تاریخ : 1398,شنبه 04 خرداد17:30
کد خبر : 313308 - سرویس خبری : ماه دیدار ماه

نگاهی به سخنان تشکل‌های دانشجویی در دیدار با رهبر انقلاب؛

۱۰ پیشنهاد و ۳۵ انتقاد دانشجویان چه بود؟

زاویه دید هر کدام از این تشکل های دانشجویی به جامعه و مشکلات امروز کشور به گونه ای است که می توان گفت هر کدام هر کدام با توجه به دغدغه و نگاه خود، موضوعات خاصی را بیان کرده اند، هر چند به خاطر اهمیت مسائلی از جمله شورای عالی انقلاب فرهنگی، کاههش ارزش پول ملی این موضوعات در بیشتر متن های این سخنرانان آمده بود.

به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ طبق روال هر ساله، روز چهارشنبه تشکل های دانشجویی در ماه رمضان به دیدار رهبر انقلاب انقلاب رفتند. هر چند الزما تنها تشکل های دانشجویی نبودند که در این جلسه شرکت کردند اما بخش مهمی از این دیدار به این گروه از دانشجویان اختصاص دارد. همین موضوع فرصتی است که پنج تشکل دانشجویی اعم از: بسیج دانشجویی، اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل، جنبش عدالتخواه دانشجویی، جامعه اسلامی دانشجویان و دفتر تحکیم وحدت پس از یک سال بار دیگر و با توجه به تغییراتی که در این یک سال در کشور رخ داده است نظرات خود را بیان کنند.

زاویه دید هر کدام از این تشکل های دانشجویی به جامعه و مشکلات امروز کشور به گونه ای است که می توان گفت هر کدام هر کدام با توجه به دغدغه و نگاه خود، موضوعات خاصی را بیان کرده اند، هر چند به خاطر اهمیت مسائلی از جمله شورای عالی انقلاب فرهنگی، کاههش ارزش پول ملی این موضوعات در بیشتر متن های این سخنرانان آمده بود.

1- راهکار بسیج برای شورای عالی انقلاب فرهنگی
علیرضا شریفی که متن بسیج دانشجویی را در برابر رهبر انقلاب می خواند، به نکاتی از جمله اهمیت گام دوم، شورای عالی انقلاب فرهنگی و عدم آرایش جنگ اقتصادی مسئولین اشاره کرد. این تشکل دانشجوی با نگاهی به وضعیت فعلی شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای عالی فضای مجازی بخشی از عقب ماندگی ها در فضای فعلی را ناشی از ضعف ساختاری این دو شورا خواند و پیشنهاد داد تا با تفکیک ریاست این دو شورا از جایگاه ریاست جمهور، روسایی مستقل از روسای قوا برای عملکرد بهتر این شوراها در نظر گرفته شود. در نگاهی دیگر نیز به سه رکن برای آمادگی در جنگ اقتصادی پرداختند که بخش اول آن مربوط به دولت و مسئولین اجرایی و مجلس، بخش دوم آن مربوط به قوه قضاییه و بخش سوم آن مربوط به  هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام بود.

2- نوسازی مشارکت
دفتر تحکیم وحدت حول محور نوسازی مشارکت و حضور زنان در جامعه به سخنرانی در محضر رهبر انقلاب پرداخت. این تشکل دانشجویی بیان «معتقدیم نوسازی مشارکت به کارامدی جمهوریت منجر خواهد شد»، بر همین اساس و ذیل همین موضوع بود که استانی_تناسبی شدن انتخابات مجلس را نقد کردند و از سوی دیگر نیز بر آموزش و جامعه پذیری سیاسی تاکید کردند.

بخش مهم دیگر این سخنرانی مربوط به حوزه زنان بود که در این جلسه به صورت اختصاصی به این موضوع پرداخت. حضور زنان در جامعه، هویت یابی و مشارکت در اجتماع از موضوعاتی بود که به عنوان معضلات این روزهای جامعه زنان به آن پرداخته شد، دفتر تحکیم در نهایت تنها راه حل این مشکلات را «بازتعریف هویت اجتماعی زنان» به ویژه دختران انقلابی عنوان کرد.

3- انتقاد از خصوصی سازی تا بیت رهبری
محمد حسین صبوری، دبیر جنبش عدالتخواه دانشجویی، فردی بود که به نمایندگی از جنبش عدالتخواه دانشجویی به بیان نظرات این تشکل دانشجویی در نزد رهبر انقلاب پرداخت. شاید متن جنبش عدالتخواه را بتوان انتقادی ترین متن این دیدار خواند، متنی که از انتقاد به نحوه خصوصی سازی آغاز شد و در نهایت با انتقاد به نحوه جوان گرایی در سازمان ها و ادارات دولتی به اتمام رسید. متنی چالشی که موضوع سیاست خارجه، عدالت و رابطه آن با آزادی، وضعیت فعلی اقتصادی و رفتار برخی از مسئولین بیت رهبری پرداخت.

4- جوانی ما که رفت
مهمترین موضوعی که اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل به آن پرداخت، فرصت سوزی هایی بود که در این سال ها صورت گرفته است، متنی که عنوان اصلی آن را می توان از جمله «جوانی من و این جمع در دوره مدیریت کسانی سپری شد که استادتمام فرصت‌سوزی هستند.» برداشت کرد. بررسی فرصت سوزی های دولت در زمینه های اقتصادی، سیاسی و فرهنگی که هر کدام از آنها نیز باعث به وجود آمدن زمینه های دیگری می شدند.

یکی دیگر از موضوعات نیز چرایی عملکرد ضعیف مسئولین در امور مختلف کشوری است که از نظر اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل دلیل آن را اشکالات موجود در ساختار سیاسی و اجتماعی می داند.

5- اصلاح ساختار و پیشنهاد پارلمانتاریسم
جامعه اسلامی دانشجویان نیز به اقتصاد، ساختارهای سیاسی، آموزش و پرورش و دانشگاه ها پرداخت. شاید یکی از موضوعات مهمی که توسط این تشکل دانشجویی برای اصلاح ساختار سیاسی مطرح شد، ایجاد ساختار پارلمانی برای کشور بود که همین موضوع باعث شد تا رهبر انقلاب در بخشی از سخنان خود با اشاره به این موضوع اعلام کنند: «مشکلات نظام پارلمانی برای کشور بیش از مشکلات نظام ریاستی است» شاید پاسخ رهبری به این موضوع نشان دهنده اهمیت این سوال و این طرح برای اجرا باشد.

از طرفی دیگر این تشکل دانشجویی به موضوع اختیارات دولت نیز پرداخت و گفت: این دولت بیشترین اختیارات را نسبت به دولت‌های سابق داشته است.


کد خبرنگار : 86