کد خبر: 437409

دانشگاه‌های نسل سوم با بها دادن به اعضای هیات علمی کامل می شود

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با اشاره به دلایل اهمیت بازبینی آیین نامه ارتقا اعضای هیات علمی گفت: انتظار داریم دانشگاه‌های علوم پزشکی به دانشگاه‌های نسل سوم و چهار تکامل یابند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از وزارت بهداشت، دکتر یونس پناهی در نشست بازنگری آیین‌نامه‌ ارتقای اعضای هیات علمی با حضور معاونین تحقیقات و فناوری دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور یادآور شد: دانشگاه‌ها باید نیازهای جامعه در حوزه سلامت را شناسایی کرده و در راستای رفع آنها اقدام کنند.

وی افزود: لازمه این امر توجه و بها دادن به عضو هیات علمی است که یکی از راه‌های آن ارتقای آنها است. تغییر مسیر دانشگاه‌ها باید متناسب با اهداف‌شان و طبق آیین نامه ارتقا رخ دهد.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، افزود: شاخص های جذب عضو هیات علمی باید با اهداف کلان کشور، دانشگاه ها و سیاست‌های وزارت بهداشت هم‌خوانی داشته باشد.

پناهی با تاکید بر اینکه ارتقای اعضای هیات علمی باید به ارتقای علم و دانش کشور منجر شود، گفت: منافع دانشگاه‌های علوم پزشکی و کل کشور را بهم گره می‌زنیم. فردی که شرایط ارتقا ندارد و منافعی را ایجاد نمی‌کند هم حق گله مندی هم نخواهد داشت.

به گفته وی، عنوان هیات علمی برای ما بسیار ارزشمند است و باید متناسب با علاقه و شایستگی و همینطور زیرساخت‌های دانشگاه‌ها از تمام ظرفیت‌های این اعضا استفاده شود.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با بیان اینکه به دنبال بهبود آیین‌نامه هستیم و نگاه‌مان عملکرد فرد نیست، گفت: باید شاخص‌هایی تعریف کنیم تا با ایجاد جذابیت، افراد برای عضویت هیات علمی تشویق شوند.

در این نشست دکتر فرشید عابدی دبیر کمیته علمی بازنگری آیین نامه ارتقا اعضای هیات علمی به تشریح جزئیات این آیین نامه پرداخت.

عابدی به اسناد بالادستی نظیر برنامه توسعه پنجم، نقشه جامع علمی کشور و ... اشاره کرد و گفت: سال گذشته آیین‌نامه ۵ بخشی ارتقای اعضای هیات علمی به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه شد و پس از آن تیمی از سوی وزارت بهداشت بخش‌های مرتبط را بررسی کرده و اعلام نظر کردند.

وی افزود: در این آیین نامه در فعالیت‌های آموزشی تفاوت‌هایی میان وزارت علوم و بهداشت وجود داشت که اصلاح شد. در حوزه پژوهشی تغییراتی اعمال نشده است. در بخش فناوری به اغلب فناوری‌ها اشاره شد به جز دستورالعمل‌های بالینی که آن هم اضافه شد. در حال حاضر نیز پیشنهادات وزارت بهداشت در قالب متمم‌هایی به مواد موجود در آیین‌نامه افزوده خواهد شد.

در این نشست مقرر شد معاونین تحقیقات و فناوری دانشگاه‌های علوم پزشکی ضمن بررسی آیین ‌نامه پیشنهادی به پرسشنامه ارسالی پاسخ دهند و همچنین نقطه نظرات تخصصی خود را در اختیار مشاور معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت قرار دهند. سپس طی جلسه‌ای با دبیران کلان مناطق آمایشی مطالب جمع‌بندی شده، در اختیار کمیته‌ای که در سطح وزارت بهداشت در این زمینه تشکیل شده است، قرار گیرد.

مرتبط ها