفیت انتشار نشریات تاثیر گذاشته است و در پی آن هستیم تا نشریات دیجیتالی شود ما تلاش خود را برای افزایش بودجه داشته ایم اما بیشتر از این نتیجه نداشته است.

** شرایط فعلی حاصل عملکرد ضعیف دولت است
همچنین در ادامه معاون فرهنگی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در پاسخ به دانشجویان در مورد نحوه صدور مجوز اتحادیه ها گفت: در خصوص روند صدور مجوز اتحادیه ها شرمنده ام. در واقع این ظلمی است که به دانشجویان دانشگاه شده است همه می‌دانید که فشار‌هایی خارج از دو وزارت خانه علوم و بهداشت وجود دارد.

فراهانی اظهار کرد: در جایی ایستاده‌ایم که مرکز ثقل بردارهای صاحب قدرت در حاکمیت جمهوری اسلامی است و اگر دولت به عنوان یکی از بردارهای قدرت بهتر عمل کرده بود امروزه در شرایط بهتری قرار داشتیم.

وی با بیان اینکه تشکیل این اتحادیه ها به امنیت ملی کمک می کند و خلاف آن نیست، اظهار کرد: دانشجویان نیز یکی از ابزارهای قدرت هستند و مطالبات اجتماعی می‌تواند گرانیگاه را تغییر دهد. دانشجویان باید تلاش خود را برای صدور مجوزها بیشتر کنند.

معاون فرهنگی وزارت بهداشت در خصوص نبود بودجه کافی برای نشریات دانشجویی گفت: دسته بندی نشریات توسط وزارت بهداشت صورت گرفته و حمایت مالی نیز متفاوت می شود. نظام های ساختارمند برای حمایت از نشریات ایجاد و در سامانه ای تمامی نشریات بار گذاری می شود.

وی ادامه داد: در یکی دو سال آینده مشکلات فراوان اقتصادی در کشور به وجود می آید و مشکل بودجه وزارت بهداشت نیز تشدید می شود. در حال حاضر برخی نشریات در مفدا بارگذاری می شود و بازدید فراوانی دارد.

فراهانی با بیان اینکه باید از نشریه مکتوب به دیجیتال برسیم ، با سامانه اینترنتی بورس نشریات دانشجویی ایجاد می شود ، گفت : این موضوع تجربه خوبی است در عین حال که نگرانی برای مجوز و حمایت مالی حل می شود.