تاریخ : 1398,شنبه 16 آذر12:36
کد خبر : 337443 - سرویس خبری : آخرین اخبار فرهنگی اجتماعی

آخرین اخبار از موسیقی ایران

مهمترین رویداد‌های موسیقی کشور از تاریخ ۹ آذر تا ۱۵ آذر ماه را در این گزارش مشاهده کنید.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، مهمترین رویدادهای موسیقی کشور در هفته گذشته را در این گزارش بخوانید.

ارکستر سمفونیک تهران به رهبری شهرداد روحانی روز‌های چهارم و پنجم دی ماه ساعت ۲۱ و ۳۰ دقیقه در تالار وحدت میزبان مخاطبان است.

در این کنسرت قطعات «Danse sacree et dance profane for harp and string» اثر کلود دبوسی آهنگساز فرانسوی با تک نوازی هارپ طناز بیگی، «Daphnis et Chloe Suite No. ۲» اثر ژوزف موریس راول آهنگساز فرانسوی پیش روی مخاطبان قرار می‌گیرد.

اجرای آثاری از سرگئی سرگئیه‌ویچ پروکفیِف آهنگساز و پیانیست روس و ایگور استراوینسکی آهنگساز روس و از هنرمندان تاثیرگذار موسیقی در قرن بیستم بخش دیگری از تازه‌ترین کنسرت ارکستر سمفونیک تهران را تشکیل می‌دهند

کاور آلبوم محسن چاوشی لو رفت
جدیدترین آلبوم محسن چاوشی که قرار بود ۵ آذرماه منتشر شود، به دلیل قطعی اینترنت و محدودیت ارتباط‌ها به تعویق افتاد.

چاوشی و تهیه کننده آلبومش جدال فراوانی با دفتر موسیقی برای کسب مجوز داشتند. یکی از عواملی که کسب مجوز را عقب می‌انداخت نام آلبوم بود. وقتی دفتر موسیقی مجوز انتشار آلبوم با نام پیشنهادی چاوشی را نداد او اعلام کرد این آلبوم را با عنوان بی نام منتشر می‌کند.

حالا او آلبوم بی نام را با پوستری عجیب منتشر خواهد کرد. پوستر و عنوان اثر نشان می‌دهد او نسبت به عملکرد دفتر موسیقی برای مجوز آلبومش معترض است.

جدیدترین اخبار از جشنواره موسیقی فجر
گروه‌ها و هنرمندان موسیقی برای شرکت در جشنواره تا ۱۷ آذرماه فرصت دارند که در سایت جشنواره به نشانی www.fajrmusicfestival.com ثبت نام کنند.

سی‌و‌پنجمین جشنواره موسیقی فجر همزمان و در گرامیداشت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران از تاریخ ۲۴ تا ۳۰ بهمن ۱۳۹۸ برگزار خواهد شد. فراخوان حاضر بر اساس آیین ­نامه جشنواره و با هدف شناسایی، ظرفیت‌سازی و حمایت از فعالیت‌های خلاقانه هنرمندان و گروه‌های موسیقی سراسر کشور با اولویت معیار‌های هنری هر شاخه از موسیقی تهیه و تنظیم شده است. ستاد برگزاری جشنواره با انتشار این فراخوان از تمام گروه‌ها و هنرمندان فعال موسیقی در عرصه اجرای صحنه‌ای دعوت می‌کند تا در صورت تمایل با مطالعه دقیق فراخوان و ارسال آثار و مدارک خود در برگزاری و هرچه پربارتر شدن این رویداد هنری مشارکت کنند.

بدیهی است پس از بررسی آثار رسیده به دبیرخانه جشنواره توسط هیات انتخاب گروه­ها، اجرا‌های منتخب این امکان را خواهند داشت تا در سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر روی صحنه بروند.

مدارک لازم:

- ارائه نمونه تصویری از اجرا

- تکمیل فرم درخواست شرکت در جشنواره

- متن تایپ شده شعر، ترانه و کلام

شرایط:

- مهلت ارسال مدارک: تا تاریخ ۱۷/۹/۱۳۹۸

- نحوه ارسال مدارک:

۱. از طریق بارگزاری در سایت سی و پنجمین دوره جشنواره موسیقی فجر به نشانی www.fajrmusicfestival.com

. ارسال توسط پست سفارشی یا تحویل حضوری به دبیرخانه جشنواره.

(در صورت ارسال با پست و یا تحویل حضوری نمونه‌های تصویری باید برروی لوح فشرده (در۲ نسخه) یا فلش­ ارائه شوند)

۳. نمونه تصویری باید حداقل ۱۰ دقیقه با یکی از فرمت‌های WMV,MP ۴,VOB و بدون هرگونه ویرایش صوتی یا تصویری به گونه‌ای ارسال شود که تمامی اعضای گروه در تصویر به طور کامل مشخص باشند.

۴. از آنجایی که فراخوان به منظور انتخاب برای اجرای زنده در جشنواره تهیه شده است، نمونه‌های ارسالی باید نشانگر قابلیت‌های اجرای صحنه‌ای هنرمند یا گروه باشد.

۵. بازبینی آثار صرفا براساس نمونه‌های تصویری ارسالی انجام می‌پذیرد، لذا تقاضا می‌شود متقاضیان در کنترل نمونه‌های ارسالی و به ویژه کیفیت صوتی آن‌ها کمال دقت و حساسیت را مبذول دارند.

۶. اجرا‌های واجد شرایط زیر در اولویت انتخاب قرار خواهند داشت:

الف - اجرا‌هایی که در جشنواره برای اولین بار به روی صحنه خواهند رفت.

ب- گروه‌های متقاضی شرکت در سی و­پنجمین جشنواره موسیقی فجر که از سه ماه قبل از جشنواره اجرای صحنه­‌ای نداشته باشند و یا در صورت اجرا، کارگران (رپرتوار) جدید و مجزا برای اجرای جشنواره آماده کنند، در اولویت انتخاب قرار می­ گیرند.

ج - گروه‌هایی که فاقد عضو مشترک در اعضای اصلی (سرپرست، خواننده، تکنواز) با دیگر گروه‌های شرکت کننده باشند.

د - ارائه پارتیتور قطعات (در صورت وجود) در تسهیل و دقت ارزشیابی اجرا‌ها موثر خواهد بود.

هـ - در صورتی که شعر یا کلام آثار به زبانی غیر از فارسی است، ارسال ترجمه دقیق شعر، ترانه و کلام نیز الزامی است.

۷. در صورت توافق و صلاحدید هیأت انتخاب، گروه­های شرکت کننده به شهرستان­هایی که همزمان میزبان جشنواره خواهند بود، برای اجرا‌هایی دیگر حضور می ­یابند.

۸. ترکیب اعضای گروه هنگام اجرا در جشنواره باید مطابق با فرم ثبت نام و نمونه تصویری ارسالی باشد. در صورت بروز اتفاق پیش‌بینی نشده و موجه که منجر به تغییرات جزئی در ترکیب گروه شود، سرپرست موظف است مراتب را در اسرع وقت کتبا به دبیرخانه جشنواره اطلاع دهد تا نتیجه پس از بررسی به گروه اعلام شود.

۹. هر اجرا شامل یک بخش، بدون تنفس با مدت زمان حداکثر ۶۰ دقیقه خواهد بود.

۱۰. تعیین مکان، تاریخ وساعت اجرا با توجه به وضعیت و شرایط فنی در اختیار ستاد جشنواره است.

۱۱. رعایت حقوق مادی و معنوی پدیدآورندگان آثار ارائه شده در جشنواره (موسیقی، شعر، ترانه وکلام) به عهده متقاضی است.

جشنواره صبا در ایستگاه پایانی
اختتامیه دومین دوره جشنواره موسیقی دانشجویی صبا در تالار وحدت برگزار شد. مراسم به یاد استاد پرویز مشکاتیان برگزار شد. اختتامیه جشنواره با حضور پرشور دانشجویان همراه بود و تمامی صندلی‌های تالار مملو از جمعیت بود و بسیاری ایستاده برنامه را دنبال می‌کردند. اجرای گروه چکاد آغازگر برنامه بود. در ادامه کلیپی از زندگی پرویز مشکاتیان از زبان خودش پخش شد. بابک خضرایی استاد دانشکده موسیقی دانشگاه هنر در ادامه پشت میکروفن رفت و گفت: پرویز مشکاتیان عاشق ایران بود. آثار او ادبیات موسیقی را غنا بخشید. او موفق‌ترین پیوند‌ها میان موسیقی ایرانی با شعر نو را رقم زد. به دام ابتذال نیفتاد. به معرفت خود عارف بود و می‌خواست زبانش زبان دل مردمانش باشد.

سپس بیژن کامکار موزیسین پشت میکروفن رفت و گفت: پرویز خیلی خوش تیپ بود. شیک زندگی می‌کرد و قطعات شیکی هم می‌ساخت. در جشن هنر بیشتر با پرویز مشکاتیان آشنا شدم. در آهنگ آمد‌های پر آتش با صدای شهرام ناظری با پرویز همکاری کردم. برای این قطعه پرویز به من گفت دف خور این آهنگ خوب است و در زمان ساخت اثر همیشه صدای دف تو در گوشم بوده است. به پرویز گفتم چگونه این آثار را خلق می‌کنی؛ به من می‌گفت این آهنگ‌ها از بچگی درون من بود؛ نمی‌دانستم چگونه این آثار را خلق کنم، اما حالا این علم را پیدا کرده ام. یکی از نقاط قوت پرویز تسلطش به ادبیات ایران بود. هنوز مرگ پرویز را باور نکردم. فکر می‌کنم او به مسافرت رفته است. کاش در مسافرت بود و می‌آمد که او را ببینیم. در ادامه کلیپی از مراسم تشییع پرویز مشکاتیان پخش شد.

حمید عسگری ریاست دانشکده موسیقی دانشگاه هنر در ادامه پشت میکروفن رفت و از ارگان‌هایی که برای برگزاری جشنواره کمک کردند، تشکر کرد و از اهداف جشنواره گفت. سخنرانی پوریا رمضانیان دبیر جشنواره بخش بعدی برنامه بود. رمضانیان گفت: انتقاد‌هایی درباره دوره قبل شد. یکی از انتقادات به سالن بود؛ امسال از تالار رودکی استفاده کردیم و هنرمندان از نقاط مختلف در جشنواره حاضر بودند. ما به تنوع سبک‌ها در جشنواره امسال بیش از پارسال توجه کردیم. جشنواره با ۲۵ میلیون تومان طراحی و برنامه ریزی شد. ما نیاز به کمک وزارت علوم داشتیم؛ هرگز قصد مقابله با جشنواره موسیقی جوان و فجر را نداشتیم، اما نیازمند کمک‌هایی از جمله کمک مالی بودیم. خوشبختانه مدیران انجمن موسیقی و بنیاد رودکی کمک فراوانی به ما کردند.

سپس نوبت به معرفی برگزیدگان رسید. اجرای چهار قطعه از آثار پرویز مشکاتیان با ارکستر ملی ایران به رهبری مهدی قاسمی و خوانندگی وحید تاج بخش بعدی برنامه بود. در پایان از آوا مشکاتیان دختر پرویز مشکاتیان تقدیر شد. آوا مشکاتیان گفت: از ماه‌ها پیش تلاش دوستان را شاهد بودم که با چه ظرافتی کار‌ها را جلو می‌بردند. موسیقی پرویز مشکاتیان علاوه بر زیبایی درد‌های جامعه را بیان می‌کرد. در شب یادمان او همه حرف‌ها را موسیقی زد.