کد خبر: 217005

کیوان ابراهیمی

انگری بردهای آنتی ترامپ

تظاهرات کنندگان با نوشتن و بالا بردن مضامین جنسی در پلاکاردهایشان، به اظهارات و اعمال زننده‌ ترامپ که در طول نبرد انتخاباتی منتشر شده بود واکنش نشان دادند. اوضاع بدی شده و انگار ولوله‌ای به جان ارزش‌ها و رویاهای آمریکایی افتاده. انگار رئیس جمهور منتخب در مقابل تمام خوب و بدها و هنجارهایی که سالیان سال در جامعه‌ آمریکا تبلیغ می‌شد، ایستاده و برای هدم‌شان قیام کرده است.

خبرنامه دانشجویان ایران: کیوان ابراهیمی*// نزدیک به ۵۰ شهر در آمریکا، پس از انتخابات جنجالی اخیر، تاکنون صحنه‌ اعتراضات مردمی و دانشجویی بوده‌اند و عمدتاً این شهرها در غرب و شرق و تا حدی مرکز آمریکا، شیکاگو، دنور، لس آنجلس، سن دیگو، بوستون، اورلاندو، نیویورک، آکلند، فیلادلفیا، پورتلند، سن فرانسیسکو، واشنگتن، فینکس، سینسیناتی و حتی هاوایی پراکنده شده‌اند.
سؤال اصلی اینجاست که معترضان کیستند؟ برخی می‌گویند همان جوانان پشتیبان برنی سندرز اند که برخی‌شان در کمپین‌ کلینتون نیز حاضر می‌شدند و فعالیت می‌کردند. سندرز پس از انتخابات در شبکه سی‌بی‌اس حاضر شده و تحلیل خود را از نتایج انتخابات و علل پیروزی ترامپ ارائه داد. یکی از آخرین سؤالات این گفت‌وگو که توسط چارلی رز پرسیده می‌شود جالب است.

چارلی می‌پرسد برخی افراد امکان تغییر در نحوه‌ رای‌شماری انتخابات را مطرح می‌کنند. آیا الکترال کالج باید لغو شود؟ سندرز پاسخ می‌دهد:«امیدوارم هر کسی در این کشور نه فقط به این فکر کند که هیلاری کلینتون آرای بیشتری از ترامپ آورده، بلکه در وهله بعد، باید توجه کند که رقابت‌های انتخاباتی فقط محدود به ۱۵ ایالت است. کسی به ایالات دموکرات و جمهوری خواه توجه نمی‌کند. ما ۵۰ ایالت داریم و نامزدها باید در تمام این ایالت‌ها کارزار و رقابت انتخاباتی برپا کنند. پس من می‌گویم بله، لغو کردن الکترال کالج چیزی‌ است که ما باید به آن فکر کنیم».

طبیعتاً خیلی سخت است که کسی مدت‌ها با رویای ریاست جمهوری سندرز زندگی کرده باشد و حالا رئیسی با خصوصیات اخلاقی، شخصیتی و کشورداری ترامپ را بالای سرش ببیند. سر شب خوابیده‌اند، صبح زود بیدار شده و دیده‌اند آنچه را که نباید. در تجمع طرفداران هیلاری در آن شبِ دراماتیکِ اعلام نتایج، ناباورانه و مغموم به نتایج می‌نگریستند و وقتی همه چیز را از دست رفته دیدند، اشک ریختند.

اقداماتی پسا انتخاباتی در دانشگاه‌ها انجام شده تا بتوانند خشم دانشجویان معترض را کنترل کنند. مثلاً دفتر دانشجویان خارجی دانشگاه ایالتی آیوا خبر از انجام حمایت‌های پسا انتخاباتی، به ویژه از اقلیت‌ها و دانشجویان خارجی داده است.

آن‌ها گفته‌اند: «بسیاری از دانشجویان سؤالات و نگرانی‌هایی درباره نتیجه انتخابات دارند و می‌خواهند از عواقب آن برای خود، آمریکا و روابط خارجی‌‌شان مطلع شوند. ما در کنار شماییم تا در این امر کمک‌تان کنیم. اگر می‌خواهید احساس‌تان از نتیجه‌ انتخابات را بروز دهید یا صرفاً سؤال دارید، به مرکز ما بیایید و به شکل غیر رسمی با کارمندان‌مان اختلاط کنید. ما از حق شما برای زندگی و تحصیل در محیطی عاری از نژاد پرستی، تعصب، ظلم و تبعیض جنسی حمایت خواهیم کرد.»

رئیس دانشگاه نیز پیش از انتخابات پیامی ویدئویی منتشر و تاکید کرده بود نتیجه‌ انتخابات هر چه باشد، تغییری در سیاست‌های بنیادین و فرهنگی و ارزشی دانشگاه داده نخواهد شد. عمده اعتراض‌ها در شهرهای بزرگ سواحل شرقی و غربی رخ داده است.

تظاهرات کنندگان با نوشتن و بالا بردن مضامین جنسی در پلاکاردهایشان، به اظهارات و اعمال زننده‌ ترامپ که در طول نبرد انتخاباتی منتشر شده بود واکنش نشان دادند. اوضاع بدی شده و انگار ولوله‌ای به جان ارزش‌ها و رویاهای آمریکایی  افتاده. انگار رئیس جمهور منتخب در مقابل تمام خوب و بدها و هنجارهایی که سالیان سال در جامعه‌ آمریکا تبلیغ می‌شد، ایستاده و برای هدم‌شان قیام کرده است.

* دانشجوی دکترای برق دانشگاه آیوا آمریکا

مرتبط ها