کد خبر: 3003

دختران دانشجوی سیگاری و حراست دانشگاه

اگرچه ایجاد این محدودیت ها به سبب کنترل فضای فرهنگی دانشگاه و همچنین جلوگیری از افزایش تعداد سیگاریها در محیط دانشگاه موثر است ،اما بالا رفتن عوارض پزشکی مصرف سیگار در میان دختران دانشجو نیز از دیگر پیامد های این محدودیت ها است.

به گزارش« خبرنامه دانشجویان ایران »به نقل از جهان، یک گزارش پژوهشی نشان می دهد که نیروهای بازدارنده مصرف سیگار در دانشگاهها باعث بالا رفتن عوارض آن بر دختران دانشجو می شود.

 در این گزارش با تاکید بر نقش نهاد های بازدارنده مثل حراست دانشگاه از سیگار کشیدن دختران دانشجو آمده است:اگرچه ایجاد این محدودیت ها به سبب کنترل فضای فرهنگی دانشگاه و همچنین جلوگیری از افزایش تعداد سیگاریها در محیط دانشگاه موثر است ،اما بالا رفتن عوارض پزشکی مصرف سیگار در میان دختران دانشجو نیز از دیگر پیامد های این محدودیت ها است.

رشد دختران سیگاری در سالهای گذشته بطور چشمگیری افزایش داشته است.بطوریکه در 20 سال اخیر تعداد آنها 60درصدافزایش یافته است.

بر اساس این گزارش 7.5 درصد از دانشجویان دختر کشور سیگاری هستند که بسیاری از آنها برای کشیدن سیگار در محیط دانشگاه با محدودیت مواجه هستند.

این پژوهش بررسی کرده است که محدودیت های خاص در دانشگاهها باعث می شود ،دختران دانشجو اغلب در کلاسهای خالی درس و یا دستشویی ها و مکان های دور از چشم نهاد های ناظر سیگار بکشند.

در این بررسی میدانی مشاهده شده است که اثر عوارض مصرف سیگار در میان این دختران بیش از دیگران است.

بالارفتن عوارض سلامتی بر دختران سیگاری در دانشگاهها به این دلیل است که سیگار کشیدن آنها اکثرا در فضاهای بسته بوده و یا با عجله و استرس و با پک‌های تند و عمیق است و بنابراین تاثیرات سمی دخانیات دوچندان می‌شود.

این مساله به این معناست که دختران دانشجو چون مجبورند دور از چشم دیگران مبادرت به استعمال دخانیات بکنند، خود را در فضای بسته در معرض بیشتر دود ناشی از سیگار خود قرار می‌دهند. همچنین تند کشیدن سیگار باعث داغ‌تر شدن مرکز سیگار شده و در نتیجه آزاد سازی مواد شیمیایی سمی و مضر و گاها ناشناخته تشدید می‌گردد.

از سوی دیگر این دختران بیش از دیگر زنان سیگاری در معرض ایست قلبی هستند.چرا که بطور کلی دخانیات می تواند در هر دقیقه 14 بار ضربان قلب را افزایش دهند ولی اگر همراه با استرس ناشی از محدودیت مصرف شوند این افزایش به 38 بار در دقیقه می رسد. یک فرد سیگاری در شبانه روز ضربان قلبش 20160 بار بیشتر از یک فرد عادی می زند. ولی اگر این فرد سیگاری دچار استرس هم بشود این رقم به 54130 ضربه می رسد.

لازم به ذکر است به طور کلی زنان سیگاری 6 برابر بیشتر از زنان

غیرسیگاری ها در معرض حمله قلبی قرار دارند.

با این حال در این پژوهش تاکید شده است که کاهش عوارض سیگار باید از طریق اطلاع رسانی موثر و فرهنگ سازی انجام شود و نباید ایجاد محدودیت در استعمال دخانیات  کاهش پیدا کند.چرا که در این صورت عوارض فرهنگی حذف این محدودیت ها می تواند بیش تر از وضعیت موجود باشد.

مرتبط ها