تاریخ : 1398,شنبه 16 آذر23:51
کد خبر : 337582 - سرویس خبری : آخرین اخبار صنفی آموزشی

مشکلات دانشجویان دانشگاه‌های خراسان شمالی

وقتی که داوطلب ورود به دانشگاه می شویم مدام این دغدغه را داریم که هر چه زودتر در کنکور پذیرفته شویم تا بتوانیم در رشته تحصیلی مورد نظرمان درس بخوانیم و مدرک بگیریم اما قبولی در کنکور آن روی سکه ای هم دارد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از ایسنا، وارد دانشگاه که می شویم از همان روز اول مشکلات و ناهماهنگی ها خودشان را نشان می دهند و شاید هم ما را آماده می کنند که اگر در بهترین دانشگاه کشور هم درس می خوانیم باید در کنار لذت درس و تحقیق، با مشکلاتش هم دست و پنجه نرم کنیم.

در این گزارش به مهمترین دغدغه هایی که دانشجویان از دانشگاه های مختلف خراسان شمالی مطرح کرده اند می پردازیم تا شاید تلنگری باشد برای مسئولان آموزش عالی.

غذای دانشجو استخوان لای زخم آموزش عالی

عبادی یکی از دانشجویان دانشگاه بجنورد در گفت و گو با ایسنا یکی از معضلات اساسی این دانشجویان را کمبود خوابگاه بیان کرد و گفت: تا زمانیکه این مسئله حل نشود همچنان دانشجویان با این مسئله درگیر هستند و انگیزه برای انجام هر کار دیگری نخواهند داشت.

وی اظهارکرد: سلف سرویس از دیگر مشکلاتی است که دانشجویان با این مشکل دست و پنجه نرم می کنند، بطوریکه دانشجویان از کیفیت غذای ارائه شده در این دانشگاه به هیچ عنوان رضایت ندارند.

وی تصریح کرد: دانشجو قبل تپنده در هر کشوری است و تا زمانیکه دانشجویان با این مشکلات مواجه باشند و از سوی دیگر به آن بها داده نشود، مسئله فرار مغزها و نخبه ها صورت می گیرد.

عبادی بیان کرد: سرویس ایاب و ذهاب دانشگاه نیز از دیگر مواردی که دانشجویان با آن همچنان مشکل دارند.

اعتبارات فرهنگی در دانشگاه ها سیری چند؟

کوثر مقدسی از دانشجویان دانشگاه کوثر در ادامه در گفت و گو با ایسنا، افزود: بزرگترین دغدغه دانشجویان این دانشگاه نداشتن دانشگاه ملکی است.

وی با بیان اینکه دانشجویان این دانشگاه اصلی ترین و پایه اساسی تحصیل را ندارند، ادامه داد: هر قسمت از این دانشگاه در یک قسمت از شهر مستقر شده و همین امر مشکلات زیادی را برای دانشجویان فراهم کرده است.

وی تاکید کرد: مشکل سلف سرویس، خوابگاه و کتابخانه به مرور زمان حل می شود اما نداشتن ساختمانی برای خود دانشگاه هم دغدغه دانشجو و هم دغدغه خانواده آن ها است.

به گفته مقدسی کمبود اعتبارات فرهنگی برای انجام برنامه های فرهنگی از دیگر مسائلی است که دانشجویان این استان با آن مواجه هستند.

زیربنای پردیس خواهران دانشگاه فرهنگیان به اندازه یک دبیرستان کوچک

حسینی از دیگر دانشجویان دانشگاه فرهنگیان همچنین در گفت و گو با ایسنا، گفت: دانشگاه فرهنگیان وظیفه تربیت معلمانی را دارد که مسئول ساز است اما به آن بها داده نمی شود، این دانشگاه در دورترین نقطه شهر بجنورد ساخته شده است، بطوریکه دانشجویان مجبور هستند روزانه حدود 20 هزار تومان کرایه برای رفت و برگشت خود برداخت کنند.

وی افزود: این دانشگاه سرویس رفت و آمد ندارد و این امر یکی از مشکلات اساسی دانشجویان این دانشگاه است.

زهرایی از دانشگاه فرهنگیان نیز ادامه داد: زیربنای پردیس خواهران این دانشگاه به اندازه یک دبیرستان کوچک است و دانشجویان این دانشگاه کمتر از سه سال دیگر وارد عرصه جامعه برای امر تدریس می شوند اما به علت کمبود بودجه های موجود در دانشگاه مجبور هستند استعدادهای خود را در زیر خاک دفن کنند.

حل مشکل ایاب و ذهاب دانشجویی تا 10 روز آینده

محمدعلی شجاعی استاندار خراسان شمالی در پاسخ به مشکلات دانشجویان این استان اظهارکرد: برای حل مشکلات دانشجویی و همچنین انجام کارهای بهتر شورای مشورتی دانشجویی را تشکیل داده ام و تاکید کرده ام که در این شورا خود دانشجو حضور داشته باشند.

وی گفت: همه ما پاره تن کشور ایران هستیم و همه ما همانند یک تن هم افزایی داشته و کار کنیم، بنابراین گفتن مشکلات دردی را دوا نمی کند و باید وارد مرحله عمل شویم.

وی افزود: دانستن هیچ دردی را دوا نمی کند و هنر آن است که هم بدانیم و به دانسته های خود نیز جامه عمل بپوشانیم.

شجاعی ادامه داد: یکی از مشکلات اساسی دانشجویان موضوع ایاب و ذهاب است و این موضوع تا 10 روز آینده حل خواهد شد.

وی در ارتباط با بودجه های فرهنگی دانشگاه ها و طرح این سوال بیان کرد: آیا برنامه فرهنگی در دانشگاه وجود دارد که اکنون بودجه فرهنگی برای اجرای آن وجود نداشته باشد؟

وی خاطرنشان کرد: مواردی همچون برگزاری جشنواره، مسابقه، اردو و ... برنامه فرهنگی نیستند، بلکه آن ها پروژه هستند.

به برنامه های فرهنگی بودجه فرهنگی اختصاص می دهم

نماینده عالی دولت در استان تصریح کرد: من به برنامه های فرهنگی که در دانشگاه های استانی اجرایی شود، بودجه اختصاص می دهم اما به شرط اینکه بدانم آغاز طرح کجاست و پایان آن به کجا می رسد.

وی در ارتباط با داشنگاه کوثر که فاقد ساختمان است نیز اظهارکرد: زمینی برای ساخت این دانشگاه معرفی اما به تایید نرسید و قرار بر این شد تا 10 هکتار زمین برای این دانشگاه در محل دانشگاه مادر اختصاص داده شود.

وی به آسیب های اجتماعی مطرح شده نیز اشاره کرد و گفت: آسیب های اجتماعی همچون طلاق، اعتیاد و سرقت های خرد در این استان به یکدیگر متصل هستند و ریشه تمامی آن ها به مسائلی همچون اقتصاد، معیشت مردم و اشتغال باز می گردد.

استاندار خراسان شمالی افزود: برای ساخت و گسترش خوابگاه های دانشجویی، حوزه عمرانی در این استان کوتاهی کرده است و باید سیاست های تشویقی و معافیت هایی را برای سرمایه گذاران در نظر گرفت تا آن ها ترغیب به ساخت خوابگاه های خودگردان در این استان شوند.