تاریخ : 1399,شنبه 14 تير20:13
کد خبر : 362254 - سرویس خبری : خبرهای ویژه

ادعای بکارگیری یک فرد بازنشسته؛

در دانشکده علوم ارتباطات دانشگاه علامه چه خبر است؟

"محمد ف" از مدیران دانشکده علوم ارتباطات دانشگاه علامه در بهمن ماه 98 می‌بایست بازنشسته شود و ترک خدمت کند، اما شنیده شده برخی از مسئولان دانشگاه، بدون تبعیت از قانون منع به کارگیری بازنشستگان می‌کوشد او را همچنان در دانشگاه نگه دارد و حتی رتبه علمی او از دانشیاری به استاد تمامی ارتقا یابد.

به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ نزدیک به دوسال از ابلاغ قانون منع به کارگیری بازنشستگان می گذرد ولی هنوز ارگان هایی هستند که این قانون را رعایت نمی کنند. دانشگاه ها می توانند یکی از این مراکز باشند، مراکزی که نمیخواهند اساتید خود را از دست دهند اما قوانین اجازه این کار را نمیدهد.

البته وزیر علوم مهرماه سال گذشته درباره این قانون گفته بود: فقط استاد تمام و دانشیار بازنشسته شاخص می‌توانند بعد از بازنشستگی با دانشگاه‌ها همکاری کنند. این مسئله به معنای همکاری با آنان در قالب استخدامی، قراردادی و به صورت تمام وقت نیست.

در دانشکده علوم ارتباطات دانشگاه علامه چه خبر است؟

حالا خبرگزاری فارس در گزارشی مدعی شده، دانشگاه علامه طباطبائی اقدام به به کارگیری یک بازنشسته کرده است.

این خبرگزاری نوشته است: "محمد ف" از مدیران دانشکده علوم ارتباطات دانشگاه علامه در بهمن ماه 98 می‌بایست بازنشسته شود و ترک خدمت کند، اما شنیده شده برخی از مسئولان دانشگاه، بدون تبعیت از قانون منع به کارگیری بازنشستگان می‌کوشد او را همچنان در دانشگاه نگه دارد و حتی رتبه علمی او از دانشیاری به استاد تمامی ارتقا یابد. این در حالی است که پرونده ارتقاء استادی فرقانی نواقصی اساسی دارد که از جمله آنها نداشتن مقاله ISI و کتاب تالیفی است.

ماده واحده قانون اصلاح منع به کارگیری بازنشستگان،که می‌گوید: «از تاریخ ابلاغ این قانون، به کارگیری افرادی که در اجرای قوانین و مقررات مربوطه بازنشسته یا بازخرید شده یا بشوند، در دستگاه های اجرایی موضوع ماده ( 5) قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب 8/7/1386 و کلیه دستگاه هایی که به نحوی از انحاء از بودجه عمومی کل کشور استفاده می کنند، ممنوع می باشد.»

این خبرگزاری می نویسد: گفته می شود او در سال 1376 از موسسه کیهان که نهاد عمومی است بازخرید شده و بابت بازنشستگی حقوق دریافت کرده است. درحالی که تا سال 1395 براساس قانون خدمات کشوری و بند (ب) قانون برنامه پنج ساله که عضو هیات علمی می توانست بعد از بازخریدی و یا بازنشستگی در استخدام دانشگاه باشد و به خدمت ادامه دهد اما با تصویب قانون فوق الاشاره وی تا شش ماه بعد از تصویب قانون می بایست پست مدیریتی را ترک کرده و از دانشگاه مستعفی شود، اما نه تنها این کار را نکرده بلکه با حفظ مسئولیت ریاست دانشکده به دنبال ارتقاء از دانشیاری به استادی است و از حمایت غیرقانونی رئیس دانشگاه هم برخوردار شده است.

طبق تبصره 5 ماده قانون فوق الاشاره، رئیس دانشگاه نمی تواند با تمسک به قوانین و آئین نامه‌های قبلی، وی را به عنوان مستخدم و حقوق بگیر نگه دارد. تبصره 5 این ماده تاکید می کند: « از تاریخ ابلاغ این قانون، ماده(41) قانون الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت مصوب 1384 /8 / 15، ماده (91) قانون استخدام کشوری مصوب 1345/ 3/ 31، ماده (95) قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب 1386 /7/ 8 و بند (ب) ماده (65) قانون برنامه پنج ساله توسعه جمهوری اسلامی مصوب 1389 /10 / 15 نسخ می شود.»

این رسانه مینویسد: او علاوه بر رعایت نکردن قانونی از ماده واحده قانون اصلاح منع به کارگیری بازنشستگان، از 22 بهمن ماه سال 1398 به دلیل کهولت سن (67 سالگی)، مشمول قانون بازنشستگی است و طبق قانون باید همه حقوق دریافتی را با جریمه ( به دلیل تصرف غیرقانونی در اموال دولتی) به صندوق دولت بازگرداند و با مافوق وی هم برخورد قانونی شود.


کد خبرنگار : 16