تاریخ : 1398,پنجشنبه 27 تير12:31
کد خبر : 320297 - سرویس خبری : آخرین اخبار صنفی آموزشی

پایان‌نامه‌ها، حلال مشکلات صنعت

رئیس دانشگاه صنعتی شریف گفت: پایان‌نامه‌های ارشد و دکتری می‌توانند با موضوعی در حوزه صنعت مرتبط شوند تا ضمن برقراری ارتباط بهتر میان صنعت و دانشگاه در راستای رفع مشکلات برنامه‌ریزی لازم صورت گیرد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از ایرنا، «محمود فتوحی» گفت: ارتباط صنعت و دانشگاه به دلیل اینکه صنایع عمدتاً وارداتی و مونتاژ بودند و علاقه‌ای نیز برای آمدن به سمت دانشگاه نداشتند کمتر در جامعه مطرح بود.

وی با تاکید بر اینکه اگر صنعت بخواهد به سمت دانشگاه برود باید برای او رقابتی وجود داشته باشد، افزود: صنعت برای تعامل با دانشگاه باید بتواند محصول خود را به طریق رقابت‌پذیری در بازار عرضه کند. به عبارتی برای فروش محصول خود اگر دنبال رقابت در بازار نباشد طبیعتاً صنعت به دنبال دانشگاه و بهبود محصول خود نخواهد رفت.

رئیس دانشگاه صنعتی شریف تصریح کرد: در چند سال گذشته ارتباط صنعت و دانشگاه گسترده شده و در زمان حاضر از وضعیت نسبی برخوردار است. اگر چه ظرفیت دانشگاه شریف در این زمینه بسیار بالا است.

فتوحی ارتباط صنعت و دانشگاه را توجه به این نکته عنوان کرد و گفت: صنعت و دانشگاه باید به یکدیگر اعتماد داشته باشند. نمی‌توان گفت که در این ارتباط صنعت مقصر است یا دانشگاه و یا به دنبال شناخت مقصر و کوتاهی از سمت این دو بود.

به گفته وی فرهنگ ارتباط با صنعت و جامعه و یا به طور کلی‌تر فرهنگ مسئولیت پذیری دانشگاه در حل مسائل جامعه از نکات حائز اهمیت در این ارتباط است.

رئیس دانشگاه صنعتی شریف، رسالت وجودی دانشگاه را نقش داشتن در حل مسائل کشور دانست و تصریح کرد: دانشگاه‌ها نمی‌توانند جزیره‌ای جدای از جامعه باشند و باید با توجه به مسائل و مشکلات موجود در راستای رفع آن برآیند. با توجه به این مورد می‌توان کوتاهی را متوجه هر دو دستگاه دانست.

فتوحی اضافه کرد: نبود اطمینان از سوی صنعت بدین صورت که اعتماد به دانشگاه نداشته و دانشگاه را حلّال مشکلات خود نمی‌داند نیز از سوی دیگر در نبود ارتباط بیشتر بین این دو موثر است.

وی خاطرنشان کرد: دانشگاه و صنعت باید نسبت به یکدیگر اعتماد داشته باشند و این فرهنگ سازی در بین این دو اتفاق بیفتد. در برخی از دانشگاه‌ها این ارتباط به نسبت خوب بوده و جلو می‌رود. به طور مثال در دانشگاه صنعتی شریف، فرهنگ و ارتباط صنعت با دانشگاه جا افتاده است. اگر چه از ظرفیت دانشگاه در این مسئله استفاده نشده و نیاز به اساتید بیشتر در این رابطه داریم.

رئیس دانشگاه صنعتی شریف با بیان اینکه دوره‌های تحصیلات تکمیلی از دهه ۸۰ در دانشگاه‌ها شروع به کار کرده است، یادآورشد: حدود ۵۰ درصد دانشجویان در مقطع تحصیلات تکمیلی هستند که پایان نامه‌های مختلفی را در کارشناسی ارشد و دکتری تعریف می‌کنند. برای اینکه ارتباط میان صنعت و دانشگاه پیش رفته و موفق باشد باید پایان‌نامه‌های ارشد و دکتری با یک مسئله ای در صنعت مرتبط شود.

فتوحی ادامه داد: یک دانشجوی دکتری زمانی که می‌خواهد پایان نامه را انجام داده و پیش برد باید به مشکل صنعت در پایان نامه خود نیز توجه کرده و بتواند مشکلی را از این مجموعه رفع کند.

وی با اشاره به اینکه این مورد جامعیت نداشته و کمتر در دانشگاه ها مورد توجه قرار گرفته است، تاکید کرد: در دانشگاه‌ها نباید پایان‌نامه‌ای تعریف شود که مرتبط با موضوعی از صنعت نباشد و در آن سوی قضیه نیز صنعت برای حل مسائل خود باید به دانشگاه روی آورده و ارتباطات خود را تقویت کند.

رئیس دانشگاه صنعتی شریف ادامه داد: این مسئله را با بخشنامه و الزام نمی توان پیش برد بلکه با فرهنگ سازی در بین صنعت و دانشگاه می توان به نتایج بهتری دست یافت.

فتوحی با اشاره به اینکه روند این فرهنگ سازی آغاز شده است، افزود: این روند نیاز به کار بیشتر داشته و صنعت نیز باید برای حل مسائل خود به دانشگاه روی آورد و این ارتباط را قوی کند.

وی برگزاری نشست‌هایی در خصوص رفع مشکلات دولت و همچنین مرتفع کردن مسائل توسط دانشگاه و فرهنگ سازی بین صنعت و دانشگاه را در راستای بهبود ارتباط بین این دو موثر عنوان کرد.

فتوحی خاطرنشان کرد: رویکرد دانشگاه شریف در این حوزه ایجاد ارتباط بیشتر بین دانشجویان، دانش‌آموختگان و استادان در راستای ایجاد گروهی حرفه ای و همچنین رقابت سالم برای حل چالش‌ها و مشکلات است.