تاریخ : 1398,پنجشنبه 22 فروردين18:16
کد خبر : 308211 - سرویس خبری : خبرهای ویژه

رحیم‌پور ازغدی در دانشگاه علوم پزشکی تهران مطرح کرد:

ایجاد کرسی‌های آزاداندیشی برای مطالبه‌گری از مسئولین/ دنیا در حال عبور از پزشکی سکولار است

حسن رحیم پورازغدی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با ببا حضور در جمع دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه تهران، گفت: حداقل کار در هر رشته ای، علنی کردن دفاع از خون شهید است که یک راهش ایجاد کرسی های آزاداندیشی برای مطالبه گری از مسئولین است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»، حسن رحیم پور ازغدی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در جمع دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه تهران پیرامون نقش علوم پزشگی در گام دوم انقلاب با اشاره به دو محور از نقش دانشجویان و فارغ‌التحصیلان علوم پزشکی در حوزه تمدن سازی دینی جدید گفت: این دنیا محل گذر است اما ما برای آخرتمان هم نیاز به یک بدن سالم داریم. این جسم امانت خدا دست ماست و هرچه بیشتر از آن مراقبت کنیم می تواند : صرفا جسمی و یا خدمت و تمدن سازی باشد.

وی ادامه داد: خب از این دو نگاه است که دو نوع تمدن کاملا مختلف بیرون می آید. این خط قرمزهاست که نوع و ماهیت تمدن ها را از هم متفاوت می کند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: بیمارستانی اسلامی است که هم علم و فن در آن مهم است و هم معنویت و اخلاق. اخلاق یعنی فضیلت نصیبمان بشود، نه فقط منفعت. تمام رفتارهای بیمارستان اسلامی با نگاه دینسیت و می خواهد آنجا را به یک بهشت تبدیل کند.

رحیم پور ازغدی تصریح کرد: سه نکته در این زمینه وجود دارد، اگر بخواهیم ببینم علوم پزشکی در گام دوم چه نقشی دارد باید ببینیم نگاه دینی به بدن چه تفاوتی با نگاه سکولار به بدن دارد. در نگاه قرآنی داریم، من تطبب فلیتق الله والینصح والیجتهد.

وی افزود: «فلیتق الله» یعنی هر کس در رشته های علوم پزشکی فعالیت می کند و با تن رنجور مواجه است باید تقوای الهی را پیشه کند، یعنی تو با خانواده بیمار طرف نیستی، تو با خداوند طرفی! «والینصح» یعنی تمام توجهت به این باشد که مصلحت او چیست، نه منفعت تو. «والیجتهد» یعنی با تمام توان و تلاشت کار کن و کم کاری نکن. ما نمی گوییم لذت نبر، می گوییم اصالت لذت نداشته باش!  ما نمی گوییم غذا نخور، ما می گوییم هدفت از غذا خوردن لذت نباشد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی به حدیثی از امام صادق(ع) اشاره کرد که فرمودند « ۵چیز اگر در زندگی شما نباشد از آن لذت نمی برید: ۱- الصحه ۲- الامن ۳- غنا ۴- القناعه ۵- الانیس الموافق» و گفت: امیرالمومنین علیه السلام می فرمایند: «الصحه افضل النعم» یعنی رشته شما با مهمترین نعمت الهی به انسان سروکار دارد.

وی ادامه داد: پزشکان ایران اسلامی پدران پزشکی جدید در جهان بودند. ابن سینا فقیه هست، فیلسوف هست، مفسر هست و در عین حال یکی از چند نابغه پزشکی در تاریخ بشر است. «العلم علمان، علم الادیان و علم الابدان». همانطور که علوم ادیان الهیست، علوم پزشکی هم الهیست.

رحیم پور ازغدی یادآور شد: نظریه پردازان الهی در باب پزشکی در دنیا همین الان هم هستند که گرچه با دقت نگاه قرآن به این مسئله نگاه نکرده اند اما شروع به بحث کرده اند و امروز دنیا در حال عبور از پزشکی سکولار است، این یعنی باید علاوه بر جسم افراد به روح آنان نیز توجه کنیم.

وی افزود: ما پیشرفت ها و ابزارهای پزشکی نوین را باید استفاده کنیم اما باید به اهمیت بدن هم توجه کنیم. کسی که 30سال است دارد بدن را تدریس می کند چطور می گوید بدن چیست؟ چطور می شود این همه علم را ببیند و علیم و خبیر را نشناسد؟

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: در پزشکی اسلامی باید به این مسائل توجه کرد. بدن زن مقدس است چون محلی برای خلقت یک انسان جدید است.

وی در ادامه به اهمیت معنوی جسم اشاره کرد و گفت: در نگاه سکولار، هر کس خودش را با جسم اشتباه می گیرد، یعنی فکر می کند خودش جسمش است. اما در اسلام می گوییم این بدن من است نه اینکه این (جسم) من هستم. ادیان الهی جنبه قدسی به دین می دهند و می گویند جسم مهم تر از چیزی است که مادیون می گویند، پس بهداشت و سلامتی اش هم مهم تر است. بخشی از پزشکی مربوط به اعمال زیباییست که نوعی نگاه سکولار به بدن است.

رحیم پور ازغدی افزود: اینکه خدا به خلقت و طبیعت در قرآن توجه می دهد، در واقع می خواهد آیات الهی را نشان دهد که ماده، هدف نیست. همه ابعاد انسان را نباید به بعد زیست شناختی تقلیل داد بلکه باید به بعد غیرمادی هم توجه کرد.

وی گفت: حداقل کار در هر رشته ای، علنی کردن دفاع از خون شهید است که یک راهش ایجاد کرسی های آزاداندیشی برای مطالبه گری از مسئولین است.