کد خبر: 128939

چرا لویی جرگه در دانشگاه، خـــوب نیست؟

تاکنون وزارت علوم از روش های مختلفی برای تعیین روسا استفاده کرده است.یک روز هیأت بازدید با سر زدن به یک دانشگاه رئیسش را تغییر می‌دهد و وزیر علوم هم حکم صادر می‌کند، یک روز لازم است با نظر اعضای هیأت علمی برای تعیین رئیس دانشگاه، شورایی تشکیل شود.

خبرنامه دانشجویان ایران: هنوز وضعیت قانونی بودن یا قانونی نبودن اقدام وزارت علوم برای تعیین روسای دانشگاه ها مشخص نیست که خبرها حکایت از پافشاری مسئولان وزارت علوم بر این روش دارند.

به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ چهار روز از آخرین جلسه کمیته موسوم به تعیین رئیس دانشگاه تهران می گذرد که هنوز هیچ پاسخ شفافی از سوی مسئولان وزارت علوم در خصوص جزئیات تصمیمات اخذ شده داده نمی شود.

از سوی دیگر از شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز خبر می رسد که اعضای این شورا مخالفت های جدی با مکانیزم مطرح شده وزارت علوم دارند.

مسئولان وزارت علوم هم ترجیح می دهند در قبال سوالات رسانه ها و خبرنگاران از عبارات کلی و مبهم استفاده کنند.

تاکنون وزارت علوم از روش های مختلفی برای تعیین روسای دانشگاه ها استفاده کرده است. به عنوان مثال، یک روز هیأت بازدید با سر زدن به یک دانشگاه رئیسش را تغییر می دهد و وزیر علوم هم حکم صادر می کند، یک روز دیگر لازم است با نظر اعضای هیأت علمی برای تعیین رئیس یک دانشگاه، شورایی تشکیل شود. روز دیگر خبر می رسد وزارت علوم برای تغییر یک رئیس، کمیته ای در آن دانشگاه تشکیل داده است. برای یک دانشگاه دیگر مسئولان وزارت علوم کاندید می شوند و خودشان هم به جنجالهای رسانه ای تغییر رئیس آن دانشگاه کمک می کنند اما در نهایت از نامزدی ریاست آن دانشگاه انصراف می دهند. برخی ها نیز در این میان یک شبه حکم برکناری را از طریق تلفن و فاکس دریافت کردند.

اما در خصوص کمیته تعیین رئیس دانشگاه تهران چند شبهه مطرح است:

1- اگر قرار است رئیس دانشگاه با رای اعضای هیئت علمی انتخاب شوند، چرا این حق انحصاری تنها در اختیار اعضای هیئت علمی است؟ چرا دانشجویان و کارمندان نباید از این حق برخوردار باشند؟

2- در صورتی که انتخاب رئیس دانشگاه با رای اعضای هیئت علمی، احترام به دانشگاهیان است، چرا معاونین وزیر علوم به این ترتیب انتخاب نشوند؛ مثلا در ساز وکاری در وزارت علوم و یا در دانشگاه ها برای انتخاب معاون فرهنگی، معاون آموزشی، معاون پژوهشی نیز انتخابات برگزار شود!

3- در صورتی که رئیس دانشگاه با نظر اعضای هیئت علمی انتخاب می شود چرا اعضای هیئت علمی در عزل و یا تغییر رئیس قبلی دانشگاه نقشی نداشته اند؟

4- در صورتی که این روش روشی الگو و صحیح است، تکلیف روسای برکنار شده به روش آقای توفیقی که خبر عزلشان را در رسانه ها خواندند چه می شود؟

5- در صورتی که رئیس دانشگاه با این روش انتخاب شود، پس شورای عالی انقلاب فرهنگی چه نقشی دارد؟ چه اینکه قبلاً روال بر این بود که وزیر پیشنهادی از سوی وزیر علوم می بایست توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی تائید می شد!

6- فرد انتخاب شده با این روش به چه کسی پاسخگو است؟ در قبال تخلفات و یا حتی اتخاذ برخی تصمیمات نادرست آیا وزیر علوم که اختیار چندانی در انتخاب رئیس دانشگاه نداشته است، می تواند وی را بازخواست کند؟

7- کدام نهاد مرجعی می تواند وزیر علوم را بازخواست کند؟ مجلس؟ شورای عالی انقلاب؟

8- در صورتی فرد منتخب مشی سیاسی اش هم سو با وزارت علوم نبود –نظیر آنچه در دانشگاه سیستان رخ داده است- و یا اینکه مشی ضدانقلاب داشت و به هر دلیل این ملاک مورد توجه شواری تعیین رئیس دانشگاه قرار نگرفت، چه کسی پاسخ گو است؟

9- چه کسی مسئول رویارویی اساتید دانشگاه و کند شدن روند علمی دانشگاه به دلیل ایجاد منازعه برای کسب قدرت در دانشگاه می شود؟

10- آیا جناح و باند بازی در دانشگاه ها برای کسب قدرت میان اعضای هیئت علمی شکل خواهد گرفت؟

مرتبط ها