تاریخ : 1398,چهارشنبه 17 مهر06:24
کد خبر : 330947 - سرویس خبری : آخرین اخبار صفحه اول

جزییات طرح «ابتکار صلح هرمز» از زبان موسوی

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران گفت که «ابتکار صلح هرمز» به زودی و به صورت مکتوب در اختیار کشورهای ذینفع قرار می‌گیرد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان درباره «ابتکار صلح هرمز» که از سوی حسن روحانی در هفتاد و چهارمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل مطرح شد، خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران در ادامه طرح‌ها، ابتکارات و ایده‌هایی که برای صلح و ثبات منطقه دارد، طرح جدیدی را مطرح کرد. این طرح مربوط به خلیج فارس است و امنیت منطقه را شامل می‌شود، با حضور همه کشورهای منطقه و سازمان ملل نیز در آن دخالت دارد.

وی افزود: این طرح تقریبا مفصلی است و عنوان پویش صلح هرمز را می‌توان روی آن گذاشت، دارای بندهای مختلفی است و اهداف و راهکارهای اجرایی آن معرفی شده که به صورت کلی و اجمالی توسط رئیس جمهور و وزیر خارجه در نیویورک معرفی شد.

موسوی که با خبرگزاری صدا و سیما گفتگو می‌کرد، در این باره خاطرنشان کرد: بناست که به زودی این طرح را به صورت مکتوب آماده کنیم و در اختیار کشورهای ذینفع قرار بدهیم و به نوعی جزییات آن رونمایی شود که انشاءالله به زودی انجام خواهد شد.

وی همچنین گفت که دو سفر در سطح مقامات عالی از سوی همسایگان ایران پیش بینی شده که اگر نهایی شود به زودی اعلام خواهد شد.

سخنگوی وزارت خارجه افزود که دور بعدی سفرهای ظریف در قالب چندجانبه و دوجانبه بعد از اربعین آغاز خواهد شد.

حسن روحانی رئیس جمهوری ایران چهارشنبه سوم مهر ماه در سخنرانی خود در نشست مجمع عمومی سازمان ملل طی اظهاراتی همه کشورهایی را که از تحولات خلیج فارس و تنگه هرمز متأثر می‌شوند به «ابتکار صلح هرمز» دعوت کرد و اظهار داشت: «هدف "ائتلاف امید" ارتقای صلح، ثبات، پیشرفت و رفاه کلیه ساکنان حوزه تنگه هرمز و تفاهم متقابل و روابط صلح آمیز و دوستانه بین آنهاست. این ابتکار حوزه‌های مختلف همکاری مانند تأمین همگانی امنیت انرژی، آزادی کشتیرانی و انتقال آزادانه نفت و سایر منابع از و به کشورهای حوزه تنگه هرمز و فراتر از آن را در بر می‌گیرد.»

وی افزود: «ائتلاف امید بر پایه اصول مهمی همچون پایبندی به اهداف و اصول ملل متحد، احترام متقابل، منافع متقابل، جایگاه برابر، گفتگو و تفاهم ، احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی، خدشه‌ناپذیری مرزهای بین‌المللی، حل و فصل مسالمت‌آمیز تمامی اختلافات و از همه مهم‌تر دو اصل بنیادین «عدم تجاوز» و «عدم دخالت در امور داخلی یکدیگر» قرار دارد. حضور سازمان ملل متحد برای ایجاد یک چتر بین‌المللی در حمایت از «ائتلاف امید» نیز امری ضروری است. وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران جزئیات بیشتری از ائتلاف امید را به اطلاع کشورهای ذینفع خواهد رساند.»