تاریخ : 1398,دوشنبه 23 ارديبهشت11:53
کد خبر : 311868 - سرویس خبری : یادداشت

مبین صیادی

گرانی بنزین در اوج تحریم‌ها

با اینکه ما سال‌ها است که در تولید بنزین خودکفا شده‌ایم چند رسانه دولتی اعلام سهمیه بندی بنزین کرده و خبر از احتمال گران شدن بنزین به قیمت ۲۵۰۰ تومان می‌کنند، بهانه آنها برای این گران کردن نیز جلوگیری از دلالی است.

خبرنامه دانشجویان ایران: مبین صیادی// در روزهایی که گذشت شاهد آن بودیم که آمریکا قصد دارد از طریق تشدید تحریم های نفتی فروش نفت ایران را کاهش داده و اینگونه به درآمد ارزی کشور فشار وارد کند.

در زمان شاه، فروش نفت کشور بطور میانگین 6 میلیون بشکه نفت در روز بود که بالای 90% بودجه عمومی کشور از محل فروش نفت بدست می‌آمد. این رقم یعنی تکیه کامل کشور به منبع درآمدی متکی بر نوسانات بازار های خارجی، این یعنی عدم پایداری اقتصاد ایران(در صورت تحریم).

یکی از تاکیدات اقتصاد مقاومتی تکیه بر مالیات است. چرا که با وضع مالیات بر روی مالی که ذخیره شده(همان خمس) هم روبروی دلالی و احتکار گرفته می‌شود و هم دولت را در موضع خادم مردم قرار می‌دهد، چرا که اگر دولت درآمدش را از ذخیره تولید کننده بگیرد دیگر در موضع قدرت مقابل تولید کننده نمی‌ایستد و در عوض خادم او می‌شود. حال که متوجه شدیم در گذشته چه مقدار نفت به فروش می‌رسید و به اهمیت عدم اتکا به منابع نفتی پی بردیم، باید بپرسیم امروز وضعیت کشور ما چگونه است؟

کشور ایران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و با مشکلات زیاد از قبیل دفاع مقدس و تحریم، بطور میانگین فروش نفتش به ۱ میلیون بشکه در روز رسید این درحالی است که جمعیت ایران از حدود ۲۰ میلیون نفر در سال ۵۷ به ۸۰ میلیون نفر در سال ۹۸ رسید. با این حال تولید ناخالص ملی (حجم اقتصاد) ایران از ۹۰ هزار میلیارد دلار در سال ۵۷به ۴۵۴ هزار میلیارد دلار در سال۹۸ رسید.۴۰% از بودجه عمومی کشور از محل فروش نفت بدست می‌آید. با اینکه هنوز رقم قابل توجهی است اما کاملا روند بهبود خودکفایی اقتصاد از نفت قابل رویت است.

در چند روز گذشته خبر تحریم های نفتی با واکنش مشکوک دولت محترم مواجه شد. با اینکه ما سال‌ها است که در تولید بنزین خودکفا شده‌ایم چند رسانه دولتی اعلام سهمیه بندی بنزین کرده و خبر از احتمال گران شدن بنزین به قیمت ۲۵۰۰ تومان می‌کنند، بهانه آنها برای این گران کردن نیز جلوگیری از دلالی است. چند سوال مطرح است. یکی اینکه چرا اینطور هماهنگ با تحریم آمریکا این خبر منتشر شد؟؟ چرا به جای گران کردن بنزین برای جلوگیری از دلالی، به هر شخص یک سهمیه مشخص نمی‌دهید؟

گران کردن بنزین تبعات عظیمی برای اقتصاد به همراه دارد و حتی میتواند یکبار دیگر قیمت های تمام کالا ها را بالا ببرد و تبعات امنیتی و سیاسی به همراه داشته باشد. با اینکه چندی بعد از انتشار این شایعه خبر تکذیبش نیز منتشر شد. اما باز هم شاهد آن بودیم که مردم زیادی در صف های پمپ بنزین ایستاده اند و مشغول خرید بنزین بیش از حد نیازشان هستند، با این عمل بنزین گران می‌شود حتی اگر در شرف گران شدن نباشد.

"انتشار یادداشت‌های دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرنامه دانشجویان ایران» نیست"


کد خبرنگار : 86