کد خبر: 308300

روایتی میدانی از این روزهای خوزستان؛

ماجرای هورالعظیم چیست؟ +فیلم و عکس

هورالعظیم سال پیش به عنوان مرکز گرد و غبار اهواز شناخته می شد و این روزها محلی برای تخلیه سیلاب خوزستان معرفی می شود. اما همین حرف و حدیث ها و وجود دکل های نفتی در این منطقه باعث به وجود آمدن شایعاتی مبنی بر ممانعت وزارت نفت برای ورود آب به منطقه هورالعظیم شده است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ این روزها هورالعظیم دوباره بر سر زبان ها افتاده است، سال پیش به عنوان مرکز گرد و غبار اهواز شناخته می شد و این روزها محلی برای تخلیه سیلاب خوزستان معرفی می شود. اما همین حرف و حدیث ها و وجود دکل های نفتی در این منطقه باعث به وجود آمدن شایعاتی مبنی بر ممانعت وزارت نفت برای ورود آب به منطقه هورالعظیم شده است.

همین شایعات بود که باعث شد وزیر نفت با حضور در منطقه هورالعظیم در این مورد بگوید: دور تا دور همه تاسیسات نفتی ما در تالاب هورالعظیم آب است و جایی وجود ندارد که بدون آب باشد.  هیچ انسان با شرافتی برای تولید چند هزار بشکه نفت به دنبال آن نخواهد بود تا به مردم خسارتی وارد شود. ما حتی بر روی مسایل زیست محیطی نیز حساسیت داریم تا از این نظر نیز مشکلاتی برای محیط زیست به وجود نیاید زیرا مردم قرار است پس از سیلاب نیز در مناطق هورالعظیم زندگی کنند.

محمد ذوقی، یکی از افرادی است که این روزها در را در خوزستان سپری می کند. وی در اینستاگرام خود در مورد وضعیت هورالعظیم نوشت:

ماجرای هورالعظیم چیست؟
آیا به دلیل وجود چاه های نفت بخشی از هورالعظیم هنوز خشک است؟
چرا داکت‌های هورالعظیم در مرز عراق شکافته نمی‌شود؟

امروز توانستم با بالگرد، هور العظیم _که ۸۰ درصدش آب‌گرفته بود_ و بخش‌هایی از خوزستان را مشاهده و بررسی کنم و چند نکته:

۱. چاه‌های نفت در سرتاسر منطقه‌ی موسوم به هورالعظیم پراکنده است و برخی از این چاه ها هم اکنون در محاصره سیل هستند.

۲. بخشی از منطقه‌ی هورالعظیم که طبیعتا برخی از چاه‌های نفت در آن واقع است، هنوز خشک می‌باشند. نه بدین دلیل که حائلی وجود دارد بلکه ارتفاع زمین در آن مناطق حدود ۶،۷ متر بالاتر از بخش‌های آب گرفته‌ی حور است، که به سادگی توسط گوگول ارث توسط همگان قابل مشاهده است‌.

۳. با شکافتن برخی جاده‌ها بخشی از منطقه‌ی خشکِ هورالعظیم زیر آب می‌رود ولی به دلیل اختلاف ارتفاع، عمده‌ی آن خیر.

۴. دو سوم هورالعظیم در عراق است. هورالعظیمِ عراق پر است و آنجا هم دچار التهابات و سیل گرفتگی. شکافتنِ داکت‌های بین هورالعظیم ایران و عراق یعنی: کرخه به هورالعظیم، هورالعظیم به اروند و اروند به خلیج فارس می‌ریزد. با وضع ملتهبِ اروند رود، این کار یعنی سیل به آبادان و خرمشهر برسد. به عبارتی دیگر این کار یعنی انتقال بحران نه مدیریت بحران.

۵. برخی اصرار دارند بخشی از دژ در منطقه‌ی جُفیر شکافته شود. شاید این اقدام فشار آب در بالادست را کم کند ولی طبث نظر کارشناسان دو احتمالِ پیشرو دارد: احتمال زیاد هویزه زیر آب می رود و به احتمال کمتر خرمشهر و آبادان.

۶. از دلایل جدی وضع موجود در خوزستان و گلستان چیزی نیست جز لایروبی نشدن کانال و رودها در سالیان گذشته!

و سخن آخر ... دوستان به گفتار خود دقت کنند. یک اظهار نظر غیرکارشناسی و مُهمل یعنی بازی با روح و روانِ خسته‌ی مردم

مرتبط ها