تاریخ : 1398,یکشنبه 24 شهريور20:19
کد خبر : 328196 - سرویس خبری : خبرهای ویژه

در نشست خبری تحلیلی با موضوع "مذاکره مجدد با آمریکا، راهگشا یا بن‌بستی دیگر" مطرح شد؛

متقی: نگاه روحانی به مذاکره با آمریکا خوش‌بینانه است/ زارعی: مذاکره در شرایط فعلی یعنی تحمیل خواسته‌های آمریکا

بقای نظام سیاسی نیازمند درک راهبردی است. ترامپ از جمله زمامدارانی است که بازی را از طریق هیاهو پیگیری می‌کند. از طرفی رهبری ما اعلام کردند آمریکا به تعهداتش درباره برجام عمل نکرده و وقتی تعهداتی که آمریکا بر اساس ساختار سیاسی اش پذیرفته است را اجرا نمی کند چگونه می توان به آن اعتماد کرد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ نشست خبری تحلیلی با موضوع "مذاکره مجدد با آمریکا، راهگشا یا بن بستی دیگر" با حضور کارشناسان مسائل سیاسی عصر روز یکشنبه به میزبانی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان برگزار شد. در این نشست آقایان ابراهیم متقی استاد دانشگاه، احمد دستمالچیان سفیر پیشین ایران در لبنان و سعدالله زارعی تحلیلگر مسائل سیاست خارجی در مورد آینده مذاکرات ایران و آمریکا و همچنین کارشناسان در این نشست دانشجوئی مزایا و معایب مذاکره احتمالی با آمریکا را برشمردند و در مورد شرایط و احتمالات این مذاکرات به گفت‌وگو پرداختند.

متقی: نگاه روحانی به مذاکره با آمریکا خوش‌بینانه است
ابراهیم متقی در نشست خبری تحلیلی  با موضوع "مذاکره مجدد با آمریکا، راهگشا یا بن بستی دیگر" که عصر روز یکشنبه در محل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان برگزار شد گفت: بقای نظام سیاسی نیازمند درک راهبردی است. ترامپ از جمله زمامدارانی است که بازی را از طریق هیاهو پیگیری می‌کند. از طرفی رهبری ما اعلام کردند آمریکا به تعهداتش درباره برجام عمل نکرده و وقتی تعهداتی که آمریکا بر اساس ساختار سیاسی اش پذیرفته است را اجرا نمی کند چگونه می توان به آن اعتماد کرد.

وی گفت: برای ایجاد اعتماد میان ایران و آمریکا طبعا باید آمریکا نوعی برگشت پذیری از اقداماتش را انجام دهد. کنارگذاشتن بولتون نشانه‌ای از این برگشت پذیری است.

متقی ادامه داد: در عین حال معتقدم رئیس جمهور ایران نگاهش در نقطه مقابل رهبری در دروازه سیاست خارجی نخواهد بود. شاید نگاه روحانی به مذاکره با آمریکا خوشبینانه است اما او هم واقف است در شرایط موجود مذاکرات با ترامپ که هیچ کدام از تعهداتش را در سطح جهان انجام نمی دهد وجهی ندارد. زمینه انجام مذاکره آن است که تحریم ها برداشته شود و هر نوع مذاکره باید ماهیت دقیق داشته باشد تا منافع ملی کشور با چالش مواجه نشود.

وی درباره تاثیر برکناری بولتون در سیاست خارجی آمریکا در قبال ایران گفت: بولتون از سیاست برخورد با ایران حمایت کرده و الگوهای رفتاری اش نشان می دهد بحث اصلی اش در ارتباط با ایران تغییر رژیم ایران است. او نیروی جدی و تاثیرگذاری در کابینه آمریکا نبوده است. بعد از برکناری او پمپئو و منوچین اعلام کردند که سیاست آمریکا همچنان فشار حداکثری است مگر ایران تغییر در سیاستش دهد. (برای مشاهده متن کامل اینجا کلیک کنید)

دستمالچیان: حرکت به سمت مذاکره به شرط کنار گذاشتن تحریم
احمد دستمالچیان، سفیر پیشین ایران در لبنان در نشست خبری تحلیلی "مذاکره مجدد با آمریکا، راهگشا یا بن بستی دیگر" که در محل دفتر مرکزی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان برگزار شد گفت: اروپایی ها نیازمند آن هستند که برجام حفظ شود چون مسائل امنیتی برای آنها مهم است و این نگرانی برای آنها جدی است از این رو مکرون سعی دارد برجام و ساختار آن را حفظ کند.

وی ادامه داد: اما آنچه برای ایران مهم است اینکه تمام تعهدات درون و برون برجام اجرا شوند از جمله بندهایی که مهم است فروش نفت ایران است و دریافت پول و نقل و انتقال مالی. البته هنوز نتایج این مذاکرات مشخص نیست اما مذاکرات وسیعی در حال انجام است که اگر به نتیجه برسد احتمالا ادامه جلسات در نیویورک خواهد بود و پیش بینی شده ملاقات هایی باشد.

این دیپلمات پیشین کشورمان اظهار کرد: برجام یک توافق دو طرفه است و ایران تمام تعهداتش را نجام داده اگر دیگران تعهداتشان را نجام دهند ایران هم باقی می ماند اما اگر این اتفاق نیفتاد ایران هم به طور تدریجی از برجام خارج خواهد شد.

وی گفت: ترامپ از دیدار با روحانی صرفا دنبال گرفتن عکس یادگاری است مثل آنچه درباره کره شمالی اتفاق افتاد.

این دیپلمات پیشین کشورمان در رابطه با احتمال هرگونه مذاکره میان ایران و آمریکا گفت: آمریکا به دنبال شناساندن رژیم صهیونیستی در منطقه است و کشورهای مختلف را به عنوان برده خود در این مسیر می خواهند، مثل نگاهی که امروز به عربستان سعودی دارند. آمریکا از مذاکره با ایران هم به دنبال استیلای همین هدف است. اما در مقابل آنها جبهه مقاومت وجود دارد و این دو محور برای تعیین سرنوشت آینده منطقه در جنگ هستند. آمریکا دنبال تقسیم کشورهای منطقه است تا به هر شکل آن را در اختیار بگیرد اما جبهه مقاومت تلاش دارد تا کشورها مستقل از آمریکا و جنایت‌های رژیم صهیونیستی باشند. (برای مشاهده متن کامل اینجا کلیک کنید)

زارعی: مذاکره در شرایط فعلی یعنی تحمیل خواسته‌های آمریکا
سعدالله زارعی، تحلیلگر مسائل سیاست خارجی در این نشست اظهار کرد: آمریکایی ها به صراحت گفتند و در جاهایی تلویحا اعلام کردند ایران باید چند مساله را برای اینکه در سطح منطقه و جهان مورد پذیرش قرار گیرد بپذیرد؛ اینکه اسرائیل به عنوان دولت مشروعیت دارد، هرگونه اقدام منطقه ای باید مبتنی بر توافقات پیشین قدرتهای غربی باشد، ایران باید درباره اقدامات صنعتی خط قرمزها را رعایت کند و این فقط هسته‌ای نیست بلکه دانش‌های "های تک" را شامل می شود، ایران باید استاندارهای فرهنگی و اجتماعی آمریکایی‌ها را بپذیرد، ایران باید به لحاظ دفاعی حدودی را رعایت کند و ایران باید برای حضور و نفوذ در منطقه خطوط قرمز غرب را بپذیرد.

وی ادامه داد: در چنین شرایطی از مذاکره صحبت می کنند اما این تحمیل یک طرفه خواسته هایشان است و با تهاجم نظامی فرقی ندارد. این یک جنگ سیاسی است که ژنرال ها پشت میز با کراوات می نشینند اما صدای چکاچک اسلحه از آن شنیده می‌شود.

وی ادامه داد: وقتی کشوری متوسل به تحریم و فشار حداکثری می شود یعنی نتوانسته در مقابل قدرت مقابله ای و دفاعی طرف مقابل کاری کند. در دوره کلینتون هم ایران آزاد نبود نفت خود را به راحتی بفروشد یا بازگرداندن پول هایمان. صدها حکم قضایی در دوران گذشته علیه ما صادر شده و میلیاردها دلار از پول های ما بلوکه شده. از این رو امروز صحبت از فشار حداکثری جنگ روانی است. (برای مشاهده متن کامل اینجا کلیک کنید)


کد خبرنگار : 85