کد خبر: 418640

لزوم حضوری شدن آموزش دانشجویان علوم پزشکی در تمام مقاطع

اعضای شورای مرکزی صنفی دانشجویان علوم پزشکی در نامه ای خطاب به رئیس جمهور تاکید کرده اند: وزارت بهداشت به جای تمرکز بر امتحانات حضوری انرژی خود را صرف تمام حضوری کردن آموزش تمام مقاطع کند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از مهر؛ شورای صنفی مرکزی دانشجویان وزارت بهداشت در نامه ای خطاب به آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور و رئیس ستاد ملی مقابله با بیماری کرونا، نکاتی را به نمایندگی از دانشجویان علوم پزشکی درباره آزمون های پایان ترم، نحوه برگزاری کلاس ها، امکانات فعلی خوابگاه ها و سلف سرویس دانشجویی در ترم جاری بیان کردند.

در این نامه آمده است:

قریب به ۶۵ درصد دانشجویان غیر بالینی علوم پزشکی آموزش تماما مجازی دیده اند

۱- در خصوص برگزاری کلاس های حضوری با وجود دستور اکید وزیر بهداشت مبنی بر برگزاری حضوری کلیه کلاس ها با وجود تکمیل واکسیناسیون دانشجویان از ۱۵ مهرماه، متاسفانه به دلیل کمبود خوابگاه و امکانات رفاهی و همچنین مشکلات عدیده در خصوص عدم امکان رعایت پروتکل های بهداشتی، این مهم در ترم جاری تحقق نیافته است و آموزش دانشجویان در مقطع غیربالینی تمامی رشته ها و علوم پایه در بسیاری از مناطق به شکل تماما غیر حضوری یا با برگزاری کلاس های فشرده رفع اشکال حضوری بوده است.

لازم به ذکر است که کلاس های درسی دانشجویان بالینی غالبا به شکل حضوری برگزار شده است. بر اساس آمار غیررسمی موجود، قریب به ۶۵ درصد دانشجویان غیر بالینی علوم پزشکی آموزش تماما مجازی دیده اند.

۲- از سال تحصیلی ۱۳۹۹ - ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۱ - ۱۴۰۰ تعداد دانشجویان علوم پزشکی کشور نزدیک به ۸ درصد افزایش داشته است، این در حالی است که اکثریت دانشگاه های علوم پزشکی متاسفانه به توسعه خوابگاه ها توجهی نداشته اند و حتی به دلیل تعطیلی مقاطع مختلف دانشجویی، برخی از خوابگاه های استیجاری خود را از دست داده اند.

در اکثر دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی کمبود شدید فضای خوابگاهی وجود دارد

در حال حاضر در اکثر دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی کمبود شدید فضای خوابگاهی وجود دارد و ادامه شرایط آموزش مجازی، دانشگاه ها را به نوعی از هر گونه اقدام در این راستا معاف کرده است.

با آمار جمع آوری شده توسط شورای صنفی دانشجویان وزارت بهداشت، نزدیک به دو سوم دانشگاه های علوم پزشکی امکان پذیرش کامل و بدون مشکل دانشجویان خود را در زمان امتحانات ندارند. این در حالی است که از ۶ ماه گذشته دانشگاه های علوم پزشکی مطلع بوده اند و به دلایل واهی، تامین اساسی ترین و ابتدایی ترین نیازهای دانشجویان در محیط دانشگاهی را فراموش کرده اند.

تصمیم برخی دانشگاه ها مبنی بر شیفت بندی دانشجویان برای استفاده از خوابگاه ها

با اعلام حضوری بودن امتحانات، تصمیم برخی دانشگاه ها مبنی بر شیفت بندی دانشجویان برای استفاده از خوابگاه ها به گوش می رسد که این در تضاد کامل با سیاست برگزاری کلاس های تمام حضوری در این ترم و ترم بهمن است.

۳- تدریس و نحوه برگزاری امتحانات در شرایط فعلی دارای اشکالات فراوانی است و همگان به این موضوع واقفند. بارگذاری ناقص و ناکافی فایل های درسی، کیفیت پایین آموزش، عدم پاسخگویی استاد و عدم برگزاری کلاس برخط، عملا یادگیری دانشجویان را با اخلال روبرو کرده است. حتی با وجود دستور وزارت بهداشت، اقدام مفیدی در استای افزایش کیفیت آموزش علوم پزشکی طی زمان کرونا صورت نگرفته است.

نمی توان به هیچ وجه آموزش فعلی را با آموزش حضوری مقایسه کرد و مسلما کیفیت سواد و بار علمی دانشجویان نیز با توجه نحوه تدریس فعلی، کاهش چشمگیری داشته است. برگزاری امتحانات غیراستاندارد مجازی، زمان بسیار کم و مشکلات ناشی از آن، آموزش را به سمت و سوی خطرناکی برده است و عملا ترکیب آموزش مجازی و امتحانات مجازی یا حتی آموزش مجازی و امتحانات حضوری، مشکلات جدی را برای دانشجویان ایجاد خواهد کرد.

لازم به ذکر است افزایش بازه امتحانی در اکثر دانشگاه های علوم پزشکی صورت نپذیرفته و تنها این افزایش بازه به گروه بندی دانشجویان جهت مدیریت خوابگاه ها منجر شده است.

شورای صنفی در این نامه تاکید کرده است: «بهتر است به جای تمرکز بر امتحانات حضوری دانشجویان علوم پزشکی، انرژی خود را صرف تمام حضوری کردن آموزش دانشجویان در تمامی مقاطع، اصلاح اساسی آموزش پزشکی در شرایط کنونی و افزایش ظرفیت خوابگاه های دانشجویی کنید.»

۴- در زمان ابلاغ نحوه برگزاری امتحانات پایان ترم دانشگاه های علوم پزشکی در شهریور امسال، اشاره به این موضوع نشده است که در صورت ابتلای یک دانشجو در هنگام حضور در دانشگاه جهت شرکت در امتحانات، چه اقدامی باید صورت پذیرد. نه پروتکلی برای قرنطینه و جداسازی افراد وجود دارد و نه قانونی در راستای برگزاری امتحان مجدد از فرد مبتلا شده به کرونا.

به دلیل نبود شرایط مشخص اکثریت افراد مبتلا به کرونا، بیماری خود را مخفی خواهند کرد

به همین خاطر اکثریت افراد مبتلا به کرونا، بیماری خود را مخفی خواهند کرد و این موضوع منجر به بروز یک فاجعه در خوابگاه های دانشجویی خواهد شد. همچنین متاسفانه محیط مربوط به قرنطینه دانشجویان در خوابگاه ها به دلیل کمبود مکان اسکان، به دانشجویان عادی اختصاص یافته است.

۵- خواهشمندیم که در تصمیم گیری و ابلاغ دستورات، اجرایی شدن امور تنها مربوط به انتشار نامه نباشد و پس از ابلاغ دستورات لازم توسط وزارت بهداشت در حوزه آموزش پزشکی به ویژه در بحث آموزش و امتحانات، نظارت کامل بر دانشگاه های علوم پزشکی جهت اجرای کامل دستورات و رفع نواقص صورت پذیرد.

وزارت بهداشت هیچ گونه اطلاع دقیقی از وضعیت فعلی آموزش و دانشجویی ندارد

به جرات می توان گفت وزارت بهداشت هیچ گونه اطلاع دقیقی از وضعیت فعلی آموزش حضوری و مجازی، نحوه برگزاری امتحانات پایان ترم در دانشگاه ها و وضعیت خوابگاه های دانشجویی و سلف سرویس دانشجویی ندارد و به صدور دستورات ستادی اکتفا کرده است.

امیدواریم همانند واکسیناسیون گسترده مردم در سطح کشور و کنترل نسبی شرایط کرونا که توسط دولت سیزدهم صورت پذیرفته است، شخص رئیس جمهور و وزارت بهداشت اهتمام ویژه ای نسبت به مشکلات فعلی و دغدغده های دانشجویان و رفع سریع مشکلات در حوزه آموزش پزشکی داشته باشد.

رونوشت این نامه به دکتر بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ارسال شده است.

مرتبط ها