کد خبر: 196951

سیدعلیرضا ساداتی؛

ردصلاحیت های مردم و واکنش ردصلاحیت شوندگان

اخیرا مطالبی در فضای مجازی دیده می شود که قصد دارد این موضوع را القا کند که فلان شخص توسط مردم رد صلاحیت شد. لذا برآن شدیم تا بررسی دقیقی بر وقایعی که مردم وارد عمل شده‌ اند و عده ای را رد صلاحیت کردند داشته باشیم و مهمتر از آن واکنش رد صلاحیت شوندگان را نیز، زیر ذره بین ببریم

خبرنامه دانشجویان ایران: سیدعلیرضا ساداتی*// اخیرا مطالبی در فضای مجازی دیده می شود که قصد دارد این موضوع را القا کند که فلان شخص توسط مردم ردصلاحیت شد.

لذا برآن شدیم تا بررسی دقیقی بر وقایعی که مردم وارد عمل شده‌ اند و عده ای را رد صلاحیت کردند داشته باشیم و مهمتر از آن واکنش رد صلاحیت شوندگان را نیز، زیر ذره بین ببریم:

1- انقلاب
رد صلاحیت شونده: محمدرضا پهلوی

بعد از 15 سال (و حتی بیشتر) تلاش مستمر مردم و انقلابیون برای سرنگونی حکومت شاهنشاهی، سرانجام مردم موفق می شوند شاه را از مملکت بیرون برانند.

واکنش ردصلاحیت شونده: طمع قدرت و جاه به شاه اجازه نمی دهد که کوتاه بیاید و ابتدا دست به کشتار می زند. اما سرانجام وقتی تاب مقاومت در برابر عزم قوی مردم را نمی بیند، پا به فرار می گذارد.

2- تسخیر لانه جاسوسی
رد صلاحیت شونده: آمریکا

13 آبان، در یک حرکت خودجوش، مردم روانه سفارت آمریکا می شوند و آن لانه جاسوسی را به تسخیر خود در می آورند.

واکنش رد صلاحیت شونده: آمریکا، ابتدا ایران را محکوم، تحریم و جنگ را بر ملت ایران (که آن را رد صلاحیت کردند)، تحمیل می کند و ... . این واکنش ها تمامی ندارد و همچنان ادامه دارد.

3- انتخابات مجلس هفتم
رد صلاحیت شوندگان: تعدادی از نمایندگان مجلس ششم

مجلس ششم بعد از فجایعی که طی چهار سال به بار می آورد، در آخرین اقدام خود تحصن می کند و همین عوامل سبب می شود تا در انتخابات سال 82، مردم نتیجه کارهایشان را منعکس کنند.

واکنش رد صلاحیت شوندگان: تعداد زیادی از نمایندگان مجلس ششم که می بینند دیگر جایی در دل مردم ندارند، به کشورهای غربی پناهنده می شوند و مانند یک مزدور در خدمت آمریکا و انگلیس قرار می گیرند.

4- انتخابات 88
رد صلاحیت شوندگان: میرحسین موسوی و مهدی کروبی

نتایج انتخابات حاکی از شکست سنگین موسوی و کروبی است.

واکنش رد صلاحیت شوندگان: گویا پذیرش این نتیجه برای موسوی خیلی سخت است. او علاوه بر پیروز خواندن خود، خواستار به خیابان کشاندن طرفداران خود می شود. کسی که دم از قانون مداری می زند، برای اعتراض به نتیجه انتخابات طرفداران خود را به خیابان می کشاند، به اموال عمومی خسارت وارد می کند و امنیت جانی و مالی مردم را به خطر می اندازد. آیا چنین فردی نیتی خیر برای کشورش دارد؟

5- نهم دی
رد صلاحیت شوندگان: جنبش سبز(سیاه)

پس از فجایع 6 دی سال 88 از جمله حرمت شکنی در روز عاشورا و توهین به مقدسات مردم و نشان دادن  رنگ واقعی این جنبش، مردم سه روز بعد از آن، به خیابان ها می آیند و اتمام حجت می کنند.

واکنش رد صلاحیت شوندگان: سران این فتنه با "امت خداجو" خواندن فتنه گران، خواستار ادامه چنین تحرکاتی می شوند.

نتیجه: در هر انتخابات، عده ای پیروز می شوند و عده ای طعم شکست را می چشند. اما مهمتر از نتیجه انتخابات و برد و باخت ها، رفتار پس از انتخابات است که نشان دهنده عقاید و اهداف واقعی نامزد انتخاباتی است.

تقوا و بصیرت افراد به هنگام سختی ها و ناخوشایندی ها سنجیده می شود.

* دانشجوی دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل