کد خبر: 195197

آموزش گویش سمنانی در دانشگاه سمنان

رئیس دانشکده علوم انسانی دانشگاه سمنان از برگزاری اولین دوره آموزش گویش سمنانی در این دانشکده خبر داد.

خبرنامه دانشجویان ایران:  رئیس دانشکده علوم انسانی دانشگاه سمنان از برگزاری اولین دوره آموزش گویش سمنانی در این دانشکده خبر داد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از ایسنا، دکتر بهروز گل‌محمدی با اعلام این خبر افزود: تاکنون بیش از 60 نفر از علاقه‌مندان به گویش سمنانی برای شرکت در این کلاس آموزشی ثبت نام کرده‌اند.

وی استفاده از تجربیات بزرگان و محققان گویش سمنانی و بهره‌گیری از توانمندی‌های استادان زبان‌شناسی، ادبیات فارسی و ... برای زنده نگاه‌داشتن گویش کهن سمنانی را از اهداف برگزاری این کلاسهای اموزشی عنوان کرد و افزود: تشکیل کارگاه‌های گویش سمنانی، همایش بین‌المللی گویش مناطق کویری ایران، تشکیل دبیرخانه دائمی گویش مناطق کویری، نشست تخصصی یک‌روزه خط سمنانی با حضور استادان برجسته دانشگاه‌های کشور و تشکیل اولین کلاس دانشگاهی گویش با نام کلاس گویش سمنانی از دیگر فعالیت‌های انجام‌شده در این دانشکده برای حفظ و احیای گویش سمنانی است.

رئیس دانشکده علوم انسانی دانشگاه سمنان با بیان اینکه کلاس آموزش گویش سمنانی پنجشنبه‌ها در دانشکده گردشگری برگزار می‌شود افزود: استاد خالصی محقق و نگارنده کتاب‌های سمنانی تدریس این دوره‌های آموزشی را بر عهده دارد.

گل‌محمدی با بیان اینکه تحقیقات تاریخچه گویش سمنانی را حدود 2000 تا 2300 سال تخمین می‌زند گفت: گویش سمنانی دارای ویژگی‌هایی است که از ویژگی‌های زبان‌های باستانی ساده‌تر و از خصوصیات زبان‌های میانه پیچیده‌تر است و این بهترین راهنما برای تخمین قدمت این گویش است.

رئیس دانشکده علوم انسانی دانشگاه سمنان اظهار کرد: می‌توان با اطمینان، زبان سمنانی را بازمانده اصیل زبان پارتی کهن به شمار آورد که به علت وضع خاص جغرافیایی منطقه سمنان که از شمال به رشته کوه‌های البرز و از جنوب و غرب به کویر مرکزی ایران محدود می‌شود تاکنون نسبتا دست‌نخورده باقی مانده و با حذف برخی کلمات دخیل از زبان فارسی و برخی گویش‌های دیگر، تقریبا به همان گونه‌ای تکلم می‌شود که در اوایل دوره اشکانی و حتی پیش از آن رایج بوده است، بویژه در ساختمان دستوری آن تقریبا هیچ‌گونه تحول اساسی روی نداده است.