کد خبر: 4142

سردرگمی نخبگان و رسانه‌های جهان از پیام کریمانه رهبری

بی‌بی‌سی عصر یکشنبه این پیام را با فرخ نگهدار از اعضای حزب توده به بحث گذاشت اما کرامت حضرت آیت‌الله در مورد ملاطفت قرار دادن آیت‌الله منتظری در حالی که وی در دوره بعد از ارتحال امام(ره)، اصرار بر تقابل با رهبری داشت، این رسانه و کارشناس آن را در تحلیل این پیام دچار مشکل شدند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»، در پی انتشار پیام کریمانه رهبر انقلاب اسلامی رسانه‌های بیگانه به‌ویژه شبکه تلویزیونی بی‌بی‌سی فارسی دچار نوعی سردرگمی شده‌اند.

پیام رهبر انقلاب به نوعی تجلی تاریخی سیاست‌ورزی اخلاق‌مدار بود و نخبگان سیاسی را نیز با این برخورد کریمانه دچار حیرت کرده است.

حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظّم انقلاب اسلامی در پیامی درگذشت فقیه بزرگوار آیت الله آقای حاج شیخ حسینعلی منتظری رحمۀ الله علیه را تسلیت گفتند.
متن پیام به این شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

اطلاع یافتیم که فقیه بزرگوار آیت الله آقای حاج شیخ حسینعلی منتظری رحمۀ الله علیه دارفانی را وداع گفته و به سرای باقی شتافته اند. ایشان فقیهی متبحّر و استادی برجسته بودند و شاگردان زیادی از ایشان بهره بردند. دورانی طولانی از زندگی آن مرحوم در خدمت نهضت امام راحل عظیم الشأن گذشت و ایشان مجاهدات زیادی انجام داده و سختی های زیادی در این راه تحمل کردند. در اواخر دوران حیات مبارک امام راحل امتحانی دشوار و خطیر، پیش آمد که از خداوند متعال میخواهم آن را با پوشش مغفرت و رحمت خویش بپوشاند و ابتلائات دنیوی را کفاره ی آن قرار دهد. اینجانب درگذشت ایشان را به همه ی بازماندگان بویژه همسر مکرّمه و فرزندان محترم آن مرحوم تسلیت میگویم و رحمت و مغفرت الهی را برای وی مسألت می‌کنم.

سید علی خامنه ای
29/ آذر/ 1388

این نوع برخورد کریمانه البته از سوی حضرت آیت‌الله خامنه‌ای مسبوق به سابقه است و ایشان پیش از این نیز درپی درگذشت مهدی بازرگان و یدالله سحابی نیز چنین رفتاری در قبال مخالفان نظام داشته‌اند. به نظر می‌رسد این نوع برخورد باید به‌عنوان منشور اخلاقی در عالم سیاست ایران ثبت شود.

همچنین ایشان 25 فروردین 81 در پیامی به مناسبت درگذشت دکتر سحابی نیز پیامی به شرح زیر صادر کرده بودند:

«بسم الله الرحمن الرحیم

درگذشت مرحوم مبرور آقای دکتر یدالله سحابی رحمة الله علیه را به همه فرزندان محترم و به خاندان گرامی ایشان تسلیت می گویم.این شخصیت کهنسال علمی، فرهنگی و سیاسی، سال های درازی را با مجاهدت و جدیت، به تلاشی صادقانه، درراه آنچه بدان باورداشت، مصروف کرد.

همت اصلی او گماشته شده بود، اولاً بر زدودن تهمت ناسازگاری دین و علم، که انگیزه های منحرفی موجب طرح مکرر آن ازسوی عناصری می گشت و نیز بر مردودشمردن پندار جدایی دین از سیاست.دربخش هایی از سال های متمادی این مجاهدت طولانی، وی به شیوه های فرهنگی و دربخش های دیگری به شیوه های سیاسی روی می آورد و سال ها زندان در رژیم ستم شاهی، هزینه این اقدام بااهمیت بود.مرحوم دکترسحابی، مردی باایمان، باحقیقت، خوش روحیه و مقاوم بود. دردوران نظام جمهوری اسلامی، پس ازمقطعی که وی از قوای مجریه و مقننه خارج شد، اختلاف برخی از دیدگاههایش با مسؤولان کشور، وی را به وادی بی انصافی و غرض ورزی سوق نداد. او مردی دیندار و متعبد و درست کردار بود.از خدای متعال مسألت می کنم که رحمت و فضل خود را برروح او ارزانی فرماید و دورانی را که او اکنون درآن به سرمی برد، برای او دوران آسایش و برخورداری از مغفرت الهی قرار بدهد.

سید علی خامنه ای»

مرتبط ها