کد خبر: 417321

ضربه به ظرفیت علمی کشور با گرایش دانشجویان به برخی رشته‌های خاص

عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس با اشاره به اینکه اقبال دانشجویان فقط به برخی از رشته‌های تحصیلی خاص موجب ضربه خوردن به ظرفیت علمی کشور می‌شود، گفت: امروز دانشجویان نگران آینده شغلی خود هستند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از خانه ملت، محمد وحیدی با یادآوری اینکه روز دانشجو فرصتی بود تا توجه بیشتری به این قشر آینده توجه بیشتری شود، اظهار کرد: امروز دانشجویان نگران آینده شغلی خود هستند و تنها به دنبال رشته‌های تحصیلی خاصی مى‌روند که بازار کار خوبی دارند؛ ‌این موضوع به ظرفیت علمی کشور ضربه می‌زند.

نماینده مردم بجنورد، مانه، سملقان، جاجرم، گرمه، راز و جرگلان در مجلس ادامه داد: بسیاری از دانش آموزان امسال اقدام به انتخاب رشته نکرده‌اند شاید عمده دلیل انتخاب رشته را هدر رفت زمان و عمر خود در رشته تحصیلی می‌دانند که بازار کار مناسبی برای آن مهیا نیست.

وی اضافه کرد: این دسته از دانشجویان معتقدند که اگر این فرصت 4 ساله تحصیل در دانشگاه را صرف مهارت آموزی کنند مؤثرتر خواهد بود.

وحیدی یادآور شد: مجلس در برنامه 5 ساله توسعه موظف است که آموزش و پرورش و آموزش عالی را مجاب کند که بازار کار مناسبی از میزان رشته‌های موجود در سیستم آموزشی را محقق کند؛ رشته‌های مهارتی شامل رشته‌های مختلف فنی و حرفه‌ای می‌شوند که حدود ۸۰ درصد آنها به کار ختم می‌شود.

عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس با بیان اینکه در بین این فارغ التحصیلان دانشگاهی کمتر از این میزان وارد بازار کار مى‌شوند، افزود: با تمام این تفاسیر سوال اصلی سر جای خود باقی می‌ماند که آیا دانشجویان بیکار امیدی به اشتغال بعد از فارغ التحصیلی دارند؟

مرتبط ها