کد خبر: 156347

درباره حقوق بشر و دموکراسی به سبک عربستان سعودی؛

مهم این است که «بله قربان گـــوی غرب» باشی!

همیشه دیدار با رئیس جدید یک کشور به سبب تبریک، بهانه خوبی برای تحکیم روابط دو کشور است و البته درست است که سفر سران کشورهای دنیا به عربستان سعودی کوتاه و مختصر بود اما بیانگر روابط استراتژیک و دوستانه این کشورها با عربستان است.

خبرنامه دانشجویان ایران: در آغازین ساعات روز سوم ربیع الثانی 1436، عبدالله بن عبدالعزیز ششمین پادشاه عربستان سعودی درگذشت و برادر ناتنی او، سلمان بن عبدالعزیز به تخت پادشاهی این کشور تکیه زد.

به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ حقوق بشر و دموکراسی به سبک عربستان سعودی موضوع یادداشت رضا نجابت عضو انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شیراز است که در ذیل می آید:

به بهانه تسلیت مرگ ملک عبدالله و تبریک به پادشاهی رسیدن ملک سلمان رهبران و روسای اکثر کشورهای جهان خود را به عربستان سعودی رسانده و با سران عربستان-از جمله شخص ملک سلمان-دیدار کردند.باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا، دیوید کامرون نخست وزیر انگلستان، فرانسوا اولاند رئیس جمهور فرانسه، فیلیپ ششم پادشاه اسپانیا و فیلیپ ماری پادشاه بلژیک تنها بخشی از افرادی بودند که در چند روز گذشته با ملک سلمان دیدار نمودند.

همیشه دیدار با رئیس جدید یک کشور به سبب تبریک، بهانه خوبی برای تحکیم روابط دو کشور است و البته درست است که سفر سران کشورهای دنیا به عربستان سعودی کوتاه و مختصر بود اما بیانگر روابط استراتژیک و دوستانه این کشورها با عربستان است.

آزادی بیان، حقوق بشر، پویایی و فعالیت احزاب سیاسی، آزادی ادیان و مذاهب، حقوق زنان، دموکراسی، شایسته سالاری و... ارزش هایی است که کشورهای غربی مدام از آن دم می زنند و به همین بهانه نیز کشورهای مستقل دنیا نظیر جمهوری اسلامی ایران را تحت شدیدترین فشارها قرار می دهند.

ناظر بیرونی ناآگاه پس از مشاهده ی روابط مستحکم غرب با عربستان احتمالاً این کشور را یکی ازدموکرات ترین کشورهای جهان می پندارد که انواع آزادی در آن موج می زند و فضای باز سیاسی نیز در آن جریان دارد.اما در واقع بد نیست بدانیم عربستان کشوری است که احزاب سیاسی اجازه فعالیت ندارند؛ زنان حتی از حق رانندگی نیز محروم اند ؛ مقامات کشور به شیوه ی منسوخ شده ی موروثی، امور کشور را به دست می گیرند؛اعضای مجلس شورا تماماً انتصابی هستند و ...

سؤال هر ناظر منصف این است که وضعیت سیاسی اجتماعی عربستان سعودی چگونه با شعارهای غرب تظابق پیدا کرده که به یکی از نزدیک ترین کشورها به غرب تبدیل شده است؟کشورهای غربی بار دیگر ثابت کردند که استاد اتخاذ"استانداردهای دوگانه"هستند؛ثابت کردند مهم نیست که در کشورت خبری از دموکراسی نباشد و حقوق بشر پاس داشته نشود، مهم این است که"بله قربان گوی غرب" باشی.

آری اینچنین کافی است بله قربان گوی غرب باشی تا پادشاه یکی از دیکتاتوری های جهان"رهبر حکیمی"خوانده شود که"دوست و شریکی عزیز"بوده و فقدانش صلح منطقه و جهان را به خطر می اندازد.