تاریخ : 1398,چهارشنبه 27 شهريور15:24
کد خبر : 328610 - سرویس خبری : فرهنگی اجتماعی

تاملی درباره حذف نام شهید از کوچه‌ها و خیابان‌ها +عکس

پیروز حناچی شهردار تهران در ابتدای امر، منکر قصور سهوی و یا عمدی شهرداری در این‌باره شده و گفته بود: شهروندان موارد مغایرتی در این رابطه می‌بینند گزارش کنند.

به گزارش سرویس فرهنگی و اجتماعی «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ ماه گذشته بود که حذف نام شهید از برخی تابلوهای محلات منطقه یک تهران، خبرساز شد.

ماجرا از این قرار بود که شهرداری منطقه یک در روند نوسازی تابلوها، اقدام به حذف واژه شهید کرده بود. البته پس از رسانه‌ای شدن این موضوع، روابط عمومی شهرداری منطقه اعلام کرد که حذف واژه شهید از کوچه‌ها و معابر این منطقه، بخاطر بی‌دقتی در امر تولید تابلوهای جدید بوده است.

با حساس شدن مردم به این موضوع و پیگیری‌های مردمی، رفته رفته مشخص شد که حذف کلمه شهید از تابلوها، محدود به منطقه یک تهران نمی‌شود. بلکه این عمل ناپسند و عجیب در دیگر مناطق تهران نیز رخ داده است؛ منطقه هفت، منطقه 15، و منطقه 16 از جمله این مناطق بودند.

جدای از کوچه‌ها و معابر، کلمه شهید، از ایستگا‌ه‌های اتوبوس نیز حذف شده بود.

توضیحات شهردار
پیروز حناچی شهردار تهران در ابتدای امر، منکر قصور سهوی و یا عمدی شهرداری در این‌باره شده و گفته بود: شهروندان موارد مغایرتی در این رابطه می‌بینند گزارش کنند.

از همین‌رو بود که مردم با تهیه عکس‌ و کلیپ، موارد متعددی از حذف نام شهدا را در شبکه‌های اجتماعی منتشر کردند.

در ادامه و با جدی‌تر شدن شهروندان در امر پیگیری چرایی این اقدام عجیب شهرداری، حناچی در مصاحبه‌ای خبر را تایید کرده و گفته بود: «تابلو‌های کهنه را بهسازی کردیم. دو نوع تابلو داریم؛ یکی تابلوی دیواری و دیگری تابلوی مسیریاب خیابان‌ها. چون راننده‌ها باید در چند ثانیه تابلو‌های مسیریاب خیابانی را رصد و شناسایی کنند، با اختصار نوشته شده است.»

همانطور که نقل شد، توضیح حناچی در توجیه این عمل شهرداری این است که چون راننده‌ها باید در چند ثانیه تابلوهای مسیریاب خیابانی را رصد کنند، برای مختصر کردن نوشته‌های تابلوها کلمه شهید حذف شده است!

اما این درحالی است که نام سلبریتی‌هایی همچون محمدرضا شجریان، جمشید مشایخی و عزت‌الله انتظامی که از قضا بر تابلوهای مسیریاب هم حک شده‌اند، نه تنها مختصر نوشته نشده است که حتی واژه استاد نیز در پسوندشان به چشم می‌خورد.

در همین رابطه یکی از کاربران توییتر در توییتی نوشته بود: « حناچی گفته برای تسهیل در خواندن رانندگان اختصار نوشته میشه چطور میشه که کلمه شهید سنگینی میکنه ولی کلمه استاد برای سلبریتی‌ها سنگینی نمیکنه؟ این خیابان‌ها رو هم بکنید خیابان محمدرضا یا خیابان عزت‌الله ، خیابان جمشید که راننده‌ها راحت بخونن.»

گویا یک سلبریتی مثل شجریان که دفاع از فتنه‌گران سال 88 را هم در کارنامه خود دارد، نسبت به شهدای دفاع مقدس و نخبگان شهیدی مثل شهید دکتر آیت نزد شهرداری تهران از ارج و قرب بالاتری برخوردار بوده است که نام شجریان به‌طور تمام و کمال و با پسوند استاد بر روی تابلو قرار می‌گیرد و پسوند شهید از تابلوی مزین به نام شهید آیت برای اختصار حذف می‌شود.

ناگفته نماند که اسماعیلی سخنگوی دستگاه قضا امروز در نشست خبری خود اعلام کرد که توجیهات شهرداری درخصوص حذف عنوان شهید از تابلوهای شهری قانع کننده نبوده است.

فقط تهران نیست
با گزارشات مردمی از سایر نقاط کشور، مشخص شده است که حذف نام شهید از کوچه‌ها و خیابان‌ها، به جز تهران دامن دیگر شهرهای کشور را نیز گرفته است.

با این حساب باید به مردم حق داد که فکر کنند حذف نام شهید از تابلوها فقط یک اشتباه نبوده و دست‌هایی پشت پرده هستند که سعی دارند با حذف «شهید» از کوچه‌ها، یاد شهدا را از اذهان مردم پاک کنند.

گرچه جوان‌ها در اقدامی خودجوش واژه شهید را به تابلوها برگرداندند و شهرداری تحت فشار افکار مردمی مجبور به اصلاح تابلوها شده است. اما انتظاری که از دستگاه‌های متولی به‌ویژه وزارت کشور می‌رود این است که موضوع را به صورت جدی پیگیری کرده و با کسانی که به خود جرئت داده‌اند دست به چنین شیطنتی بزنند، برخورد کند.

* منبع: رجانیوز


کد خبرنگار : 16