کد خبر: 423586

کتاب‌های کاربردی رشته علوم آزمایشگاهی

یکی از بهترین کتاب های کاربردی برای دانشجویان علوم آزمایشگاهی که در سال های اخیر به چاپ رسیده است کتاب تکنیک های عملی در آزمایشگاهی تشخیص طبی است که توسط انتشارات میر به چاپ رسیده است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ یکی از مهم ترین دغدغه های دانشجویان و تکنسین های رشته های مختلف پاراکلینیکی مطالب و رفرنس هایی است که گاه و بی گاه به آن نیاز دارند اما هیچ کدام از این مطالب به صورت خلاصه و یکجا در کتاب ها و منابع این رشته قابل دسترسی نیستند. به طور مثال برای آشنایی با ازمایش های تشخیصی نیاز به کتاب پاگانا دارند اما برای آشنایی بیشتر با دستگاه ها باید به کتاب ها و منابع آنلاین مراجعه کنند. ما در اینجا سعی کرده ایم چند کتاب به روز  و البته خلاصه برای تکنسین ها و علاقمندان این حوزه را معرفی کنیم.

در ابتدای این مقاله کتاب های دکتر رضا محمدی و دکتر امیر سید علی مهبد و در انتها نیز کتابی از دکتر عابدی معرفی شده اند که در مجموع میتوانند نیاز اولیه ی تمامی دانشجویان و متقاضیان را بر طرف نمایند.

کتاب های دکتر رضا محمدی

دکتر محمدی یکی از مهم ترین مولف ها و مترجم های رشته های علوم پایه پزشکی به خصوص بیوشیمی و علوم آزمایشگاهی است. ایشان عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی هستند و در طول بیست سال گذشته کتاب های مختلفی به عنوان تالیف و ترجمه ارائه کرده اند. از مهم ترین کتاب های   ایشان میتوان به ترجمه کتاب بیوشیمی لنینجر و کتاب های تالیفی ضروریات بیوشیمی نام برد.

برای آشنایی بیشتر با کتاب های دکتر رضا محمدی میتوانید به مقاله: بهترین کتاب های دکتر رضا محمدی مراجعه بفرمایید

مجموعه کتاب ضروریات بیوشیمی دکتر محمدی قبلا در یک جلد به چاپ رسیده بود اما از سال ۱۳۹۷ به بعد این کتاب ها به شش جلد تقسیم شد که با استقبال بسیار زیاد دانشجویان این رشته همراه بود.

مجموعه کتاب ضروریات بیوشیمی شامل 6 جلد است:

جلد اول: تکنیک ها و روش های بیوشیمیایی

جلد دوم: بیوشیمی ساختمان و فعالیت

جلد سوم: بیوشیمی متابولیسم

جلد چهارم: بیوشیمی اختصاصی

جلد پنجم: بیولوژی مولکولی

جلد ششم: چکیده بیوشیمی

جلد ششم و در واقع جلد آخر تحت عنوان چکیده بیوشیمی خلاصه ای از مطالب جلدهای دوم تا پنجم است که برای داوطلبین آزمون های کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی مربوط به رشته های غیربیوشیمی و همچنین آزمون علوم پایه پزشکی مناسب می باشد که نمی خواهند زمان زیادی را برای مطالعه بیوشیمی صرف کنند.

 

کتاب های کار در آزمایشگاه تشخیص طبی:

این سری کتاب ها که خیلی پر طرفدار و البته کاربردی هستند  برای آشنایی با موارد عملی و آشنایی دانشجوهای رشته ی علوم آزمایشگاهی با اصول اولیه ی کار در آزمایشگاه تشخیص طبی نوشته شده اند. البته این کتاب ها از منابع اصلی رشته ی علوم آزمایشگاهی مثل کتاب هماتولوژی هافبراند و خون شناسی هنری دیویدسون استفاده کرده اند که تقریبا اکثر دانشجوهای رشته ی علوم آزمایشگاهی از آنها به عنوان منابع اصلی خود استفاده میکنند.

سری کتاب های کار در آزمایشگاه تشخیص طبی شامل موارد زیر هستند:


 کتاب پذیرش: آزمایش ها و کاربرد
 کتاب اصول و تکنیک خون گیری
کتاب چکیده مدیریت کیفیت در بیوشیمی
کتاب بیوشیمی و ایمونوشیمی

 

کتاب های دکتر امیر سید علی مهبد

یکی از بهترین کتاب های کاربردی برای دانشجویان علوم آزمایشگاهی که در سال های اخیر به چاپ رسیده است کتاب تکنیک های عملی در آزمایشگاهی تشخیص طبی  است که توسط انتشارات میر به چاپ رسیده است.

 PAS: تکنیک های عملی در آزمایشگاهی تشخیص طبی

این کتاب در 6 جلد ارائه شده است که سرفصل های آن شامل موارد زیر میباشد

جلد اول: بیوشیمی بالینی
جلد دوم: سرولوژی
جلد سوم: هماتولوژی
جلد چهارم: باکتری و ویروس شناسی
جلد پنجم: انگل و قارچ و آسیب شناسی
جلد ششم: کنترل کیفی مواد و تجهیزات آزمایشگاهی

کتاب مقدمات، آشنایی و اصول کلی آزمایشگاه تشخیص طبی دکتر مهبد

این کتاب که یکی از بهترین منابع برای آشنایی به اصول اولیه کار در آزمایشگاه تشخیص طبی است شامل 21 فصل است که شش فصل اول آن شامل مقدمات آزمایشگاهی مثل روش نمونه گیری و محلول سازی، ضد عفونی کردن و کنترل کیفی است. در فصل های بعد نیز کتاب به معرفی کلیه ی دستگاه ها و لوازم آزمایشگاهی پرداخته است.دستگاه های پاتولوژی، آزمایش اندازه گیری گاز خون، دستگاه های سل کانتر و همه ی دستگاه هایی که کاردانان و تکنسین های این بخش با آن سر و کار دارند در این کتاب معرفی شده است. به طور کلی این کتاب جامع ترین و البته خلاصه ترین کتاب برای یادگیری سریع مطالب مربوط به آزمایشگاه تشخیص طبی است.

 

کتاب تکنیک ها و تشخیص های آزمایشگاهی دکتر عابدی

به طور کلی این کتاب راهنمای کارعملی برای شاغلین در آزمایشگاه های تشخیص طبی است. در این کتاب آزمایشگاه های مخصوص کشور خودمان و سایر کشورهای در حال توسعه نگارش یافته و لذا می تواند «کتاب کار» آزمایشگاه های مذکور باشد. در مطالب این کتاب به طور کلی ارتباط و اهمیت بالینی هر آزمایش نیز مورد بحث قرار گرفته است. از شرح روش ها و آزمایش هایی که کمک چندانی به تشخیص بیماری و پیگیری درمان نمی کنند و بیشتر جنبه آکادمیک و تحقیقی دارند نیز خودداری شده است

برای آشنایی بیشتر با کتاب های علوم آزمایشگاهی و خرید کتاب های مربوط به این رشته میتوانید به سایت نشر اشراقیه مراجعه نمایید

مرتبط ها