خانه || آرشیو || جستجو || تماس با ما
دوشنبه ۲۴ اسفند ۱۳۸۸ ساعت ۱۸:۴۶

انجمن اسلامي دانشگاه تهران و هاشمي؛ از ديروز تا امروز

نامه الکترونیک چاپ

خبرنامه دانشجويان ايران: شايد دانشجوياني كه در ايام پس از 2 خرداد سال 76در دانشگاه هاي سراسر كشور مشغول به تحصيل بودند، هنوز شعارهاي راديكال و تند افراد منتسب به انجمن اسلامي دانشگاه تهران و طيف افراطي دفتر تحكيم وحدت آن زمان خطاب به آقاي هاشمي رفسنجاني به ياد داشته باشند.

عكس:: حسام الدين علامه، دبير وقت انجمن اسلامي دانشگاه تهران در مراسم انتنخاباتي هاشمي سال 84

شعارهايي كه تا آن روز به اين سبك  داده نمي شد، در يك هنجار شكني نامتعارف نسبت به دوران سازندگي كه شعار هاي حمايتي از سوي همين افراد در حمايت از هاشمي فرياد زده مي شد به روش و سياق شعارهاي انقلاب اسلامي ، اين بار آقاي هاشمي رفسنجاني را خطاب قرار داده و شعارهايي كه گاهي به دور از ادب دانشجويي بود، را يكي پس از ديگري روانه وي مي كردند.

آن روزها، اگر چه هيچ يك از آن شعارها توسط انجمن اسلامي دانشگاه تهران محكوم نشد و شعار عليه آقاي هاشمي به مثابه شعار در حمايت از آقاي خاتمي تلقي مي شد و موج شعار بر عليه آقاي هاشمي رفسنجاني به حدي رسيد كه وي گله خود را با كنا رفتن از مجلس ششم ونيز خطابه هاي نمازجمعه نشان مي داد ولي شايد هيچ  كس فكر نمي كرد ماجرا به اين سادگي نيست.

اما ماجرا از آن جا شروع شد كه علي رغم نزديكي قابل توجه و معنا دار اعضاي انجمن اسلامي دانشگاه تهران به احزاب مجاهدين انقلاب اسلامي ايران و جبهه مشاركت و برخلاف انتظار دانشجويان ، اعضاي انجمن اسلامي دانشگاه تهران حاضر به حمايت از دكتر مصطفي معين كانديداي احزاب فوق در انتخابات رياست جمهوري نهم نشدند.

عكس: ديدار شوراي مركزي فعلي انجمن تهران با هاشمي در آذر 88

اين شايد اولين بار بود كه انجمن اسلامي دانشگاه تهران در تصميمات مهم و استرتژيك با سازمان مجاهدين انقلاب و جبهه مشاركت ساز واگرايي كوك كرد و حاضر به همراهي با ايشان نشد.

اما اين علامت سئوال مهم و بزرگ در بهار سال 84 با يك جواب قابل تأمل روبرو شد.آنجا كه روزنامه شرق (ارگان غير رسمي كارگزاران سازندگي ) و مهم ترين رسانه نزديك به آقاي هاشمي رفسنجاني، عكس بزرگ صفحه اول خود را به حضور آقاي هاشمي رفسنجاني كه كانديداي آن روز رقابت هاي انتخابات نهم بود و حسام الدين علامه(دبير كل وقت انجمن اسلامي دانشگاه تهران وعلوم پزشكي تهران) اختصاص داد و در اين تصوير آقاي هاشمي به نشانه قرابت و نزديكي با اعضاي انجمن اسلامي دانشگاه تهران، ميكروفن را براي صحبت كردن دبير وقت انجمن اسلامي نگه داشته بود.

خبر اين ديدار و نحوه پوشش گسترده آن  در آستانه انتخابات مهم و حساس رياست جمهوري نهم مانند بمبي در رسانه ها پيچيد و اين شايد آغازي زود هنگام براي علني شدن پيوند عميق و پرمعناي انجمن اسلامي دانشگاه تهران با آقاي هاشمي رفسنجاني بود.

تأثير ديدار مذكور و پوشش گسترده خبري آن در رسانه ها تا حدي بود كه برخي اعضاي انجمن اسلامي  به شدت به آن انتقاد كردند و معتقد بود نزديكي هاشمي رفسنجاني به عنوان فردي مقتدر در حاكميت جمهوري اسلامي با انجمن اسلامي دانشگاه تهران، رابطه قديمي و نزديك اين تشكل تندرو را با جبهه اصلاح طلبان مخدوش مي نمايد.

با فروكش كردن تب انتخابات رياست جمهوري دوره نهم انتظار مي رفت اين ارتباط كم رنگ و بوي علني به خود بگيرد.اما انتخابات دهم نيز صحنه عجيب از وفاق تمام دوستان سابق هاشمي رفسنجاني از جمله انجمن اسلامي دانشگاه تهران براي پيروزي هركسي به جز احمدي نژاد بود. هاشمي كه از شكست 84 سابقه تلخي داشت انجمن اسلامي دانشگاه تهران را ابتدا به انصراف از كانديداتوري خاتمي توجيه كرد و سپس از تمام توان اين افراد براي پيروزي مهندس موسوي در انتخابات استفاده كرد.

اما ماجراي پس از انتخابات 88و حضور هاشمي در يك طرفه ماجرا كار را به جايي كشاند كه اعضاي انجمن اسلامي دانشگاه تهران كه در طرح هاي خود براي آغاز سال تحصيلي و 13  آبان با شكست مواجه شدند، از هاشمي براي ادامه راه و شايد احياي مجدد استمداد بطلبند. لذا هفته پيش اعضاي اصلي انجمن اسلامي  دانشگاه تهران با هاشمي رفسنجاني در محل دفتر وي در كاخ مرمر ديدار كردند.

پيش از ظهر دوشنبه گذشته ، خبر ديدار ديروز يكشنبه اعضاي انجمن اسلامي دانشگاه تهران و علوم پزشكي تهران با هاشمي رفسنجاني توسط برخي رسانه ها منتشر شد.

با بررسي عكس ها و متن منتشر شده اين ديدار به نتايج جالبي در خصوص علت و پشت پرده اين ديدار مي توان رسيد.بر اين اساس حضور پايه كاران آشوب و ناآرامي هاي دانشگاهي در ديدار با هاشمي رفسنجاني و ايراد  يك سخنراني پدر گونه براي اين افراد هر مخاطب زنده ي ايراني را ياد نامه معروف و مشهور وي به رهبر انقلاب مي اندازد.در ديدار هاشمي با اعضاي انجمن تهران هاشمي بار ديگر از لزوم عدم برخورد و نگه داشتن مواضع منتقد صحبت كرد.اين صحبت هاي هاشمي شباهت زيادي به محتواي نامه وي به رهبري دارد؛

آنجا كه هاشمي نوشته بود: با اينهمه بر فرض اينكه اينجانب صبورانه به مشي گذشته ادامه دهم، بي‌شك بخشي از مردم و احزاب و جريانها اين وضع را بيش از اين بر نمي‌تابند و آتش‌فشانهايي كه از درون سينه‌هاي سوزان تغذيه مي‌شوند، در جامعه شكل خواهد گرفت كه نمونه‌هاي آن را در اجتماعات انتخاباتي در ميدانها، خيابانها و دانشگاه‌ها مشاهده مي‌كنيم.

.بازي با آتش فشان هاي دانشگاه تهران كه در 2 ماه آغازين سال تحصيلي چند تجمع ساختار شكنانه براي شكستن فضاي دانشگاه به سمت حوادث بعد از انتخابات انجام دادند، نشان مي دهد آقاي هاشمي بار ديگر در انديشه ورود به حاشيه هاي سياسي افتاده است.هاشمي در اين ديدار گفته بود: نظام اسلامي تا جائي كه بر شانه‌هاي مردم حركت كرده همواره موفق و پيروز بوده است و اگر مردم را از نظام اسلامي بگيريم به آن خدشه وارد خواهد شد.

اين كنايه هاشمي يعني آنكه اگر در روز 16 آذر اين افراد حاضر در جمع (اعضاي انجمن تهران) به تمام سيستم دانشجويان ايراني توهين كنند با آنها برخورد نكنيد و اگر كنيد "اگر نظام نخواهد يا نتواند با پديده‌هاي زشت و گناه‌آلودي مثل تهمت‌ها، دروغ‌ها و خلاف‌گويي‌هاي مطرح شده در آن مناظره برخورد كند و اگر مسئولان اجراي قانون نخواهند و يا نتوانند به تخلّف‌هاي صريح خلاف قانون در اعلان افراد به عنوان فاسد كه فقط بعد از اثبات تخلّف در دادگاه قابل اعلان است، رسيدگي كنند و اگر فردي در موقعيت رياست جمهوري بدون مراعات ‌شأن منصب مقدسش خود را مجاز به ارتكاب چنين گناهان كبيره و اخلاق‌شكن عليرغم سوگند به مراعات شرع و قانون بداند، چگونه مي‌توانيم خود را از پيروان نظام مقدس اسلامي بدانيم؟"

يا آنكه "لذا در فرصت باقي‌مانده ضروري به نظر مي‌رسد خواسته حق حضرت‌عالي و مردم در خصوص انجام انتخاباتي سالم و پرابهت و حداكثري تحقق يابد. كاري كه مي‌تواند عامل نجات كشور از خطر و باعث تحكيم وحدت ملي و اعتماد عمومي باشد و فتنه‌گران نتوانند با حدس و گمان نصّ پيامتان در مشهد و در مرقد امام راحل را با هوس خود تحريف كنند و با ناديده گرفتن قانون، بنزين بر آتش‌افروخته بريزند."

ورود رسمي هاشمي رفسنجاني به اتاق فرماندهي آشوب طلبان دانشگاهي نشان مي دهد وي به شدت براي ساپورت اين افراد براي عدم برخورد اهميت قائل است.

درحالي كه دفتر هاشمي رفسنجاني از اين ديدار يك متن كوتاه و سانسور شده ي 5 پاراگرافي منتشر كرده است، خبرها حاكي از تاكيد هاشمي بر اهميت بالاي روز 16 آذر براي جريان فوق است.

در همين حال مضمون صحبت هاي اعضاي انجمن اسلامي تهران كه به نگراني هاي اعضاي اين تشكل در خصوص برخورد با شعاردهندگان روز 16 آذر از طريق مراجع قانوني مربوط بوده است موجب شده است هاشمي رفسنجاني حرف هاي مهمي ايراد كند.

نگراني ديگر اعضاي انجمن تهران از دلسردي جنبش موسوم به سبز به خاطر عقب نشيني رهبر معنوي اين جريان بوده است كه با واكنش هاشمي مبني بر تاكيد بر لزوم حفظ اعتراض ها در سطح دانشگاه ها همراه شد.


 

 
5 امتیاز

0 نظر

افزودن نظر



برای نمایش تصویر جدید کلیک کنید.

دریافت فایل

طنز


mirkaroob.jpg

پیام نوروزی «شیخ تغییرالدوله» و «حسین روانپریش»

lati.jpg

مهندس و خانم مهندس

terava.gif

دانشجوي رند

adolmalekrigi.jpg

دستگيري خداجوي بزرگ!

docter.gif

آدم شدن چه سخته!

آخرین اخبار

یادداشت


dayani.jpg

ميكائيل دياني - دانشجوي دانشگاه سمنان

soltanikh.jpg

زهرا سلطاني – دانشجوي ارشد دانشگاه تهران

yarane.jpg

الگوي نوين اجراي هدفمند كردن يارانه ها

rahnavard1.jpg

سهیلا رنگاور - دانشجوی مدیریت صنعتی

rezayati2.jpg

محمد رضايتي_دانشجوي فيزيك

dzamani.jpg

داريوش زماني-مهندس عمران

najafikh.jpg

آمنه نجفی - دانشجوی مهندسی پزشکی

farahanip.jpg

پيمان فراهاني - دانشجوي برق

khavar.jpg

فرزانه ولي نژاد- دانشجوي بوعلي همدان

jalouli.jpg

علیرضا جلولی_ دانشجوی دانشگاه شریف