کد خبر: 126307

تاملی بر حق قانونی تغییر روسای دانشگاه ها و عملکردی که این حق را مخدوش می‌کند

تعیین تکلیف رئیس دانشگاه تهران توسط کمیته 50 نفره و امتیازی که 1650 نفر ندارند! +جدول

خبرنامه دانشجویان ایران: پروسه انتخاب رئیس دانشگاه تهران هم برای خود به ماجرایی تبدیل شده است و در حالی که هنوز شک و شبهه ها در خصوص قانونی بودن روش وزارت علوم برای انتخاب رئیس جدید برطرف نشده است، سازو کارهای اعلام شده هم شفافیت کافی ندارد.

به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ معاون پارلمانی و حقوقی وزارت علوم امروز از عضویت و انتخاب 50 تن از استادان تاثیر گذار دانشگاه تهران در کمیته تعیین رئیس دانشگاه تهران، خبر داد.

سعدالله نصیری قیداری پیرامون سازوکار انتخاب رئیس دانشگاه تهران گفت:کمیته ای به منظور تعیین رئیس دانشگاه تهران در این دانشگاه در حال شکل گیری است.50 تن از استادان در این کمیته حضور پیدا می کنند و از این تعداد استاد، 2 تا 3 نفر توسط این 50 نفر به عنوان کاندید ریاست دانشگاه تهران انتخاب می شوند.کاندیداها سپس به وزیر علوم برای انتخاب نهایی معرفی خواهند شد.

به گفته این مقام مسئول وزارت علوم، کمیته مذکور بلافاصله پس از تشکیل، به سرعت کاندیداها را معرفی می کند.

وی درباره ریاست این کمیته، خاطرنشان کرد: هنوز رئیس مشخص نشده اما ممکن است فردی به عنوان ناظر انتخاب شود.

این ساز و کار غیرشفاف و سوال برانگیز در حالی است که دانشگاه تهران بیش از 1700 عضو هیئت علمی دارد و مشخص نیست بر چه اساسی قرار است 50 نفر به جای 1700 نفر تصمیم بگیرند.

توجیه مقام مسئول این بوده است که دانشگاه تهران دانشگاه مادر و رئیس آن در حد وزیر است بنابراین حساسیتهای زیادی برای تعیین رئیس این دانشگاه وجود دارد و لازم است از نظر اجرایی و قانونی در این زمینه با دقت عمل شود.

قرار است در اردیبهشت تکلیف رئیس دانشگاه تهران مشخص شود.

وزارت علوم برای تعیین روسای دانشگاه های مختلف از سازوکارهای متفاوتی استفاده می کند؛ شیوه هایی که در نوع خود جالب توجه است مثلا در یک دانشگاه سرپرست جدید می آید، تغییرات مدیریتی را انجام می دهد و پس از مدتی به عنوان رئیس انتخاب می شود یا در دانشگاهی مستقیما با نظر وزیر علوم رئیس جدید دانشگاه مشخص می شود و جالب اینکه برای تغییر رئیس دانشگاه تهران، مسئولان همه اختیار به تنها 50 نفر واگذار کرده است.

خبر مرتبط//

تعیین سازوکار انتخاب رئیس دانشگاه تهران قانونی است؟‌

حق رای انحصاری برای اعضای هیئت علمی، خاطره مجلس موسسان را زنده نکند

بدعت خطرناک وزارت علوم برای فرار از پاسخ ‌گویی

معنی دموکراسی در دانشگاه: غلبه نظر 17 نفر به 600 عضو هیئت علمی

«استقلال دانشگاه» یا «برهم خوردن آرامش علمی محیط دانشگاهی با ژست‌های دموکراتیک»؟!