سرویس سیاسی خبرگزاری برنا - مهدی پورصفا
احمدی نژاد و بالتازارهای جوان
در دوران کودکی زمانی که صحبت اختراع و ساختن یک وسیله جدید به میان می آمد سریع کارتون پرفسور بالتازار در ذهن ما پیدا می شد، با آن ماشین عجیب و غریب که با تولید چند قطره عجیب ناگهان موجود یا وسیله جدیدی را ایجاد می کرد.
اما اختراع کردن در دنیای واقعی با آن چیزی که ما در ذهن خود و در زمان کودکی داشتیم فرق می کند.
اختراع در دنیای واقعی به وقت، هوش و از همه مهمتر اراده برای غلبه بر سختی ها نیاز دارد و امروز جشنواره نوآوری و شکوفایی دهه فجر انقلاب اسلامی جایی بود تا مخترعین جوان ایرانی حاصل تلاش، رنج و زحمت خود را در معرض دید عالی ترین مقام اجرایی کشور قرار دهند. سطرهای ادامه مطلب گوشه هایی از این دیدار خودمانی رئیس جمهور با مخترعین جوان است.
*با وجود اینکه قرار بود نمایشگاه با حضور همه غرفه داران افتتاح شود، اما به دلیل برخی از مسائل امنیتی تنها غرفه داران برگزیده در موقع بازدید رئیس جمهور حضور داشتند و همین مسئله سبب شد تا سالن اصلی نمایشگاه جشنواره بسیار خالی و سوت و کور باشد.
همین مسئله هم توجه رئیس جمهور را موقع ورود به سالن جلب کرد و از یکی از محافظان خود به آرامی و به شوخی پرسید چه بلایی سر غرفه داران آورده اید.
*در اولین غرفه یکی از مخترعان چندین دقیقه برای رئیس جمهور جزئیات اختراع خود را توضیح داد و در پایان از اینکه توضیحات وی طولانی شده عذرخواهی کرد و رئیس جمهور با خنده به او گفت: حتی اگر تا شب هم صحبت های شما طول می کشید، مهم نبود؛ من برای همین اینجا هستم.
*مهمترین صحبت غرفه داران با رئیس جمهور در خصوص عدم حمایت دستگاه ها و ارگان های مختلف از اختراعات آنها بود که در هر غرفه رئیس جمهور به معاون علمی و فناوری خود و همچنین وزیر صنایع و معادن که وی را در این بازدید همراهی می کردند، تذکرات لازم را در خصوص حمایت از طرح های مخترعین می داد.
*بازدید رئیس جمهور از نمایشگاه قرار بود تنها 45 دقیقه طول بکشد، اما با پافشاری احمدی نژاد، وی و همراهانش از تمام غرفه های نمایشگاه بازدید کردند.
*یکی از مهمترین اختراعات و ابداعات به نمایش در آمده در این نمایشگاه شبیه ساز بوئینگ 747 بود که رئیس جمهور با حضور در اتاقک این شبیه ساز به طور رسمی بهره برداری از آن را آغاز کرد. این شبیه ساز برای اولین بار در کشور توسط عده ای از دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف ساخته شده است؛ احمدی نژاد برای امتحان این دستگاه به طور آزمایشی و در محیط شبیه سازی شده یک هواپیما را به صورت آزمایشی به پرواز در آورد و بعد آنرا دوباره به روی زمین فرود آورد.
*در جریان بازدید احمدی نژاد از این شبیه ساز، مدیر اصلی این طرح نسبت به بی تفاوتی مراکز آموزش خلبانی نسبت به این دستگاه به وی گلایه کرد که رئیس جمهور بلافاصله به "نسرین سلطان خواه" معاون علمی و فناوری خود دستور پیگیری آن را داد.
*احمدی نژاد در جریان این مراسم در مقابل یادبود شهید علی محمدی حضور پیدا کرد و از خانواده وی به عنوان بازماندگان این دانشمند فقید تقدیر کرد و به آنها قول داد تا راه وی در توسعه علم و دانش ادامه پیدا کند.
*در کنار بازدید رئیس جمهور بسیاری از مخترعان سراغ وزرای همراه رئیس رفتند تا بتوانند درخواست های خود را در مورد ابداعاتشان به گوش آنها برسانند.
رابطه بین کتاب و سکه
همیشه گفته اند کتاب یار مهربان و حتی دانا و خوش زبان، جزو خصوصیات کتاب های درسی به حساب می آید؛ گرچه کتابهای درسی و حتی دانشگاهی اغلب اوقات به عنوان آینه دق دانش آموزان و دانشجویان محسوب می شود؛ اما تمام ما، قصه های دوران کودکی را با عنوان خاطره خوش از کتاب ها به یاد داریم.
امروز هم مراسم کتاب سال جمهوری اسلامی ایران جایی بود تا هنرمندان عرصه فرهنگ و هنر دوباره در کنار یکدیگر با حضور رئیس جمهور جمع شوند.
*برخلاف برنامه های گذشته رئیس جمهور درست در میان برنامه و وسط صحبت های حداد عادل رسید که حداد عادل نیز به احترام رئیس جمهور از جمع خواست تا صلواتی برای وی بفرستند.
*پس از سخنرانی رییس جمهور، نوبت به اهدای جوایز کتاب سال رسید، که برگزیدگان علاوه بر لوح تقدیر در یک گروه جایزه 55 سکه بهار آزادی و 10 سکه بهار آزادی از دستان رییس جمهور دریافت کردند.
*در این مراسم آیت الله امامی کاشانی نیز به عنوان یکی از برگزیده گان جایزه کتاب سال در مراسم امروز حضور داشت.
*احمدی نژاد با وجود عجله ای که برای شرکت در یک جلسه دیگر داشت، برای دریافت نامه های تعدادی از کارکنان تالار رودکی، مدتی در خروجی تالار ایستاد تا شخصا نامه های آن را دریافت کند.





0 نظر