تاریخ : 1398,شنبه 04 آبان18:51
کد خبر : 332762 - سرویس خبری : کتابخانه دانشجویان ایران

کتابخانه دانشجویان ایران/ کتاب دویست و پنجاه و هفت؛

مقام محمود؛ سیری در درجات توحید با شفاعت نبی اکرم (ص)

مقام محمود، مقامی است که همه مخلوقات از فیض آن متنعم می شوند و بخاطر همین از آن به شفاعت کبری حضرت در قیامت تعبیر شده است. در روایت داریم: «وَ یُلْجَمُ‏ النَّاسُ‏ الْعَرَق‏»، عرق به حدی بالا می آید که لجام دهآنها می شود، پناه به انبیاء می برند. که حضرت آدم به حضرت نوح و آنها هم به حضرت ابراهیم و موسی و عیسی ارجاع می دهند و آنها هم به پیامبر(ص) خاتم ارجاع می‌دهند.

به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ در آستانه ایام شهادت نبی اکرم حضرت محمد مصطفی صلی الله علیه و آله و سلم به سراغ کتاب مقام محمود نوشته آیت الله سید محمدمهدی میرباقری رفته ایم که در ادامه توضیحاتی درباره این اثر را مشاهده می کنید.

کتاب حاضر شامل 9 گفتار از مجموعه مباحث استاد سید محمدمهدی میرباقری  در برنامه تلویزیونی سمت خداست.

گفتار اول درباره مقام محمود نبی اکرم (ص) و شفاعت کلیه ایشان است که هر فیض و نعمتی، با شفاعت ایشان و از آن مقام بر تمام ماسوی جاری می شود. هر چند اصل این مقام در قیامت است، ولی مقامی ساری و جاری در تمام عالم است.

شفاعت ایشان دو جلوه دارد: جلوه اول، سیر در درجات توحید است و جلوه دوم آن، شفاعت از رنج ها و عذاب ها و شرک هاست.

در سایر گفتارها نیز شئون مختلف این شفاعت توضیح داده می شود.

در گفتار دوم و سوم، مقام نبی اکرم (ص) ذیل عنوان فضل و نعمت الهی توضیح داده می شود و بیان می شود که همه موجودات در سیر در وادی توحید، به این فضل محتاج اند و همچنین در قیامت، بندگان از این نعمت عظیم بازخواست می شوند.

گفتار چهارم، توصیف شئون نبی اکرم (ص) در روایات نبی اکرم (ص) و زمینه های قبل از تولد ایشان در این عالم است.

در گفتار پنجم، اوصاف نبی اکرم (ص) در آیه آخر سوره کهف برررسی می شود و این نکته تذکر داده می شود که اگر کسی ایشان را در جنبه بشری خلاصه کند، نمی تواند درجات توحید با ایشان را طی کند.

گفتار ششم به به فضائل و مقاماتی از نبی اکرم (ص) در زیارتنامه از راه دور ایشان می پردازد.

در گفتار هفتم توضیح داده می شود که تنها طریق معرفت خدای متعال، معرفت نبی اکرم (ص) و ائمه (ع) است و این معرفت، عالی ترین رزق خاص شیعیان است.

در گفتار هشتم، رابطه صلوات بر نبی اکرم (ص) با ورود به وادی ولایت و خشوع در مقابل مقامات ایشان و همچنین آثار صلوات بر نبی اکرم (ص) بیان می شود.

گفتار نهم شرح صلوات شعبانیه است و شئون نبی اکرم (ص) در این صلوات و شفاعت خاص ایشان در ماه شعبان را توضیح می دهد.

در قسمتی از مطالب آمده است:
مقام محمود، مقامی است که همه مخلوقات از فیض آن متنعم می شوند و بخاطر همین از آن به شفاعت کبری حضرت در قیامت تعبیر شده است. در روایت داریم: «وَ یُلْجَمُ‏ النَّاسُ‏ الْعَرَق‏»، عرق به حدی بالا می آید که لجام دهآنها می شود، پناه به انبیاء می برند. که حضرت آدم به حضرت نوح و آنها هم به حضرت ابراهیم و موسی و عیسی ارجاع می دهند و آنها هم به پیامبر(ص) خاتم ارجاع می دهند.

پیامبر با همه اهل محشر برای عبور از این مرحله مقابل باب الرحمة سجده می کنند و در باز می شود و به ایشان اجازه داده می شود که افراد را از آن باب وارد کنند. پس گشوده شدن درهای بهشت گشوده شدن درهای توحید است. یعنی بهشت بیت النور و خانه توحید است. گشوده شدن درهای توحید برای اهل محشر با سجده پیامبر انجام می گیرد. پس اصل مقام محمود در صحنه قیامت است. ولی مقام شفاعت نبی اکرم یک مقام جاری و ساری است. که از اول تا آخر عالم این مقام شفاعت وجود دارد و یک امر دائمی است که نه اختصاص به زمان دیگر و نه اختصاص به فرد دیگری دارد. یعنی این طور نیست که شفاعت فقط خروجی باشد. زیرا ما شفاعت را فقط در خروجی کار می بینیم. یعنی در این دنیا همه کارهایشان را می کنند و نیاز به شفاعت نیست بعد درآخرت که در های بهشت بسته می شود با شفاعت درهای بهشت باز می شود ولی این طور نیست؛ بلکه سیر مستمر مخلوقات با شفاعت حضرت است.


کد خبرنگار : 85