کد خبر: 325350

آمازون و مایکروسافت با ساختن ربات‌های قاتل، دنیا را به‌خطر می‌اندازند

آمازون و مایکروسافت، غول‌های بزرگ فناوری، با دستیابی به تکنولوژی هوش مصنوعی کُشنده و ساخت ربات‌های قاتل، جهان را درمعرض خطر قرار خواهند داد.

به گزارش خبرنگار فناوری اطلاعات «خبرنامه دانشجویان ایران»؛  آمازون و مایکروسافت، غول‌های بزرگ فناوری، با دستیابی به تکنولوژی هوش مصنوعی کُشنده و ساخت ربات‌های قاتل، جهان را درمعرض خطر قرار خواهند داد.

به‌گزارش خبرگزاری فرانسه (AFP)، براساس نتایج نظرسنجی از افراد مهم و تأثیرگذار حوزه‌ی فناوری درباره‌ی سلاح‌های مستقل کشنده و مرگ‌بار، آمازون و مایکروسافت و اینتل سه غول بزرگ و برتر فناوری، با ساخت ربات‌های قاتل، جهان را درمعرض خطر قرار می‌دهند.

سازمان غیردولتی هلندی پکس (Dutch NGO Pax) شرکت‌ها را با سه معیار رتبه‌بندی کرده است. این سه معیار عبارت‌اند از:
 

  •  آیا در حال توسعه فناوری مرتبط با هوش مصنوعی مرگ‌بار هستند؟؛
  • آیا مشغول انجام پروژه‌های نظامی مرتبط هستند؟؛
  • آیا به منع مشارکت در پروژه‌های مربوط به آینده متعهد شده‌اند یا خیر؟؛

فرانک اسلیپر، نویسنده‌ی اصلی گزارش منتشرشده گفت:
چرا شرکت‌هایی مانند مایکروسافت و آمازون انکار نمی‌کنند در‌حال‌حاضر، مشغول تولید چنین سلاح‌های بسیار بحث‌برانگیزی هستند که بدون دخالت مستقیم انسان می‌توانند به کشتن افراد تصمیم بگیرند؟
استفاده از هوش مصنوعی در سیستم‌های تسلیحاتی که به‌طور مستقل به‌ آن‌ها اجازه‌ی انتخاب و حمله به هدف داده می‌شود، بحث‌های اخلاقی زیادی در سال‌های اخیر برانگیخته است. منتقدان هشدار می‌دهند چنین اقداماتی می‌تواند امنیت بین‌المللی را به‌خطر بیندازد و پس از اختراع باروت و بمب اتمی، به انقلاب سوم در ساخت جنگ‌افزارها منجر شود.روز چهارشنبه‌ی گذشته، هیئتی از کارشناسان دولتی درباره‌ی سیاست‌های مربوط به سلاح‌های مستقل کشنده جلسه‌ای در مقر سازمان ملل در ژنو ترتیب دادند تا درباره‌ی سلاح‌های متعارف خاص بحث و تبادل‌نظر کنند.

برخلاف آمازون و مایکروسافت، گوگل که سال گذشته «اصول راهنما و پایه‌ای جلوگیری از استفاده از هوش مصنوعی در سیستم‌های تسلیحاتی» را منتشر کرده بود، در سوی دیگر این رده‌بندی به‌همراه سافت بانک ژاپن در زمره‌ی شرکت‌هایی با «بهترین عملکرد» قرار گرفته‌ است. این در حالی‌ است که ۲۲ شرکت در وضعیت «نگرانی متوسط» و ۲۱ شرکت دیگر در وضعیت «نگرانی شدید» قرار داشتند.

در این فهرست، نام دو شرکت بزرگ و نام‌آشنا، آمازون و مایکروسافت به‌چشم می‌خورد که هر دو با پیشنهاد ۱۰ میلیارد دلاری پنتاگون برای تأمین زیرساخت‌های خدمات ابری برای ارتش ایالات متحده مواجه شده‌اند. از دیگر شرکت‌های بزرگ فناوری که در دسته‌ی «نگرانی شدید» قرار دارند، می‌توان به پلنتیر (Palantir) اشاره کرد. این شرکت در سازمان سرمایه‌گذاری موردحمایت سیا ریشه دارد و ۸۰۰ میلیون دلاری برای ساخت سیستم هوش مصنوعی به آن اعطا شده است که می‌تواند به سربازان کمک کند به‌طور هم‌زمان منطقه‌ی نبرد را تحلیل کنند.

مرتبط ها